Japon Otocular Dikkat...!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta5da Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,330

ta5da

Mehmet
2008 Ağustos ayı içerisinde suzukici olarak yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak istedim. Arabam belirtilen yıl ve ay içinde Motor kapak contasını yaktı, tamir için ustamıza götürdüğümüzde açılmışken tüm diğer motorla ilgili pistonlar, keçeler vs vs .bakıldı. ve ustam tarafından bana bir parca listesi çıkarıldı. İnternet üzerinden ulaştığım bir firmaya parçaları orjinal olmak kayıdı ile ısmarladım. Gelen parçalar orjinal çıkmaması neticesindede parçaları iade ettim. Fakat iadeden sonra firma bana ne paramı nede ilgili parçaları geri genderdi belirli bir süre araştırma yaptım ve kişilerle telefon üzeri görüşmelerimden sonra İzmirde bulunan bu firmanın yerinde tabiki yeller esiyor. Tesadüf yakın zamanda internette sörf yaparken yine bu firmanın izlerine rastladım. Bütün JAPON OTO yedek parçası temin edecek arkadaşlarıma link veriyorum. Bu linkten kesinlikle malzeme vs almasınlar çünkü carpılırlar. Tuzağı öyle güzel kurmaşlarki; internet sitesi güzel, parca deposunın resmi güzel görüpte düşmeyen yokmuş meğer bu nedenle arkadaşlarımı uyarmış olayım bu internet üzerinden satış yapan firmadan mal temin yoluna gitmesinler.
ilgili internet sitesi linki..http://www.japonotoparca.com/contact.asp

Etiketler
Ynt: Japon Otocular Dikkat...!!!

Geçmiş olsun Mehmet Bey. İnternet yoluyla alışverişin kolaylığını maalesef böyle kötü niyetli kişiler kullanabiliyor. Bu gibi durumlarda parayı iade almak gerçekten çok zor.

Site gerçekten çok gözalıcı duruyor. Yalnız sitede dikkatimi çeken iki şey var. Birincisi firmanın adı, sanı belirtilmemiş, tabi eğer bu bir firmaysa. İkincisi bir sabit telefon bile verilmemiş, sadece cep numaraları var.

Evden oturup, böyle bir site hazırlayıp bir şeyler satmak çok basit. Maalesef bunu engelleyecek bir yapı da yok, olsa bile çok zor.

Eğer bu konunun peşini bırakmak istemiyorsanız, www.sanayi.gov.tr adresinde bulunan online reklam şikayeti formunu doldurarak, sitenin aldatıcı reklam yaptığı iddiasıyla Reklam Kurulu Başkanlığına şikayette bulunabilirsiniz.

Ayrıca, bu durum bana göre, aynı zamanda bir dolandırıcılık suçudur. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Geçmiş olsun, umarım bu ve bunun gibi esnaflar bu ortamlarda yayınlanırda aldananların sayısı artmaz.
Parça ve ürün listesinde SUZİKİ yazan adamdan fazlada bir şey beklememek lazım bence.

Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Fakat öncelikle Savılık beni Tüketici Hakları Hakem heyetine baş vurmam yönünde yönlendirme yapıldı bende ilgili yere baş vurdum. 4 ay gibi bir zaman geçti hala sonuç çıkmadı. Gezen bilir arkadaşımızın söylediği gibi "Türkiye de soluk alıyoruz. " Bakalım sonuç hakem heyetinde gelecek cevabi yazı ne olacak belli değil.

Garip bir durum. Savcılığın niye hakem heyetine yönlendirdiğini anlayamadım. ??? Savcılık ceza soruşturması yapar, ciddi görürse ceza davası açar. Hakem heyetinde açılan dava bir nevi alacak davasıdır. Vardır savcılığın bir bildiği herhalde.
Kanuna göre hakem heyetleri ellerindeki dosyayı üç ay içinde sonuçlandırmak zorundalar ama iş yoğunluğu çok fazla olduğu için maalesef bu süreye uyulamıyor.
İnşallah alacağınızı sonuna kadar alırsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,150
Kayıtlı Üye Sayımız
167,045
Kaydolan Son Üyemiz
onlythismoment

Çevrimiçi üyeler