Jeep Grand Cherokee 4.7 Alacağım Yardım ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deep_impact Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,955

deep_impact

Yeni Üye
Yer
Sinop
::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley:merhaba jeep profesörleri sinoptan mustafa ben daha önce konuları okudum ama benim konum farkkım olduğu için "sinopluyum" bunu belirtmemin sebebi jeep grand cherokee 4.7 almak istiyorm 99 model sizce başım belaya girermi burda bunu anlayabilecek olaası sorunlara çözüm sunabilecek hiç bir usta yok bu sebepten dolayı korkuyorum arabayla öle dağa bayıra filan cıkmaya niyetim yok sadece alacağım ve arada bir dolaşacağım yani cık fazla uzmem arabayı sizce cok sorun olurmu hı birde bu araba artık bi tutku hline geldii bendee damarlarıma kadar işlediii yaaaaaaaaa ??? ??? ??? ??? ???nolur vazgeçirmeye çalışmayayınnnn :-\ :-\ :-\ :-\ + larını söleyin abii yaaaaaaa çok teşekkür ederimm hepinizeeeee iyiki burdasınız :D ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Etiketler
Ynt: Jeep Grand Cherokee 4.7 Alacağım Yardım ?..

Bülent e sorabilirsin. Bülent Hancı ya. Sinopta ne yaptırabileceğin ya da yaptıramayacağını o söyler sana. Kesin vitara al der o başka.. ;D

arkadasım ben bülent abiyle zaten kankayım benim derdim o değil bu aracın - leri ve artıları nelerdir yani bulunduğum yer sinop bu da servis imkanından yeteri kadar yararlanamayacağım anlamına gelior bundan dolayı kullanan arkadaslara soruyorum bilenlere çok sorun cıkarıyomu arzasında yardım cı olabilecek birileri varmı die bakıom sağolun ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

DEĞERLİ dostum ben bir g.cherokee kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye ederim ;).ancakkkkk!!! bir ısparta lı olarak ta mutlaka şunu söylemeliyim ki gülü seven dikenine katlanır bazen o diken elini paramparça etse bile...yani şunu söylüyorum araç kullanımı, çekişi, sür'ati ,hatta en standart haliyle bile offroad kullanım için harika bir araç ama kesinlikle yakıtını ,açtığı en ufak masraf da dahi aşağı yukarı 1000 ytl yi,yıllık vergisini göze alıyorsan,daha üstüne araç tanımam..kararı kendin ver ayrıca bulunduğun ilde mutlaka ama mutlaka bu araçlardan çok iyi anlayan ve bunun yanı sıra teknik donanıma sahip servislerin mutlaka olması gerekli aksi taktirde en yakın servise çekiçiyle götürmek zorunda kalırsın kocaoğlanı ;D

forumu dikkatli incelerseniz wj için olmasa bile zj lerin aşağı yukarı bakım maliyetleri, problemleri ( ki yoktur :smiley: ) ve servis olanakları konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. benim bildiğim kadarıyla sinopta jeep yetkili servisi yok, anlayan amerikancı bi usta araştırmanız lazım. bunlarla birlikte forumda wj deneyimi olan kullanıcı sayısı da az. ancak yine de en ufak bi probleminde bile minimum 1000 ytl masraf çıkartmaz bu kadar maliyetli değil her parçası. bence maddi sıkıntınız yoksa gözünüzü karartıp alın forumda da kalıcı olursanız birer birer wj deneyimli kullanıcılar çoğalır böylece biz de zj den wj ye geçiş yaparken size danışırız.. seneye bende bi wj düşünüyorum altyapıyı kurayım dedim :smiley:

teşekkur ederim verdiğiniz cevaplar için bu iş bende artık bi tutkuya dönüştü bilirsiniz bi kızı çok seversin aşık olursun annen yada başkaları bu yaramaz alma bunu derya sende vazgecmek zorunda kalırsın ama için gidiyodur ben öle yim işteee almak için can atıyorum biliyorum canımı cok yakacak belkide yakmaz oda beni sever bilememm ama burda amerikancı hiç bi usta yok anlayan biri varsa ancak samsundadırr zaten burdaki ustalardan daha iyi yaparım kendim çalışsamm adamlar bi unomuz var onu bile tamir edemiyolarki yani burda usta yok yaa arza yapıncaa gerçekten cekiciyemi ihtiyac var hiç gitmiyomu gercii bakımları yapılırsa böle bişi olacağını düşünmüyorum inşllah olmaz ama bırakamıyorum bu aşkııııııı :(:(:(:( sırılsıklam aşık oldum arabayaa yaa burda var bi tane adam yatırıyo arabayı sebebini bilmiyorum sorcam bakim onada

bence doğru yoldasın kesinlikle.uygun fiyata aldıktan sonra yapacağın masrafta koymayacaktır.saglam bir jeep aldıktan sonra kolay kolay arıza yapmaz yaparsada yapacak bişey yok başa gelen çekilir ama çekiçiyle çekilir ama kendi paşa paşa gider en yakın servise ;D bence aklında kalacağına kapının önünde kalsın daha iii ;)

