İnter Rail

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ncpylmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,400

ncpylmz

Ana Kamp
Yer
ankara
herlese slm 15 myıs 2011 de inter rail bilet alarak 22 günlük veya 1 aylık bir batı avrupa turu düşünüyorum. Konaklamayı geceleyin tren ile seyahat ederek veya hostellerde kalmayı düşünüyorum. Surt çantamı alıp kültürel bir gezi planlıyorum. toplam maliyet ortalama 22 günlük 1000 euro 1 aylık ise 1500 euro düşünen varsa görüşelim. Gzergah istanbul yunanistan-italya-fransa-ispanya-portekiz-fransa-almanya-hollanda-belçika-avusturya-iytalya-yunanistan istanbul

Etiketler
Ynt: İnter Rail

fiyatı neleri katarak hesapladın bilmiyorum ama umarım yettirirsin. :smiley:
baya yoğun bir rota çıkarmışsın, tahminim rotanı defalarca değiştireceksin , gece trenlerine denk getirmen çok zor oluyo ,ayrıca aşağı yukarı gece trenleride 20 euro civarı bi ek ücret alıyolar , ve 22 gün yaparsan bu kadar ülkeyi gezmek biraz aceleye gelebilir , yolda harcıyacağın zamanıda hesaba kat , bol şans.. sonuçta bunlar sadece teferruat ,Türkiye sınırından çık ve güzel bir macera yaşa. :smiley:

CEVABINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM EVET DEDİKLERİN DOĞRU YURTDIŞINA İLK DEFA ÇIKACAĞIM AYRINTIL ARAŞTIRMALARIM DEVAM EDİYOR SİZ İNTERRAİL KONUSNDA TECRÜBELİ GÖRÜNÜYORSUNUZ EĞER OYLEYSE SİZİN TECRÜBELRİNİZDEN İSTİFADE EDEBİLİRMİYİM

22 günlük bi gezi yaptım ,fransa almanya hollanda ispanya italya ve belçikayı gezdim , elimden geldiğince yardımcı olmak isterim ,
mesela şöyle bir fikir önerebilirim -sen sanırım- Türkiye'den trenle çıkıp ,trenle dönmek istiyorsun , eğer yunanistanda özellikle görmek istediğin bir yer yoksa ,uçağı bi düşün derim , erkenden -mesela parise- gidiş geliş uçak bileti alırsan yoldan ve zamandan büyük tasarruf edersin ,üstelik sanılanın aksine fiyata çokta fazla etki etmez ,yunanistandan gitmeye kalkıncada yolda harcıyacağın para neredeyse uçak bileti kadar olacak (yemek konaklama tren ekstraları)
ayrıca uçakla gidersen 22 günlük geziyi 25-26 ya çıkarabilirsin ,örneğin 1 Mayısa Parise uçak bileti aldın 1 inde gider 2 gün Paris te kalırsın ve ayın 3ünde intterrailini başlatırsın ,22 gün boyunca istediğin gibi gezersin -zaten her yere yakın olucaksın - daha sonra 25 Mayıs gibi gezinin son gününde tekrar Paris e döner ve üç-beş gün daha kalıp , öyle uçabilirsin.

Biz Milanoya almıştık ve 3 gün interrailsiz Milanoyu gezmiştik (3 gün milano için fazla) , tren biletimiz başlayıncada kuzeye doğru çıkarak bir çember çizdik Tekrar milanoda bitirerek ,uçakla döndük.

ben çok istiyorum interrail'i ama güvenli bulmadığım için vazgeçmiştim,deneyimlerini paylaşırsanız arkadaşlar belki yeniden cesaret ederiz:smiley:

Ben 17 yaşındayım geçen yaz akran bir arkadaşımla yola çıktım, tren garlarında yattık ,barcelonada bütün gece dışarıdaydık ,hala yaşıyoruz çok memnunuz. :D yani demek istediğim istanbulun belli başlı bölgelerinde 1 gün geçirmek , avrupada bir ay gezmekten daha az güvenilir

inanın verdiğiniz tavsiye çok makbule geçti teşekkür ederim ilerleyen günlerde yine sizden yardım talep edeceğim

birde gençtur un interrail ile ilgili 7 mayıs ta istanbulda bilgilendirme toplantısı varmış katılmak isteyen kayıt yaptırması gerekiyormuş

Evet hersene yapılır , http://interrail.genctur.com/tanitim.php adresten yer ayırtabilirsiniz ,
geçen sene yer ayırtma gereği yoktu , sanırım bu sefer yapılacağı yer kısıtlı bi mekan ,gayet faydalı bi toplantı oluyo ,2-3 eski interrailci kendi gezilerini anlatıp tavsiyeler veriyolar ,soruları yanıtlıyolar ,birde gençtur görevlileri gerekli bilgilendirmeleri yapıp soruları cevaplıyor. Mümkünse katılmanızı tavsiye ederim

Merhabalar
Sevgili MelihKara 17 yaşındayım demişsin, ben de bu yaz bayaa kalabalık bir grupla interrail yapmayı düşünüyorum. 5 kişi civarı olucaz :smiley:. Kuzenim de katılacak bu gruba ama
kendisi 17 yaşında. Merak ettiğim yaşın 18in altında olması yüzünden herhangi bi sıkıntı yaşadınız mı? Klasik 'mekana alıyolar mı?' yı da soruyorum tabi de, esas konaklamada filan
hiç sorun yaşadınız mı? Yani grupta 18 yaşın altında birinin olması planlarımızı etkiler mi sence?

Hiç bir sorun olucağını sanmıyorum , hele konaklama - yol gibi durumlarda yaşını bile sormazlar ki yanında 4 reşit insanlar dolaşırsa mekanlarda da bir problem olmaz, biraz büyük gösteriyosa tek başına bile takılabilir mekanlarda , Amsterdamda -kimlik soruyolar genelde ,ama sizinle birlikte girerse hiç bir sorun yaşıyacağını sanmıyorum , -biz bi iki pub a girdik ve sorun yaşamadık ,
dediğim gibi yaşı kanıtlamanızı istiyecekleri tek yer Amsterdamdaki coffee shoplar olur, o tarz bi mekandada siparişi siz verirseniz ,daha sonra kimsenin gelip ,"ben size sattım o içmesin" diyeceğini sanmıyorum,
bana kalırsa çok eğleniceksiniz. :smiley: bol şans
-ülkelerde sürekli festivaller oluyo ,aslında denk getirebilirseniz o da çok güzel bir deneyim olabilir ,tarihleri ben tam bilmiyorum ama her yaz Almanyada bira festivali , Hollandada 'orange fest' miydi neydi o tarz bi festival olduğunu biliyorum.

Çok teşekürler içim rahatladı bu bilgilerle. Ben de söylediklerine çok yakın şeyler duydum hep ama deneyimlemiş birinden duyunca daha sağlıklı oluyor tabi. Festivaller de
gerçekten ilginç olabilir hatta birkaç konser de kovalamayı düşünüyorum bakalım rotamıza denk gelirse :smiley: Çok teşekürler paylaşım için.

Ben teşekkür ederim ,elimden geldiğince yardımcı olmak isterim,
Size iyi eğlenceler. Umarım çok güzel bir tatil geçirirsiniz. :smiley:

rotasız size mail atmıştım tabiki sizin gezi teklifiniz ile ilgili bana gelince şu anda interrail için hazırım yol arkadaşı bulursam onun uygunluk tarihine göre planlama yapabiliriz veya farklı rotada olabilir amac ilk yurt dışı gezimi bir şekilde yapmak ncpylmz@hotmail.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR