Merhabalar,
Jeep compass 2008 model aracımda sigorta kutusunda arıza var ve tamir edilemiyor. Kutunun değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Ama parçacılarda yok. Jeep yetkili servis de yurtdışına sordurdu artık yokmuş bulunmuyormuş depolarında. Nereden bulabilirim yardımcı olabilir misiniz?
Bu resimdeki parça. Akünün yanında bulunuyor.
Marşa basınca araba çalışmıyordu. Marş sesi düzgün geliyor, motor titreyip susuyordu. 10-15 defa marşa bastıktan sonra çalışıyordu. Ankara'daki anka oto elektronikte baktılar. Sigorta kutusunda tamir yapıldı. Sigorta tablası değişti. İki hafta sonrası fan çalışmamaya başladı. Yine bu sigorta kutusundan dediler. Uğraştılar sonra tamir olmuyor değiştirilmesi gerekiyor dediler.
İlk marştan itibaren çalışmıyordu. kontağı kapatıp açıp tekrar marşa basıyordum 10 15 kereden sonra çalışıyordu. Zaten bu sorun düzeldi. sigorta kutusunda tamir yapılınca. şimdiki sorun yine sigorta kutusundan dolayı fan çalışmıyor.
yakıt pomopasını kontrol eden röle sorunlu olabilir. o kutular bir modül halinde tasarlanmış, pompa korna far vs gibi şeyleri tek yerden linbus üzerinden çalıştırıp arıza kontrolü yapıyor. saçma bir mühendislik örneği.
eğer pompa rölesi arızalı ile yakıtı besleyemez. yada o devre yolunda arıza olabilir. akünüz biter, korna olup olmadık zamanlarda çalar, silecekler çalışır yada hiç çalışmaz. farlar yanık kalır vs gibi.
eğer röle lazım olursa ya çıkma alacaksınız yada aliexpress den bulup getireceksiniz. ben Ne olur ne olmaz diye dodge journey için almıştım.
ona da bakmışlardı temizliğini, bakımını vs. yapmışlardı ama sorun düzelmemişti.
sigorta kutusunu amazon.com da buldum. amerika'dan çıkma 72 dolara. 50 dolar da kargo parası. siparis verdim bekliyorum.