İstanbul'dan Bosna'ya Gitmeyi Planlamaktayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atılgan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,970

atılgan

Atılgan çalışır :)
Yer
dünya, istanbul
yılbaşında yapmayı planladığım bu seyahetim için sizce nasıl bir rota izlemeliyim maalesef Sırbistan'a girmek istemiyorum güvenlik nedeniyle ayrıca bana gerekli olan vize Schengen dışına bir vize gerekli midir..?

Tavsiyeleriniz ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.. :smiley:

Etiketler
Ynt: İstanbul'dan Bosna'ya Gitmeyi Planlamaktayım?

Merhaba,

Acenta aracılığı ile değil kendi imkanlarınızla gitmek istiyorusunuz sanırım size bir program yollayabiirim.Sırbistan'a girmeden tabiiki.Nasıl bir gezi düşünüyorsunuz bilgi alabilirsem size program ve diğer işlemler için bilgi verebilirim.

Merhaba ,

Geçen Şeker Bayramı tatilinde yaptığım gezide :

ISTANBUL -SARAYBOSNA (UÇAK )
SARAYBOSNA - DUBROVNIK (KIRALIK ARAÇ ILE )
DUBROVNIK - KARADAĞ (GUNU BIRLIK TUR , ARAÇ ILE )
DUBROVNIK - SARAYBOSNA (ARAÇ ILE )
SARAYBOSNA -ISTANBUL (UÇAK )

Bu ülkelerin hiçbirisine vize gerekmiyor.
SIRBISTAN'a da girmeniz gerekmiyor..
Toplamda 6 günlük bir gezi idi..
Bu rotada sorularınız olursa , yardımcı olabilirim..

Selamlar,

Kıvanç DUNDAR

Selam..

Walla çok iyi olur rota verirseniz bana, ayrıca aldığım bilgilerde 8-9 saatte civarında sürüyormuş yol Bosna'ya doğrumudur ?

Merhaba Atılgan Bey ,

Benim tavsiye edebileceğim rota şöyledir :

SARAYBOSNA - 2 tam gün ( gezilecek bir çok tarihi yer var )
SARAYBOSNA - DUBROVNIK arası , özel araçla 5-6 saat , otobüs vs. ile sanırım enaz 8-9 saat çeker .
Yol otoyol gibi değil bu yüzen hızlar, düşük ve çok sayıda radar vs. polis kontrolü var ..
Yolu gündüz yapmanızı tavsiye ederim.
DUBROVNIK , buarada kalış süresi tamamen size bağlı en az 3-4 gün olabilir . Araca ihtiyaç duyabilirsiniz.
Zira DUBROVNIK merekezin dışında hem Kuzey hemde Güney 'de çok sayıda güzel köyler var..
KARADAĞ ( KOTOR ) , DUBROVNIK'ten araç ile yaklaşık 3 saat . Yollar yine dar ve yine yolu gündüz gitmelisiniz.
KOTOR ortaçağ'dan kalma bir kale şehri havasında ama deniz kıyısında , ben çok beğenmiştim..

Vaktiniz dah çok ise HIRVATISTAN'da DALMAÇYA kıyıları boyunca Kuzey' e çıkabilirsiniz ( ben görmedim )
Ancak çok güzel kıyı şehirleri ve çok sayıda adalar varmış...

Selamlar,

Kıvanç DUNDAR

Atılgan bey,

Neden uçakla gitmiyorsunuz ? :smiley: Arabayla vakit kaybedersiniz, uçakla gelip, burda ( Şu an Sarayevo'dayım ) araba kiralayabilirsiniz. Bence daha kolay olur.

Sadece Bosna'yı mı gezmek istiyorsunuz, yoksa Hırvatistan, Karadağı da gezmeyi düşünüyormusunuz ? Ona göre bir rota çıkartmaya çalışalım.

Merhabalar, Biz 3 arkadaş haftaya cumartesiden çarşambaya gezi planlıyoruz. Cumartesi istanbuldan uçakla saraybosna oradan dubrovnik ile mostara geçmeyi düşünüyoruz. Saraybosnadan sonraki rota ve ulaşım alternatiflerini öğrenebilirmiyim? Araç kiralayıp inmek mi kolay olur yoksa otobüs, tren vs. gibi alternatifler nelerdir?Uçak biletleri dışında bir ayarlama da yapmadık henüz kalacak yer vs.
Şimdiden teşekkürler...

Merhaba

Saraybosna'dan Dubrovnik'e veya Mostar'a giden otobüsler var. Ya da araba kirayabilirsiniz. Araba elbette daha rahat olur, oralarda da arabayla gezme imkanınız olur. Maddi açıdan otobüs daha iyi alternatif.

Saraybosna'da çarşıya yakın bir çok pansiyon yeri var. Yaz sezonu olduğunu göz önünde bulundurursak, 20-30 euro civarındadır odaların fiyatları. Onun yanında oteller de var, yine başçarşıya yakın olan. Gitmeden, burdan rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.

Başka konularda da sorularınız varsa, yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca, Saraybosna'da nereleri gezebileceğiniz hakkında aşağıdaki linkten bilgi edinebilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16492.0

Gerçekleşen bir seyehat olur umarım, iyi geçmesini dilerim..
Hep düşündügüm, bir gezi ve oralar.. :(

Selam herkese,

Eylül ayı için Saraybosna ve zagrebi gezmek istiyorum. Yol güzergahları ve oralardaki fiyatlar hakkında ve de gümrüklerde yani giriş ve çıkışlarda ne gerekiyor vize durumları vs. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Bosna-Hersek ve Hırvatistan vize uygulamıyor. Sınır geçişlerinde de problem yok. Eylülde Hırvat sahillerinde fiyatlar düşer. Ben size Zagreb-Zadar-Split-Dubrovnik-Mostar-Sarajevo-Zagreb rotasını öneririm, konuyla ilgili gezi yazım da mevcut.
İyi seyehatler...

Arkadaşlar Merhaba. Ekim ayı icerisindeki iznimde karadağa gitmek istiyorum. Karayoluyla vizesiz karadağa ulasabilir miyim? hangi guzergahı izlemem gerekiyor? Ayrıca yol ucretleri ve seyahat suresi hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Tesekkurler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR