Ynt: Istanbul - Datça güzergahi ve Datça hk.da sorular
Datça'ya 20 sene önce çocukluğumda gittiğimde ufacık ve henüz keşfedilmemiş bir sahil kasabasıydı. En son 1990'ların başında gitmiştik. O yıllarda çıkan büyük orman yangınında biz de Çubucak kampındaydık, çadırlarımızı ve eşyalarımızı bırakıp kaçmıştık. O orman yangını bende derin bir travma yaratmıştı, ağaç ve doğa sevgim buran gelir.
Bu olaydan sonra yıllarca oralara gidemedik. Marmaris'i ve Datçayı geçen yıl ziyaret ettiğimde yanan dağların da halen yeşermediğini ve şehir merkezinde korkunç bir betonlaşma olduğunu gördük.
Datça'da eskiye dair neredeyse hiç yapı kalmamıştı. sadece eski çarşıda tek bir bina kalmış, Datçayı tanıyamadık.
Benzer duyguları Marmaris'in Selimiye köyünde de yaşadık. O yıllarda köye karayolu ile ulaşılamıyordu. Çubucak'tan motorla giderdik ve biz çocuklar kıyıya 150 200 m kala motordan atlar yüzerek köye girerdik. Şimdi ne köyü ne motorcuları bulabildik. Yakında marina yapılacağını da öğrenince köyü büsbütün kaybedeceğimizi anladım
Tek tesellim çirkin tatil köyleri yerine şirin pansiyon ve butik otellerin bulunması.
Marmaris Datça arası yaklaşık 70 km lik bir güzergahtır ve her noktasında ayrı bir güzellik vardır. Her gün bir noktasına gitseniz bir ayda bitiremezsiniz. Bence açın haritayı her köye uğrayın.
Selimiye, Bördübet koyu, Hisarönü, Datça civarındaki çok sayıda köyler. Çoğunun yolu toprak veya şosedir. Halen bozulmamış turizme henüz açılmamış bakir topraklarla doludur.
Denizden de dolaşmak, karadan erişemeyeceğiniz güzellikleri görmenizi sağlayacaktır.
Buraların fazla ömrü kalmamış, halen bakir topraklar varken bira an önce heryeri görmeye bakın