99 4.7 WJ 'lerin motorları kesinlikle arazi şartlarına uyumlu değildir.
Bu motorlar hararet kaldırmaz. Yani 5.2 ile 4.7 ye aynı oranda hararet yaptırırsanız, 4.7 de anında kapak contasını yakarsınız ama 5.2 atlatırsınız.
Ne önde, nede arkada kilit yoktur. Eğer araziye girmeyecekseniz ve ileride offroad donanımı yüklemeyecekseniz idare eder ama alıpta arazide 5.2'nin peşine takılmanızı tavsiye etmem.

Benden söylemesi.... ;)

ergun bey hararet içn büyük termik takılması sorunu çözmezmi . bide amerika da felan millet offroad ta onlar hafifmi yapıyorlar gerçekten bilmediğimden öğrenmek isterim sağolun

GC 99' Alıntı:
ergun bey hararet içn büyük termik takılması sorunu çözmezmi . bide amerika da felan millet offroad ta onlar hafifmi yapıyorlar gerçekten bilmediğimden öğrenmek isterim sağolun

Yüksek performansa sahip Heavy Duty termikler Amerika'da var ancak Türkiye'de rafta bulmak nerdeyse imkansız, sipariş vermek lazım > bir haylide tuzluya patlar...!!!
Tüm soğutma sisteminide değiştirmek gerekir. Radyatör çift sıra olmalı ve tamamen bakırdan yapılmalı.
Arazide şartlarında klima iptal edilmeli. ( klima harareti herzaman yükseltir)
WJ'lerin süspansiyon kitleri Türkiye'de pek olmadığı gibi Amerika'dada yaygın değil, Rubicon Express çıkartıyor ama fiyatları bambaşka frekanslarda.
Türkiye'de sadece 2 inç get yükseltme kiti mevcut ( 4 amortisör ve 4 get)
Tecrübeli sahibi olanlar bilir, 2 inç hiçbir zaman tatmin etmez. İdeali 4,5 inçtir.
Mesela Şnorkel bulamassınız. ARB ön Tamponu araştırdım var.
Ve daha öncede belirttiğim gibi difransiyellerde hiçbir kilit yoktur.

Önemlisi parçaları ZJ'ye göre daha pahalı olduğu için Amerika'da arazide pek tutulan araç değil.
Bakmayın nette bir kaç görülen videolara. ;)

Tabi tüm bunlar araziye girecekse diye geçerli, yoksa soft takılınacaksa hiçbirine gerek yok.
Biz ister istemez araziye göre yorum yapıyoruz..... ;)

artık ölsemde gam yemem heraldee ergun abi teşekkur ederim senin ve diğer yöneticilerin yorumu benim için önemliydiii araziye girmeyi düşünmüyorum bu arabayla ayrıca snguntac teşekkur ederim verdiğin bilgilerden ötürü benim isteğim yanlızca snguntacın dediiği gibi al dursun kpının önunde aklımda duracağınaaaa hıı ben vergisini 1050 die hesapladım ama doğrumudur sen kasko yaptırdınmı bide bunlar sana kaça patladı gerçi sormam anlamsız çünkü bu arabaya sahip olmadan rahat uyumayacağım ;D;D;D;D bu araba için hayatımı 2 yıl erteleyeceğim planlarım vardı askıya aldımdaaa :D:D ;D ;D ;D ;D ;D ;D napim aşığımmmmmm hehehehehehe arazi yok karda kaymasın yeter uygun lastikleride takarız onaaa

ya arkadaşlar lutfen diğer arkadaşlar ytanlış anlamasın benim demek istediğ*im sey bu ergun abii baya deneyimli ondan dedim sevindiğim için öle yazdım ok yoksa bana göre burdaki herkes değerli cunku bu siteyi macera seven insalar yasatıyo ve kullanıooo ayrıca araba fiyatlarını araştırıyorum su anda bi kaç ay öncesine göre baya yuksek fıyatları belki ilerde duser die bekliyeceğim biraz yapacağım masrafla denke gelmesini istiyorum heheheheheh ;D o zamana kadar iyi bi fizibilite yapacağıma arabanınn içini dısını öğreneyim valla taaa samsunlara soruomm servisi anlayanı varmı dieeee ama araştıracam varyaaa butun parçalarını fiyatlarını arastırıyorum nerde buluurum nasıl temin ederim dieee çünkü biliosunuz konumum elverişli değil ;D;D;D;D;D;D;D;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR