İzmir Kemalpaşa Nif Dağı Off-Road Keşif Gezisi (4 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Naturalist61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,207

Etiketler
Ynt: İzmir Kemalpaşa Nif Dağı Off-Road Keşif Gezisi (4 Ocak 2009)

nif dağı zirvesi yaklaşık 1895 metre. yolu emniyetli ama çok taşlı. zirve resmi alamadık çok sis vardı ve soğuktu. ben toprak yolu sevdiğim için bu taşlı yol hoşuma gitmedi. taşlı yol seven roadcı arkadaşlara tavsiye ederim. yanlız zirve çok rüzgarlı ve soğuk. tedbirli giyinmek gerekir.

SPM_A0019.jpg

zirvenin rakamını yanlış yazmışım hemen düzelteyi 1495 metre. zirve dönüşü isteyen alabalık üretme çifliğinden taze alabalık alabilir. kemalpaşaya yaklaşık 20 km. manzara güzel. sis olmadığı zamanlar izmiri tepeden kuşbakışı görme imkanı var.

SPM_A0014.jpg

SPM_A0013.jpg

Sanırım sis olmadığında manzaraya doyum olmaz :smiley:
Hangi güzergahtan çıktınız? inişte de aynı yolu mu kullandınız, tarif edebilirmisiniz?
sevgiler
erdal

kemalpaşa merkezden nif dağı ormanyolu çıkışı var. zirve takriben 20 km ama bu yolun 8-9 km si asvalt. kalanı ise çoğunlukla taşlı. zirveye daha önce hava açıkken çıkmıştım. izmir komple ayaklar altında manzara mükemmel.yol güzegahında kaynak sular var. iniş içinde aynı yol izleniyor. tavsiye ederim. zirvede yaz kış çok sert bir hava var. hem orman içinden gidiliyor.görmeye değer. saygılar...

Paylaşım için teşekkürler, biraz daha fotoğraf olsa iyi olacak... ;)

doçhasan' Alıntı:
kemalpaşa merkezden nif dağı ormanyolu çıkışı var. zirve takriben 20 km ama bu yolun 8-9 km si asvalt. kalanı ise çoğunlukla taşlı. zirveye daha önce hava açıkken çıkmıştım. izmir komple ayaklar altında manzara mükemmel.yol güzegahında kaynak sular var. iniş içinde aynı yol izleniyor. tavsiye ederim. zirvede yaz kış çok sert bir hava var. hem orman içinden gidiliyor.görmeye değer. saygılar...

Bilgilendirme için çok teşekkürler :smiley: Kemalpaşada orman çıkış yolunu sorarak buluruz sanıyorum.
Google Earth de zirvenin güney yamacında KIRIKLAR köyü var, köyden zirveye dogru bağlantılı bazı orman yolları görünüyor. Bu çevrede bir araştırmanız oldu mu ?

erdal bey zirvede yangın kulesini görmüşsünüzdür.zirveye çıkış tek ama 2-3 km aşağıda sola ayrılan bir yol var o yolu gitmedim ama arkadaşlar buca kaynaklara indiğini söledi.bende şimdi earth tan baktım kaynaklara indiğini gördüm. yolun durumunu bilmiyorum.ama kaynaklar yolu daha uzun gibi geldi bana. saygılar...

gökhan bey merhaba. ogün yağmur soğuk sis rüzgar hepsi vardı.sis çok daha fazlaydı. fazla foto çekemedim. ama tekrar çıktığımda ki kar yağmasını bekliyorum. zirveden izmir fotoları çekerim inşallah. saygılar.

İzmir - Kemalpaşa Nif Dağı (1.512m.) Zirvesinde ki Orman Yangın Gözetleme Kulübesi ;

Visneli-Nif085.png

Visneli-Nif090.png

hasan abi selamlar.
aracınız 4x4 müdür. yoksa ön şaftlar sökükmü dolaşıyosunuz.(hayalimde hep doç vardı ama 4x4 olanlardan askam dodge 53.000 ytl diyolar.vergiside cabası. sıfır olacak ver gazı dağa .)
saygılarımla,

doçhasan , paylaşım için teşekkürler,
arkadaşların dediği gibi biraz daha foto olabilseydi iyi olurdu ,
herşeye rağmen teşekkürler tekrar,bu arada bir tavsiye basit bir gezi bile olsa mümkünse en az iki araç çıkın böyle yerlere,aracınıza ne kadar
güvenirseniz güvenin iki araç bir araçtan daha iyidir,
selamlar :smiley:

Kemalpaşadan girmek isterseniz,kemalpaşanın girişini geçtikten sonra sağda köşede bir kargo şirketinin şubesi var(yurtiçiydi sanırım).Hemen ordan sağa dönüp balık çiftliği yönünü takip ediyorsunuz.Eskiden yolun tamamı topraktı şimdi başlangıç kısmını asfaltladılar.

Coca-cola fabrikasının ordan girebilirsiniz.Sağa daönüp yolu biraz takip ettikten sonra sol yapıp orman içine dalıyorsunuz.

Kavaklıdere köyünden giriş var.köyün içinden geçtikten sonra askeri birliği teğet geçerek yukarı doğru çıkıyorsunuz.Zirveye giden en kısa yol.

Kemalpaşa-torbalı yolundan sağa dönüp çıkabilirsiniz yine.

Kaynaklar köyünün ordan ise iki farklı yol var benim bildiğim.

Birçok alternatif rota var Nif için.Siz gözetleme kulesinin oraya kadar çıkmamışsınız sanırım.En son gittiğimde kulenin yolunu kocaman bir ağaç düşüp kapatmıştı.Hala orada sanırım o ağaç.:smiley:

Sinan Bey ,
Bahsettiğiniz tüm rotaları yürüyerek çıktım.
;D

Sizi de beklerim ne benzin masrafı ne aracın bozulma derdi oluyor.
Tabanlara kuvvet diyoruz sadece.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR