Jeep Cherokee' nin Hangi Modeli Sorunsuz ve Sağlamdır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayilmaz74 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,311

ayilmaz74

Kamp I
Yer
İSTANBUL/ATAKÖY
Arkadaşlar 15.000 YTL civarında bir JEEP CHEROKEE almayı düşünüyorum,siz benden daha tecrübeli olduğunuz için fikirlerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum.Sizce JEEP CHEROKEE nin hangi modelini tercih etmeliyim?

1-) motoru 4.0 olanmı yoksa 1993 üstü olan 5.2 mi olsun?
2-) kare kasa olan(LIMITED) modelimi tercih ediyim yoksa 1993 model üstü olan yuvarlak(GRAND) kasayımı tercih ediyim?

Etiketler
Ynt: Jeep Cherokee' nin Hangi Modeli Sorunsuz ve Sağlamdır

geneli bu site kaynaklı bilgilerim doğrultusunda şunları söyleyebilirim, kare kasa dediğin aracın elektronik donanımı diğerine göre daha basit olduğundan o yönde daha az sıkıntın olur, malum araç ne kadar elektronik aksamla donatılırsa yaşlandıkçada bi o kadar uğraştırabilir. hacminin daha küçük olması ve yine elektrik donanımının daha basit olması sayesinde off road için grand cherokeeye göre diğeri belki biraz daha uygun bir araç olabilir. ayrıca 4.0 motorun bakımı 5.2 ye göre daha kolay ve ucuzdur(bu hem grand cherokee için hem diğeri için geçerli sanırım). bunların dışında grand cherokee ise diğer cherokeeye göre çok daha konforlu ve lüks bi modeldir (bunu kendi tecrübeme dayanarak söyleyebilirim çünkü kare kasaylada uzun yola çıkmışlığım var) yani sürüş zevki bakımından grand cherokee tartışılmaz şekilde üstün bence diğerine göre. birde burda soru hangi modelin daha sağlam ve sorunsuz olduğu değilde senin taleplerine hangisinin ne ölçüde karşılık vereceği olmalı diye düşünüyorum, çünkü jeep zaten son derece sağlam ve dayanıklı bi marka.
:smiley: şimdi gecenin kör saatinde bi tek beni buldun ama konunu mutlaka takip et burda çok çok deneyimli kullanıcılar var sana benden çok daha iyi yardımcı olabilecek, zaten benim söylediklerim genelde diğer konulardan okuyup aklımda tutabildiklerim..

Bertan bey bilgiler için teşekkür ederim,şimdi şöyle bir seçim yapmamız daha gerekliymiş grand cherokee ninde 4.0 motorlusu varmış acaba kare kasa olan ile aynı motormu?aynı motorsa o zaman grand cherokee yi tercih edebiliriz yok aynı motor değilse o zaman yine kare kasayı tercih edeceğiz muhtemelen.

Aynı motordur, XJ ile aynı aktarmaya sahip olanlarıda vardır, 2H-4H-4L modları olan, bu araçlar nispeten XJ sağlamlığına ve ZJ konforuna sahiptir ama ağırlığından dolayı XJ performansı yoktur.

Murat bey bilgiler için teşekkür ederim,sizin bilgileriniz ışığında benimde düşündüğüm gibi kesinlikle XJ olarak sabitledim alacağım aracı.Selam ve saygıyla.

vergi ve yakıt tüketimi olarakda xj 4,0 veya bulunursa zj 4,0

BolbuzJack' Alıntı:
Aynı motordur, XJ ile aynı aktarmaya sahip olanlarıda vardır, 2H-4H-4L modları olan, bu araçlar nispeten XJ sağlamlığına ve ZJ konforuna sahiptir ama ağırlığından dolayı XJ performansı yoktur.

aynen katılıyorum...

arada yaklaşık 250 kg var...

190 beygirlik bir araçta pek hissedilmesede fark var...

arkadaşım aramıza hoş geldin, ben şu an ZJ 5.2 kullanıyorum ama senin yerinde olsam tek düşündüğüm araç 5.9 versiyonu olurdu,kare kasa diye bahsetiğin araç XJ kasa bu araçlar düz 6 silindir 4000 cc 190 ps tir ZJ lerdeki 4000 versiyonuyla aynı motordur,evet vergileri daha azdır ama kimine göre çok doğru!!! bu araçlar sürekli kullanımda 2 çekerdir istendiğinde 4 çekere geçirilebilirler 'arazi ' oyüzden virajlarda arkalarının savrulma ihtimali vardır !! arkalarda tekerlerde , yay yerine makas vardır ,hiçbiri ZJ kadar konforlu değildir elektronik aksam olarak ZJ den çok daha basit bir sisteme sahipdirler ve vergileri bakımları zj lere göre daha ekonomiktir.gelelim ZJ ye herşeyinle muhteşem bir 5.2 V8 motorları vardır, sürekli 4 çekerdir bence okadar büyük bir arabada olması gerekende zaten budur !!! her tarafından buram buram komfor kokusu gelir koltuk ısıtmasından tut ,koltuk bel şişirmesine kadar herşeye sahiptirler, yeri geldiği zaman ağır arazide çamurları kazır ,yeri geldiği zaman asfaltta 220 km yi çok rahat görebilirsin aslında birkere Zj kullansan veya binsen zaten bu soruları sormaz,5.2 yide alsan neden 5.9 almamışım dersin tıpkı benim gibi ve birçok Zj kullanıcısıda bunu muhakkak kendisine söylemiştir benim sana tevsiyelerim bunlardır sorun olursa bizler burdayız elimizden geleni yaparız ,tekrar aramıza hoş geldin.

şu başlığa belki bakmışsınızdır ama bi göz atın bakmadıysanız baya yardımcı olacaktır size..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22516.0

Konunun başlığında sorunsuz ve sağlam Jeep yazıyor, özel ya da yetkili hangi Jeep servisine sorarsanız sorun cevabı değişmez, bilinen en sorunlu Jeep modeli ZJ 5.2'dir :smiley: ZJ kesinlikle çok iyi bir araç, ama o kadar konfor ekipmanıyla sorunsuz olması beklemek hata olur, ne kadar teşkilat, o kadar müşkülat. İyi bir servis ZJ 5.2'nin kronik sorunlarını hemen sayacaktır, kaldı ki Ergun Bey yazmıştı ilk sahibi olduğu aracıyla ilgili sorunlarını. Araç arayışım sırasında hangi Jeep sorusuna bir çok servisten verilen yanıtlarda Ergun Beyin yazdıkları aynen yer alıyordu.

Yine konuya dönecek olursak 15.000 seviyesinde düzgün, temiz bir XJ bulmak zordur ama temiz ZJ bulunabilir. Bununla birlikte arkadan çekiş araç kullanmayı bilen birisi XJ'i ya da XJ alt yapısına sahip ZJ'i arkasını hiç savurmadan çok rahat kullanır. Ben karlı asfaltta bile iki çeker kullanıyorum aracı, hiç sıkıntı yaşamadım, gazlamadıktan sonra arkasını savurmazlar.

XJ'in içi dardır, arka koltukları rahatsızdır, araç basıktır insanı boğar, arkası makaslı olduğundan serttir ancak CJ ile ZJ arası bir araç olarak çok işlevlidir. Hem günlük kullanırsınız, hem de standart haliyle bile off-road yaparsınız. Bununla birlikte kontrolü çok kolaydır, ZJ, Disco, Pajero LWB, Land Cruiser tarzı büyük araçlarla kıyaslanmayacak kadar elinizin altındadır, hakimiyetinizdedir.

ZJ 5.2'nin kronik sorunlarını hemen sayacaktır, kaldı ki Ergun Bey yazmıştı ilk sahibi olduğu aracıyla ilgili sorunlarını.

Murat bey, bahsettiğiniz kronik sorunları merak ettim doğrusu, Ergun beyin yazılarına nasıl ulaşabiliriz yada siz biliyorsanız link verebilirmisiniz.

beatrix' Alıntı:
Şimmddiiii.......!! Bir özeleştiride bulunmanın zamanı geldi. ;)

Mademki 10 senelik GC sürücüsü olarak adım geçti; dinleyin o zaman...! :smiley:

ZJ Grand Cherokee Yayla gibidir.... Garajınızın kapısına yaklaştığınızda firene bastığınız zaman araba hala sağa sola yaylanmaya devam eder, salınırda durur, motor sesi ve gücü keyiflidir, "dünyayı ben yarattım" hiisine kapılırsınız gaz verdikçe, Mis gibi deri yumuşak koltuklar. Zevkle dizayn edilmiş gösterge tablosunun ışıklarını kimse fark etmeden arka koltuğa geçip birde oradan seyredersiniz, çocukça...Her lüks ayağınızın altındadır. Dışarıdan seslidir gürler ama içinde tipik amerikan arabası sessizliği hüküm sürer. Buraya kadar ne güzel, ne gurur verici değilmi??

Gelelim madolyonun öbür yüzüne.:
Devamlı 4x4 sürüş modu arabanın aktarma organlarını yıpratır durur, Ön difransiyal herzaman ilk sukoyuverir, pes eder. 10 yaş gurubundakilerin %80'ninde ön difransiyel inler, Arka aks kolları Özellikle sağ inler, yüzük takarsınız 6 ay gider, kolu değiştirirsiniz 3 sene gider. Tüm arabaların hemen hepsinin direksiyon pompaları ve kutuları arızalanmış ve değişmiştir. Yürüyen aksamı sizi bir türlü rahat bırakmaz, Motorun her tarafı beyinlerle dolu olduğu için sonunda siz kendi beyninizi yemeye başlarsınız. Her parçası tamiri 100 Dolardan başlar. Plastik far camları her iki senede bir buzlu cam haline gelir, her tarafı elektronik olduğu için bir göğüs söküldüğünde bir daha iflah olmaz, her tarafından gelen sesler fazlalaşır, limuzin keyfi sizi yavaş yavaş terk etmeye başlar... Birden, her şey değişir. Kafayı bozar arabaya 3,5 inç yükseltme kitini takarsınız. O yaylanan, salınan araba bir anda kaskatı olur, narin helezonların yerini daha uzun kütük kalınlığında yaylar alır. Bu değişime ön ve arka şaftlar ayak uyduramaz, senede bir kez Şaft ustasına abone olursunuzü, Balans bozulur, mafsallar dayanmaz, arkasındanda difransiyel problemleri başlar. Birde buna uyumlu MTR lastikleri taktınızmı artık 20 km. ile giderken lastiğin dişlerini sayarsınız, 100 km.dede uğultuyu bastırmak için müziğin volümünü biraz daha açar duymamazlıktan gelirsiniz. Oldumu bir Offroad aracı.?? Dıştan bakıca Wouuuwww....!!!
Tüm bu gerçeklere rağmen ZJ'lerden vazgeçmem. Modeli artık yeter bırak beni derse bir gün ZJ nin en üst modelini alıp aynı değişiklikleri kesin yine yaparım.
Sonuçmu ?? Bu arabalrın motoru, sürüş keyfi ve lüksü 10 numara. Ama yürüyen aksamı ve elektronik problemleri bıktırır adamı.
Eeeee.... dost acı söyler. ;)

Bunlara ek olarak piyasada ki araçların hemen hemen hepsinin km.si ile oynanmış halde, XJ gibi basit yapılı bir motoru olan ve çoğu Japon şanzımanlı araçlarda bu sorun olarak pek karşınıza çıkmaz çünkü daha uzun ömürlüdürler ama çoğu ZJ V8 kullanıcısının motor ve şanzıman yaptırdığını duyarsınız. Genellikle uygun fiyata alanlar, temiz binmek için aldıklarına yakın masraf ederler. Kötü araba değildir, taş gibidir ama masrafsız ve sorunsuzda değildir, çünkü kullanıcısına en iyiyi sunmak için tasarlanmıştır ve sorunlar kaçınılmazdır. Örneğin yukarıda bahsi geçen arka aks kollarını XJ.de göremezsiniz, çünkü arkası bir kamyon kadar basittir, kol falan yoktur, dingil iki tane makasa bağlı durur, bu basitlik hiç sorun çıkartmaz ama arkada konfor beklemek hayal olur...

XJ nin parçalarıda ZJ ye göre ucuzdur.
Far 15tl
ön çamurluk 120tl

motor takaozu 40tl
Far kolu 5tl
önyan cam fitilinin tamamı 80$ :smiley:
ön cam 100tl

BolbuzJack' Alıntı:
Bunlara ek olarak piyasada ki araçların hemen hemen hepsinin km.si ile oynanmış halde, XJ gibi basit yapılı bir motoru olan ve çoğu Japon şanzımanlı araçlarda bu sorun olarak pek karşınıza çıkmaz çünkü daha uzun ömürlüdürler ama çoğu ZJ V8 kullanıcısının motor ve şanzıman yaptırdığını duyarsınız. Genellikle uygun fiyata alanlar, temiz binmek için aldıklarına yakın masraf ederler. Kötü araba değildir, taş gibidir ama masrafsız ve sorunsuzda değildir, çünkü kullanıcısına en iyiyi sunmak için tasarlanmıştır ve sorunlar kaçınılmazdır. Örneğin yukarıda bahsi geçen arka aks kollarını XJ.de göremezsiniz, çünkü arkası bir kamyon kadar basittir, kol falan yoktur, dingil iki tane makasa bağlı durur, bu basitlik hiç sorun çıkartmaz ama arkada konfor beklemek hayal olur...

arkadaşlar ammada abartmılsınız, şahin doğan torostan bahsetmiyoruz !!!!!!!!! bukadar kullanıcısı olan bir arabada kim motor yaptırmış acaba hiç duydunuzmu? yada ergunun dediği gibi lastik sesinden gidilmez gibi bir benzetme !!MT lastik zaten ses yapar bunuda herkes bilir koyun bakalım üzerine bit AT lastik çıt geliyormu, jeep gurubu arabaların en lüksü Grand Cherokelerdir içindeki hiçbir lüksü, konforu,teknolojiyi başka hiçbir bir jeepte bulamazsınız herkese göre XJ nin sürekli kullanımda 4*2 olması avantaj gibi konuşuluyor ama virajlardaki savrulma riski hiç göz önünde bulundurulmuyor !!! ve benim hiç anlamadığım yeni katılan arkadaşlar hiç bir başlığı okuyup araştırmadan aynı konularda birton başlık oluşturuyorlar ve konuşulan aynı konular oluyor sürekli, şu an kouşulan bu konudan bile en az 4 başlık var !!!!! arkadaşlar sözün özü XJ-ZJ ne alırsanız alın, sonuçta jeep alıyorsunuz, bu arabaların bakım masrafları yüksektir,servise uğramanız 100 dolardan başlar bu araçları binek araçlarla karşılaştırmak son derece hatalıdır masraf olarak. ve bu arabaların temiz ve bakımlıları fiyat olarak alırken yüksektir 15.000 tl lik bir araca en az yarı fiyatı kadar masraf eder uğraşırsınız çünkü bu arabanın bir direksiyon kutusu bile 1600 civarında tamir olur gerisini siz düşünün !!!!

XJ parça fiyatlarından bazıları yukarıda yazılmış ek olarak viraj demir askı rotu; 30 TL, arka stop (Amerikan versiyon) 100 TL, direksiyon kutusu tamiri 250 TL, arka fren silindiri 50 TL, fren diski 85 TL, arka fren balatası (komple) 50 TL, Yakıt pompası 50 TL.

ZJ 5.2 ilanlarına bakarsanız; temiz ve masrafsız olanların, çok para istenenlerin çoğunda motor yapıldığı ibaresini görürsünüz. Hatta burada ki ilanların bazılarında bile bu ibareyi görürsünüz.

Gerek XJ gerekse 4.0 ZJ virajlarda savrulmaz, hatta çamur lastikleriyle bile savrulmaz eğer viraj içinde gazlamak gibi bir hata yapmazsanız... ;)

Birazda ben ekleyeyim.XJ için
mafsal 40 YTL
TPS sensörü 100 $
Arka orj.kampana balataları 80 YTL
Rölanti sensörü 80 $
Parçası her zaman bulunur.
zaman sorunu olmazsa ABD den yarı fiyaına getiredebilirsiniz.
Her parçanın 2 eli ve sıfırı mevcuttur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR