merhaba
Bende sizin gibi uzun sure ikilemde kaldım. Tek araçmı yoksa ikinci bir araçmı alsam derken, yabantv izci programında L200'ü öven bazı konuşmalardan sonra bu aracı araştırmaya başladım. Bir baktım 2008 model otomatik 4X4 L200 için Denizli'ye gidivermişim. :
Aracın satış işleminden sonra direksiyona oturduğumda, bu arabayı Istanbul'da nasıl kullanicam diye kara kara düşünmeye başladım.
Yüksekliği ve heybetinden korktum. Arabayı biraz kullandıktan sonra hemen alıştım. Tahminimden de kolay oldu. Dar köşeleri rahat dönebiliyorsun. Hatta şu anda eşim bile çok rahat İstanbul trafiğinde ve sokaklarinda kullanabiliyor. Arada esprisine satalım mı diyorum kızıyor, sattırmam diyor
Sizin sorularınıza gelince;
- Konfor olarak pek çok orta sınıf arabadan rahattır. Arka tarafı makasla olduğu için boşken zıplayabilir. Onu da makas küpesi denen bir alet ile yumuşatabiliyorsunuz. Sitede bir arkadaş satıyor fiyatı 300-400 TL civarında
- Otopark çok sorun olmuyor. Ben geri görüş kamerası taktırdım. Çok rahat geri manevra yapabiliyorum. Bu araçların dönüş mesafesi diğer araçlardan daha kısa diye biliyorum. Koseleri sorunsuz donebiliyorum. Bendeki araç 5.00mt. Sanırım 2011 modelden sonrakiler uzun kasa diye geçiyor ve 5.20 mt. Bende 31" MT lastik var. Birkaç cm yüksek standart araçlardan. AVM'ler de 2,00Mt girişi olan yerlerden sorunsuz geçiyorum.
- Yakıt uzun yolda 8,5 lt İstanbul içi yoğun trafikte 11,5 lt yakiyor. Bunda otomatik vites ve büyük lastik farkı da var.
- Vergi olarak 4X4 pikaplar otomobil olarak geçiyor. Tabi motor 2500 cc olduğu için vergide otomatikman yükseliyor. Mesela benim aracım bu sene 7 yıllik dilimde ve 1900 TL civarı vergisi var.
Bunlar dışında bakımları özel servislerde 250-300 civarı, yetkili serviste 400 ila 600 arasında. Otomatiklerde 40.000km'de şanzıman yağı değişiyor. 10 It alıyor ve fiyatı 500 TL civarında. Japon arabaları yağını suyunu koyduktan sonra genel olarak sorunsuzdur. Toyota Hilux ve Amorok kullanmadım ama Amarok icin arazide zayif bir arac oldugunu yazan cok yorum okudum.
Benim tavsiyem heves ettiyseniz mutlaka bir offroad araç almanız yönünde. Eğer size göre olmadığını düşünürseniz satıp yine binek araç alabilirsiniz. En azından içinizde kalmamış olur. Ben bu şekilde dusunerek aldım aracımı ve gayet memnunum. İstanbul gibi bir şehirdede şu ana kadar sorun yaşamadım.