Işıklar Diyarı Çin

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,663

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
Geçen sene fuar nedeniyle gezip görme fırsatı bulmuştum Çin'i. Fuar şehri Guangzhou'dan bahsedeyim sizlere. Şehir Çin'in son dönemlerdeki inanılmaz gelişimini yansıtıyor adeta. Hızla yükselen binalar, geniş caddeler, 3 kat üst üste giden otobanlar ve her tarafta özellikle de nehir kıyısında görebileceğiniz dijital panolarla ve neonlarla kaplanmış yapılar.

Gece nehir turu yapmanızı tavsiye ederim, şehrin en güzel etkinliği.

Bu fotoğraf ta Guangzhou'nun çarşısından

Bölge 23. paralelde olduğu için kışları bahar gibi geçiyor yazları ise oldukça sıcak , sıcaklıklar yazın 25/33 kışın 10/18 civarında. Bölgede ananas ve hindistan cevizi bolca yetiştiği için bu tropik meyveleri sokak satıcılarından taze taze yiyebilirsiniz. Aşağıdaki de bir hindistan cevizi satıcısı, bildiğimiz siyah çekirdek kısmı yeşil kabuğun altında, üst kısmını kesiyorlar ve kamışla suyunu içiyorsunuz.

Yemek konusu problem olmayacaktır. Şehirde Pizza Hut, Burger King gibi ünlü fast food lar var ancak ben size temiz bir Çin restoranı bulup nefis Çin yemeklerinden tatmanızı da tavsiye ederim. Ayrıca fuaryakınında Uygur yemekleri yapan bir restoran var, bizim mutfağımıza benzer. Uçağınızı da seçerken Singapur üzerinden gitmemesine dikkat edin yoksa yol 24 saat sürüyor :p ama uçak saatlerini de ayarlayarak yol üstü vize uygulamayan Singapur'u da görmek bir artı olabilir seyehatiniz için ;)
Zaman yaratıp 3 saat mesafedeki vize uygulamayan Hong Kong'a da mutlaka gidin derim.

Keyifli seyehatler :smiley:

Etiketler
Ynt: Işıklar diyarı Çin

Hong Kong Çin' e katılmamışmıydı? Yoksa özerk durumda mı?

Türkiye' de tercih etmesemde Çin gibi bir ülkede tanınmış hızlı yemek restaurantlarını tercih ederim. Çölün ortasında güvenli yemek için vaha gibi duruyorlar. Roma ve Varşova' daki fast food maceralarımın tadını unutamam.

Çin' de Uygur yemeklerini ve Hindistan cevizi suyunu denemek isterim.

Ynt: Işıklar Diyarı Çin

Sanırım geçen sene Kanton uarına gittiniz... (perkanedeci cenneti :smiley: )
Aynı dönemde bende Metal Working China ve EnergyAsia fuarları için Pekin ve Shanghai'e gitmiştim...İnanılmaz zorlukla vize vermeleri (dopdolu pasaportumolmasına rağmen) ilginç...Kanton fuarı davetiyesi ile (ticaret müsteşarlığından aldığım) vize alabildim ancak...
Gerçekten güzel bir ülke desemmi diye bayaa düşündüm aslında...Ama gidip görmekte fayda var..
Ama ucuz...3-4 yıldızlı oteller 20-30 € civatında...Taksiyle yaklaşık 1 saatlik otobanda seyahat, 5-6 € tutuyor...
Rolex saatlerin kilosu ise 10€ :smiley: tabii bu şaka..tanesi 1-2 € ama dikkat edin saat yönünde çalışanlarından alın :smiley:
heryerde (restoranlar,oteller ve taksiler v.s hariç tabi) etiket fiyatınn 1/10 unu teklif edin, pişmen olmazsınız...
Şimdilik bu kadar!
Saygılar!

Evet Kanton Fuarındaydım 2 sene oldu ama
Çin, pek de turistik bir ülke değil zaten yıllarca dışarıya kapalı yaşamışlar halen kapalılık devam ediyor, döviz bozdurmak 1 saat, secerenizi çıkartıyorlar, Türkiye'nin 70li yılları gibi, kredi kartı bi çok yerde geçmiyor, gelişmiş gibi görünen ama çağlar öncesini yaşayan ilginç bir ülke, keşfedilecek çok şey var tabii ki

shekou ve shenzen taraflarına gitmenizi tavsiye ederim, buralarda aynı bir binadan bir tane daha yapılması yasak, shekou turistlik olarak çok şirin bir yer, döviz konusunda ise küçük marketleri tavsiye ederim, banka kurundan daha yüksek tek sıkıntı aldığınız paralara tek tek dikkat etmeniz olacaktır, zira tedavüldeki paranın azımsanmayacak bir miktarı sahte para ve hükümet buna göz yumuyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR