Japonya - II

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan illustre Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,836

illustre

Kamp I
Mesajlar
133
Tepkime Puanı
1
Konnichiwa!

benzer bir hizla devam edebiliriz:

Hakone:

5200_01.gif


Bu kentimiz Japonya'daki nadide guzellikteki mekanlardandir. 725m rakima ciktiginizda sizi muthis bir surpriz bekliyor: dev bir krater golu! Dev ki ne dev: Karsilikli iskelelerden, 16. yy konseptli gemilerle diger yakaya gecebiliyorsunuz.


hk_00_4.jpg


(ne yazik ki cektigim dialarimi sakladigim cok guvenlikli yeri hatirlayamadigimdan dolayi size internetten buldugum resimleri ekliyorum kusura bakmayin)

5200_01.jpg


5201_01.jpg


O kadar tepelere ciktiniz ama yetmedi mi?
Baska cesitli araclarla (teleferik, ozel ismini bilmedigim 45 derecelik dag treni, telesiyej vb..)
hk_00_3.jpg

biraz daha yukarilara cikip daglari ve de en muhimi Fuji'yi yaklasik 1300m'den pek guzel seyredebiliyorsunuz.

hk_00_1.jpg


Hakone ve Japonya'nin geneli yari canli volkanik bolge oldugu icin hemen her yerde kaplicalar hem bol, hem cok yogun hem de meshur. Keza Hakone'nin de kaplicalari cok meshur. Japonlar arasinda da kaplica turizmi cok revacta. Kaplicalara bundan 100 sene evvel kadinli erkekli herkes girermis. Daha dogrusu soyle: once banyo yapiliyor ve herkes ciplak olarak kaplica havuzuna giriyor. Fakat Meiji doneminde batililasmak adina kadin-erkek bolumleri ayrilmis.
Genelde cogu otellerde de kaplica havuzlari var. Bazisi odanin kuvetine, ozel boru tertibatiyla Kaplica suyu getirmekte.
Ama en keyifli olanlari arasinda mehtap manzarali ve karli havada girilen acik hava havuzlarini sayabilirim :smiley: tabii ben girmedim :( ama muthis bir keyif oldugu kesin :smiley:

Kaplica derken, Hakone'de Sulfurun (yani agir yumurta kokusunun da :p) yogun oldugu bir sicak su kaynagi vardi. Kucucuk ve fokur fokur kaynayan bir kaynak.. Kokusu bir yana, sulfur sebebiyle olusan ve surekli degisen renk kombinasyonlari anlatilamaz guzellikteydi dogrusu :smiley: ama kokuyu da unutmus degilim.. Zaten yururken kokuyu takip etmekle de bulabiliyorsunuz minik golcugu ;D yine de o renkler herseye deger.

hk_11_1.jpg


Hakone ile ilgili son can alici noktam ise tepesinden duman cikan volkanik bir dag gormem olmustu ;D

oowakudani2.gif



Takayama:

5900_01.gif


Edo donemi'ne iliskin (1600-1868) (Edo'dan sonra Meiji donemi geliyor) eski yerlesim halinde bir konsepti var Takayama'nin. Sokaklar minik minik, birbirini dik kesen veya paralelinde.. Japon baliklarinin dolasdigi kucuk su oluklari veya minik derecikleri var.

5903_21.jpg


Burda gezerken kendinizi vakt-i zamanindaki nadide dizilerimizden "Anjinsan"in doneminde hissedebiliyorsunuz cok rahat :smiley: ayrica her sehirdeki gibi burada damutlak gezilmesi gereken tapinaklar mevcut (her bolgenin tapinaklarinda ufak tefek farkliliklar var elbet ama ben Kyoto ve Nara'dakilerden en cok etkilenmistim dogrusu)

Ayrica boyle tarih kokan bir kucuk sehirde, cay evlerinden birine (tea house ya da cayhane) gidip "maccha"(maçça diye okunur) yani bildigimiz yesil cay degil, torensel olarak icilen yesil cay'dan da icmenizi tavsiye ve temenni ederim :smiley:

maccha.jpg


Bu Maccha, bambunun uclarini kiytiklastirilarak/tiftiklendirerek yapilan, erkeklerin sakal fircasina benzer bir formdaki bir nev'i cirpiciyla 5-10 dk cirparak ve kopuklendirerek yapılıyor ve rengi bildigimiz fistik yesiline cok yakin oluyor. Hatta sunu kesinlikle diyebilirim ki yapilmamis Maccha, aynen bizim kinaya benziyor (ben direkt kina sanmistim toz maccha'yi ilk gordugumde ;D)

maccha_chaba.jpg


bunka1.jpg


maccha.jpg


Maccha'yi da icerken (bizim Mirra'da nasil kurallar varsa) kendine has kurallari var.

Oncelikle cayi yapan hanimi diz ustu oturarak bakliyorsunuz. O size kulpsuz Maccha bardaginada cayi veriyor. Ama verirken, bardagin tek tarafindaki motif size donukken, siz bardagi aldiginizda 3 tur saga dogru cevirmeden icemiyorsunuz. Cevirdiginizde de motif disa bakar bir konuma geliyor. Tum bunlardan sonra cayi bitirdiginizde de bu sefer 3 tur sola cevirip bardagi yine cay yapan hanima teslim ediyorsunuz. Bir daha cay isterseniz tekrar cirpmak suretiyle cayiniz hazirlaniyor.
Maccha sekersiz ama cayinizin yaninda da 2-3 lokum buyuklugunde tatliniz da standart ;)

Maccha'nin artik herturlu urunu mevcut: Macchali sutten, dondurmaya, kurabiyeden cikolatasina.. Genelde Ancho denen siyah fasuyleden yapilan tatliyla da yemek revactaki bri secenek :smiley:

maccha-cup.jpg


maccha.jpg


74043238_edb0f60462_m.jpg


Hmmm imrendim valla simdi.. olsa da yeseydik ;) Zaten 1.sushi 2.maccha en sevdigim yemeklerdi dogrusu..

Himeji:

Himeji Kalesi en meshur kalelerden biri. Himeji'ye gitmedim sadece transit gecerken gordum uzaktan ama bu kalelerden 10-20 tane vardi yanilmiyorsam tum Japonya'da, Himeji Castle da en meshurlarindan.

3500_01.jpg


2296_03.jpg


Yamaguchi:

Cok guzel bahceleri olan sakin ve buyukce bir tasra kasabasi :smiley: Ben cok severim Yamaguchi'yi.. Adana'ya, Mersin'e benzetirim biraz.. Tabiat ve iklim olarak da (guney Japonya'da olmasi sebebiyle) epeyi benzerler zaten :smiley:

6100_01.jpg


Dogasi da guzelcedir, bol tarlali, bambu ormanli bir sehirdir. Buraya bagli Shimonoseki sehri Istanbul'la kardes sehirdir ve koprusu itibariyle gercekten de epeyi benzerler birbirlerine :smiley: Ama Shimonoseki daha yesillikli elbette :(

Shimonoseki.jpg


Shimonoseki_2.jpg


shimonoseki_3.jpg


m03.jpg



Bir de bir duzelti yapmak istiyorum:
Shimonoseki'nin guneyinde Beppu diye bir sehir vardir.
Japonya-I'de yazdigim dunyanin en kucuk yanardagi bu sehirde yani Beppu'daydi, Hatta bu sehirde de yine dumani tuten volkanik dag gormeniz normaldir.


Beppu'da da yine kaplicalar pek meshurdur tahmin edeceginiz uzere.

Yine buradaydi (veya
yakınlarında bir yerde) dunyanın en kucuk sonmus volkani vardi.
muhtesemdi :smiley: agzinin capi 10 metre kadardı ve derinligi de belki 15
metre kadar.. Kendimi bu sonmus volkancigin yanında kucuk prensin volkan
ve gulunun oldugu gezegenciginde hissetmistim :smiley:

Beppu haritasi da iste burada:
Shimonoseki.gif


Nagoya:

Son olarak da Nagoya'dan tek bir kelime soyleyecegim: Yine enfes bir kalesi ve kalenin de icinde bulundugu kompleksin bahcesi var bu guzel sehirde. Kalenin hatirina gitmek lazim :smiley:

2155_01.gif


Bu sefer biraz karisik ve az yazili oldu kusura bakmayin, sonrakinde telafi ederiz insallah ;)

Kiyotsukete kudasai!
(kendinize iyi bakin!)
 

Etiketler






Ynt: Japonya - II

Ben bir kaç kez gittim, pahalılık konusunda sanırım korkmakta haklısın...Tokyo,Kyoto ve Osakada bulundum...Gerçekten pahalı bir şehir.Standart olarak günlük ortalama 250 USD harcıyorsun. otel yaklaşık 100 usd civarında oluyor(4 yıldızlılar) ve her yemek yaklaşık 50 USD tutuyor. Bunun yanında biraz eğlenmek istersen yaklaşık 200 usd daha harcıyorsun..
Yani eğer 10 günlük bir tatil yapayım, japonyada birazcık eğleneyim ve bir kaç ufak hediye alayım dersen yaklaşık 10.000 USD harcaman gerekiyor...(uçak biletleri ve hediye harcamaların dahil tabi...)
Geçen yıl Çinde bir hafta kaldıktan sonra geçmiştim Japonya'ya, aradaki fark inanılmaz..Hem ekonomik olarak, hemde demografik olarak tabii ki :smiley:
Kasımın ilk haftası tekrar gideceğim, bu sefer Takayama ve Osaka'da olacağım...bakalım nasıl olacak :smiley:
 


Ynt: Japonya - II

Mesela Burger King te menu yesek yine de 50 Dolar mı? Yani kola 15 dolar patates 15 dolar falan mı? 2 veya 3 yıldız otel 50 dolara bulunur demişti japon arkadaşlarım
 

Ynt: Japonya - II

Bir de Japonya'ya girme konusu var, vize yok ancak sınır kapısında bir belirsizlik olduğundan bahsediliyor, yani keyfi olarak almama durumu olabilirmiş, o kadar yolu geri dönmek te facia olur yahu! En kötü Filipinlere geçeriz Japonya'ya giremezsek :smiley:
 

Ynt: Japonya - II

E tabi şimdi Japonyaya kadar gigtmişken burger king'te yemek yerseniz sanırım 10-15$ kadar ödersiniz..Bahsettiğim Japon restoranlarındaki yada bolca bulabileceğiniz İtalyan restoranlarındaki fiyatlar...Bide yanında sake içebileceğiniz yemekler :smiley: Diğer yerlerde 2000-2500 Yen civarı fiyatlara pizza yiyebiliyorsunuz mesela.. Suşi barlarda farklı uygulamalar var..Mesela bir keresinde Kyoto'da bir Suşi bara götürmüşlerdi..Önünüzden geçen bant konveyörde, renkli tabaklarda değişik suşiler, deniz ürünleri v.s yiyecekler vardı...Aslında buralarda fotolar vardı, bi bakayım arşive bi ara...
Orada önünüzden geçen tabakları alarak pervasızca yiyorsunuz, sonra garson gelip tabakları sayıyor...Hangi renk tabağın kaç yen olduğu duvardaki panoda yazıyor..Fiyatlar tabak başına 200 ile 400 yen arasında değişiyor..Ama tabaklarda sadece tadımlık gibi yani..Mesela ben 21 tabak yemiştim :smiley: Yani 50USD kadar tutmuştu hesap orada mesela..
3 Yıldızlı otelleri bilmiyorum vardır tabi 30-40 dolara da oteller...Şehire göre değişiyor, Tokyo pahalı mesela...İstanbulda da yokmu, talimhanede 200 dolarada 50 dolarada oteller var, ikiside idare eder ama balık pazarında 25 YTL'ye oteller de var :smiley: Otel konusunda sadece fiyata odaklanmamak lazım bence...Gerçi Japonyda pek adli vukuat yaşayanı duymadım ama...
 



Ynt: Japonya - II

Japonya'ya girme konusunda ben hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar...Vize yok zaten, uçakta doldurduğunuz formları gümrükte teslim ediyorsunuz...Ben hiç sıkıntı yaşamadım, 25'ten fazla gitmiş arkadaşlarım var Japonya'ya, onlardanda girişte sadece bir tanesi bir kez sorun yaşamış. Oda pasaportundaki resim 15 yıl öncesine aitmiş ve gümrükteki memur pek benzetememiş galiba, ama sonuçte girdi içeriye...
Gideceklere ufak bir öneri, paralarının tamamını havaalanında bozdurmamaları..Dışarıda parite biraz daha farklı çünkü...Otellerde USD ile yada Euro ile ödeme yapılabiliyor, Kredi Kartıda kullanılabiliyor...Otelde dolar bozdurmak çok cazip değil ama Chande Office ler var...
Havaalanından (Tokyo/Narita) şehir merkezine genelde Narita Express ile gidiliyor..Shinagawa'ya yaklaşık 3000 yen tutuyor, reservasyonlu biletle...
Shinagawa, Tokyodaki en büyük istasyonlardan biri, ve Shinkansen'in (hızlı tren) kalkış noktası...Buradan bir adet harita edinmekte fayda var...Tokyo haritaları istasyonun her yerinde var gerçi...Şehir etrafında 8-10 durak ile ring yapan "Yamanote Line" (haritada açık yeşil çizgiler) yaklaşık bir saatte tam tur atıyor...
Bu trenle Akihabara denilen elektronikçilerin yoğun olarak bulunduğu bölgeye'de ulaşabilirsiniz.

Şimdilik bu kadar, çalışmam lazım çünkü :smiley:
 


Ynt: Japonya - II

Selam Arkadaşlar!
Yaklaşık 2 Hafta süren Japonya seyahatim bitti. Önceki yazdıklarımdan farklı olarak ülkede fazla bi değişikik olmamış, sadece doların düşmesi ile hayat biraz ucuzlamış :smiley: sıfır enflasyon bu olmalı...Bu sefer Tokyo-Okayama-Osaka şehirlerinde bol bol vakit geçirdim ama iş gezisi olması nedeniyle çok fazla turistik olamadı :(
Buna rağmen bol bol elektronikçi gezmektense tapınaklara, yokohamadaki Landmark'a, Lİght Tower'a, Tokyo Tower'a vb. ünlü yerlere gitme fırsatım oldu...Arkadaşımın özel ilgi alanı olması nedeniyle ölçekli RC uçaklar ve arabalar bulduk ve Türkiye'ye göre inanılmaz fiyatlarla satın aldık..Yanlız getirirken sorun oldu, malum bavula koyunca kırılma olasılığı yüksek...Buraya resimkoymak oldukça uğraştırıyor, o nedenle şimdilik koyamıyorum ama daha sonra konu ile ilgilenen arkadaşlar olursa tecrübelerimi, tavsiyelerimi ve resimlerimi paylaşırım...
Saygılar....
 


Ynt: Japonya - II

arkadaşlar ben japonyaya gıtım okdar gezdık ve resm cektık ama ne yazıkkı son gun fotograf makınam taksıda untum 700 resmden fazla gıtı okdar uzldumkı artı ıcnde g.kore resmlerı vardır aktrmamstım hepsı gıtı yazık değilmı bana
 



Ynt: Japonya - II

Babam kore savaşına katılmış dönerlerken de Japonya'da moral turu yapmışlar yıl 1953 o zamanlar çok beğenmiş her tarafta bir sürü fotoğraflar çekmiş.
-Dünyayı gezdim demek istersen mutlaka Japonya'yı görmen gerek! derdi rahmetli siz bu mutluluğa eriştiniz darısı bizim başımıza...
Bizi gezmiş kadar bilgilendirdiğiniz için teşekkürler!
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Mesajlar
1,522,093
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst