İstanbul'a Yakın Kışlık Kamp Alanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aksa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,368

aksa

Yeni Üye
Merhaba gezen arkadaşlar bizler istanbula 300-400 km maksimum mesafede olacak daha yakın olursa daha iyi olur tabiki karı bol olan orman ve dağ tırmanış aktiviteleri yapabileceğimiz bir mekan bakıyoruz konaklama çadırlarda olacak zorluk derecesi zor ve çok zor olan bir yer bakıyoruz. Tavsiye edeceğiniz yerleri bekliyorum.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
şu konular yardımcı olur belki

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93915.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=83699.0

abant kar açısından iyi tabikide ancak zirve yapacağımız bir yer bilmiyoruz orda sizin varsa bilginiz paylaşırsanız sevinirim

.Kendini tanıtmadan,Yapmış olduğu faaliyetleri ve almış olduğu eğitimler hakkında bilgi vermediğinden ,çok zor şartlarda faaliyet yapabilecek bölge aramasına vermiş olduğum yanıttan rahatsız olması nedeni ile esas mesajlarım tarafımdan silinmiştir....

Hasan'ım Abant civarında kıble tepe ve vericinin olduğu tepe var çıkılabilecek....En az Uludağ zirve kadar zorlar yani.........

tommycan' Alıntı:
Hasan'ım Abant civarında kıble tepe ve vericinin olduğu tepe var çıkılabilecek....En az Uludağ zirve kadar zorlar yani.........

Aklıma geldide arkadaşlar özellikle ZOR ve ÇOK ZOR Extrem koşullarda aktivite yapmak istedikleri için bu iki yeri yazdım.Gerçi yazdığım örneklerinde ZOR olan derecesi tamamen mevsimsel şartlardan kaynaklanan bir zorluk...... ;)

O zaman arkadaşlara bir doz Ilgaz-Küçükhacet yazıyorum şifa niyetine Hasan'ım.......... Evet arkadaşlar.......Çankırı-Kastamonu karayolunun Ilgazdağı geçidinde yer alan karayolları bakımevinin bahçesine arabayı bırakın.........Bariyerden atlayarak yürümeye başlayın..Yanlış hatırlamıyorsam kuzeydoğu yönünde ilerleyeceksiniz yaklaşık 2 metre kar vardır herhalde......Önce Ilgaz ovasına geleceksiniz.......Burada kamp yapın daha fazla gitmeyin........Ertesi sabah erken kalkın........Çal tepesine doğru ilerleyin..tepeden sonra Geyik gediği denen küçük bir vadiye ulaşacaksınız.......Adı üstünde küçük bir vadi...Aha da küçükhacet tepe göründü.......Tırmanmaya başlayın....Bitirince faaliyetin ayrıntılarını buradan da paylaşın merakımız gitsin........Başarılar dilerim.......
ÖNEMLİ NOT: Bu bilgiler tavsiye niteliğinde değildir..........Bu bilgiler ile hareket eden sonuçlarına tamamen kendisi katlanır........Bu bilgilere dayanarak ve güvenerek hareket edenin başına geleceklerden hiç bir sorumluluk kabul etmediğimi ilanen ve ihbaren bildiririm....... Tommycan=Kadir Tunca

tommycan' Alıntı:
O zaman arkadaşlara bir doz Ilgaz-Küçükhacet yazıyorum şifa niyetine Hasan'ım.......... Evet arkadaşlar.......Çankırı-Kastamonu karayolunun Ilgazdağı geçidinde yer alan karayolları bakımevinin bahçesine arabayı bırakın.........Bariyerden atlayarak yürümeye başlayın..Yanlış hatırlamıyorsam kuzeydoğu yönünde ilerleyeceksiniz yaklaşık 2 metre kar vardır herhalde......Önce Ilgaz ovasına geleceksiniz.......Burada kamp yapın daha fazla gitmeyin........Ertesi sabah erken kalkın........Çal tepesine doğru ilerleyin..tepeden sonra Geyik gediği denen küçük bir vadiye ulaşacaksınız.......Adı üstünde küçük bir vadi...Aha da küçükhacet tepe göründü.......Tırmanmaya başlayın....Bitirince faaliyetin ayrıntılarını buradan da paylaşın merakımız gitsin........Başarılar dilerim.......
ÖNEMLİ NOT: Bu bilgiler tavsiye niteliğinde değildir..........Bu bilgiler ile hareket eden sonuçlarına tamamen kendisi katlanır........Bu bilgilere dayanarak ve güvenerek hareket edenin başına geleceklerden hiç bir sorumluluk kabul etmediğimi ilanen ve ihbaren bildiririm....... Tommycan=Kadir Tunca

Güzel rota....Ama İstanbula uzak kaçar,......Şubat Faaliyetimiz içine alalım.Bayadır ihmal ettik.Özledim oraları.Hele kışın.

N'oldu.... Bu AKSA arkadaş kayboldu bir anda.......Dur kardeşim daha yeni gelmiştin (sitede iki mesaj) Cevap versen bir türlü, vermesen bin bir türlü sitem...........Anlayamadım anlayamayacağım............

Hasan'ım faaliyeti yavaş yavaş olgunlaştırmaya başlayalım........Bu arada benim eski kadro da gelmek istiyor......En genci 50 yaşında.........Ekipman durumu yok gibi........Bakalım nasıl yapacağız...........:(

Kadirim ...senin o bir doz küçük hacet yemekten önce aç karnına yoksa yemekten sonra tok karnınamı alınacak. ;D

Tamam olgunlaştıralım bizim sayfadan devam ederiz.Burayı tıkamayalım

ilginiz için sizlere teşekkür ediyorum ancak şöyle bir durum söz konusu uludağ ve bahsettiğimiz yerlere zaten vakıfız ve zirvelerine ayak izlerimizikoymuşduruz ılgaza gitmedik henüz aklımızda olan bir yer ancak mesafe pek yakın değil 3 gece 2 günlük bir gezi olacağından yolda çok zaman kaybetmek istemiyoruz tabiki. Tavsiyeleriniz için sizlere teşekkür ediyorum. Benim buraya bu konuyu açmamdaki sebep belki siz değerli arkadaşlardan bizim bilmediğimiz bir yeri öğreniriz düşüncesiydi. Eğitim ve tecrübe gerektiri yazmışsınız ancak bilmeniz gereken bir nokta var tanımadığınız insanlar hakkında zan yaparakbir düşünce sahibi olmanız yani peşin hükümlü olmanız bir hata bence. Bizler ilk 6 yıl önce kanyon geçişleriyle başladık bu işe şu an arama kurtarma alanında ileri seviye eğitim alıyoruzki büyük bölümü pratikleriyle beraber bitmiş durumda. Neyse bu konular muhim değil aslında. Benim derdim bir kamp ve zirve noktası bulabilmek lafı çok uzatmamız kalp kırabilir belki. İlginiz için teşekkürler. Hafta snu ballıkayalarda yaralı kurtarma tatbikatlarımız vardı o yüzden geç cevap verebiliyorum belirteyimde yanlış fikirler oluşmasın .

yahu acemi birisi gelip karı bol olacak zorluk derecesi zor ve çok zor olacak dermi şimdi. neyse sorun yok . ilginiz için sağolun. mekan bakmaya devam.

Sevgili Aksa....... (isim cisim yok o sebeple böyle hitap ediyorum no'lur kusura bakma)
İşi biraz şakaya vurdurduk kabul.........Ama kasmaya da gerek yok......Neticede kansere çare aramıyoruz......:smiley: Ilgaz K.hacet konusundaki dipnot uyarısı sebebiyle böyle davranmak konusunda bir refleks gelişti sanırım......Sen üstüne alınma lütfen.......Öyle insanlar bu forumu okuyor ki..........Şaşar kalırsın......... Artık ağız tadıyla bir tavsiye bile veremezsin yani.........Bazıları ile forum harici de görüştüğümüz için kim kimin ne olduğunu az çok biliyor......Sevgili Hasan 110 kardeşimizin aslında dikkat çekmek istediği de budur ....... Bir tavsiyede bulunurken kimi nasıl bir belaya attığımızı bilememektir bizi rahatsız eden........
Sizlerle de en kısa sürede tanışmak ve olası bir projede (bu tür gezileri gerçekleşinceye kadar böyle tanımlıyorum) birlikte olmak düşüncesi ile hoşçakalın.........

tommycan' Alıntı:
Sevgili Aksa....... (isim cisim yok o sebeple böyle hitap ediyorum no'lur kusura bakma)
İşi biraz şakaya vurdurduk kabul.........Ama kasmaya da gerek yok......Neticede kansere çare aramıyoruz......:smiley: Ilgaz K.hacet konusundaki dipnot uyarısı sebebiyle böyle davranmak konusunda bir refleks gelişti sanırım......Sen üstüne alınma lütfen.......Öyle insanlar bu forumu okuyor ki..........Şaşar kalırsın......... Artık ağız tadıyla bir tavsiye bile veremezsin yani.........Bazıları ile forum harici de görüştüğümüz için kim kimin ne olduğunu az çok biliyor......Sevgili Hasan 110 kardeşimizin aslında dikkat çekmek istediği de budur ....... Bir tavsiyede bulunurken kimi nasıl bir belaya attığımızı bilememektir bizi rahatsız eden........
Sizlerle de en kısa sürede tanışmak ve olası bir projede (bu tür gezileri gerçekleşinceye kadar böyle tanımlıyorum) birlikte olmak düşüncesi ile hoşçakalın.........

Valla doğa şartları acemi,usta,malzemeli,malzemesiz tanımıyor.Bırak 6 yıldır kanyona girmiş aksa yı Sakaryadan hemşerim ve tanıdığım 15 yıldır bu sporu üst derecede yapan. Anıl Bakar valla kanyonunda hala yatıyor .Allah rahmet eylesin.Bulunamadı.Burada hiç birimiz Nasuh,Tunç değilizki yardım ve bölge soran ve kendini tanıtmayan kişi ile dalga geçip kafa yapalım.Aman Kadirim Kimseyle projede birlikte olmayalım.

Ynt: İstanbul'a Yakın Kışlık Kamp Alanı

aksa' Alıntı:
abant kar açısından iyi tabikide ancak zirve yapacağımız bir yer bilmiyoruz orda sizin varsa bilginiz paylaşırsanız sevinirim

Böyle bir mesajı yazmadan önce tecrübelerinizi ve daha önce yaptığınız etkinlikler yanında aldığınız eğitimleri de yazmalısınız ki mesajlarınızı okuyan kişilerin, sizlere daha uygun yanıtları ve yaklaşımları olsun.!

" Bilmiyoruz " kelimesi lastik gibidir. Her yöne çekebilmek içten bile değildir.

Öncelik kendiniz forumda tanıtmak, yaptığınız etkinlikleri görseller ile paylaşmak en son olarak zor ve çok zor koşullara sahip kamp yeri hakkında bilgiler istemek olmalıdır.

Tecrübeli arkadaşlarımızın size ve/veya sizlere verdiği bilgiler sebebi ile başınıza gelecek/gelebilecek kazalardan sorumlu olmayacağı açıktır.

Yine de Kadir bey bu durumu yazıya dökerek sizi ve/veya sizleri uyarmaktadır.

Bu durum sizin acemi olduğunuzu düşünmesinden kaynaklanmamakta aynı Ekonomi Dergilerinde ki " Burada yayınlanan tablo ve bilgiler " diye başlayan uyarının bir benzeridir.

Son Olarak ;

Gezenbilir Forum Kurallarımız;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=208.0

7- Forumlarda yer alan tüm konular sadece referans amaçlıdır ve içeriklerinde hayati risk taşıyan tehlikeli spor ve benzeri özel uğraşılar olabilir. Lütfen forumlarda okumuş olduğunuz spor veya özel uğraşıların uzmanlarından yardım almadan kendi başınıza denemeye çalışmayın. Aksi halde meydana gelebilecek aksiliklerden dolayı gerek forum yöneticileri, gerekse içerik yazarları hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceklerdir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR