İnönü Yaylası Yolu Keşif Gezisi (13 Ocak 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezginkopek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,328

Gezginkopek

Yaşadığın toprakları tanımadıkça sen sen değilsin
Yer
ISTANBUL
Web
www.gezmeyiseviyoruz.com
Cumartesi Ballıkayalar yürüyüşmüzden sonra bugünde Aytepe tarafına gidelim istedik. Amacımız karda yol alabildiğimiz kadar gitmek ve sonrasında karda yürüyüşle devam etmek şeklinde. Gezimizi Biblo, arkadaşlarımız Ertuğ ve Petek ile beraber yaptık. Yuvacık barajını geçtikten sonra ilk önce Aytepe tarafında yol alıyoruz. ServetiyeCami Köyü'ne gelinceye kadar kayda değer kar göremeyince İnönü Yaylasına gidebilirmiyiz umuduyla geri dönüp İnönü Yaylası yoluna sapıyoruz. Ancak 962 metreye kadar araçla gidebildik. Sonrasında ise aracımızı bırakıp yürüyüşle devam ettik. Ancak İnönü Yaylasına gidiş-dönüş 10 KM yürüyüşün karda yürüyüş zor olacağı İnönü Yaylasına gitmedik.

Aslında daha önceki gidişimde 1020 metre sonra düzlüğe çıkılıyor. Haritadan görebilirsiniz, neredeyse tepeye varmak üzereydik. Ama vinç vs. ekipmansız ancak bu kadar. Belki gezenbilirde ekip oluşturarak İnönü Yaylasına tekrar gidilebilir. Nivacı bir arkadaş bize önden yol açarsa bizim vardığımız noktandan sonra 60 metre daha tırmanış var. Sonrası düzlük. Sonra ara yolda bir çıkış daha vardı. Sonra İnönü Yaylasına varıyoruz.

Gezi Bilgileri:
Evden Uzaklık : 90 KM
Toplam Süre: 11:00-17:30
En Yüksek Erişim Noktası: 962 metre (araçla)

İnönü yaylası yolunda gidebildiğimiz en uç noktanın GPS iz kaydı.
harita_inonu_yaylasi_yolu.jpg

Tepecik Köyü karlar altında. Buraya kadar yol son derece temiz. Tepecik'ten sonra toprak yolun tamamı karla kaplanmış durumda. Bir ara vitesi low'a almak zorunda kaldım.
SS850222.JPG

Karlı yoldaki ilk durağımızda Biblo hemen yürüyüşe başladı bile
SS850224.JPG

SS850227.JPG

Sonra aracımızı bırakıp kalınlığı 20-30 cm kar üstünde yürüyüşümüz başladı.
SS850236.JPG

Biblo Ertuğ abisinden komut alıyor...
SS850238.JPG

Yürüyüşümüzü de tamamladıktan sonra dönüş yoluna geçiyoruz.
SS850252.JPG

SS850254.JPG

Kaya üstünü kaplamış buz sarkıtları güzel manzara sundu.
SS850260.JPG

Sonrasında ise aşağı inerek açıkan karınlarımızı sucuk ve köfte ile doyurduk. Son olarak da sıcak çayımızı içtikten sonra dönüş yolculuğuna başlayıp güzel bir günü daha bitirdik.

Etiketler
Ynt: İnönü Yaylası Yolu (13 Ocak 2008)

Helal olsun size Gintro arkadaşım,ne güzel dolaşıyorsunuz kafanıza göre,sakin sakin...İmrenerek bakıyorum gezi notlarınıza :smiley:Tam benim sewdiğim türden geziler yapıyorsunuz...Şu gezilerinizi birgün önce ilan etseniz sewe sewe gelirim (laf aramızda wincim de war,akü sorunum olsa bile :D)...Tebrikler ne diyim...

sende benim gibi tek cip takılandarsın ve vinçsizsin ;D
vinç olmayınca ve tek olunca acaba buradanda geçebilirmiyim diye farklı bi adrenalin oluyo
daha farklı bi zevk :smiley:

SDC' Alıntı:
Helal olsun size Gintro arkadaşım,ne güzel dolaşıyorsunuz kafanıza göre,sakin sakin...İmrenerek bakıyorum gezi notlarınıza :smiley:Tam benim sewdiğim türden geziler yapıyorsunuz...Şu gezilerinizi birgün önce ilan etseniz sewe sewe gelirim (laf aramızda wincim de war,akü sorunum olsa bile :D)...Tebrikler ne diyim...
birisi vinçmi dedi? Akü buluruz :D Son dağa dayanmamdan sonra (sağ tarafıda çizikler içinde bırakarak) vinç lazım diyorum..Şu el vinçleri hakkında bir bilgi edinemedim gitti. Aslında o bile yeter. Birde lastik altına koyan bir kaymazlar var. Adı ne bilmiyorum ama lazım.

__ C J 7 __' Alıntı:
sende benim gibi tek cip takılandarsın ve vinçsizsin ;D
vinç olmayınca ve tek olunca acaba buradanda geçebilirmiyim diye farklı bi adrenalin oluyo
daha farklı bi zevk :smiley:
Bak Biblo kızacak ama.. Biz co-pilot Biblo ile gidiyoruz. Sezgin valla hastasonu millet benim gibi saat 07:30'da uyanmadığı sürece böyle gitmeye devam.. En büyük problem milletin saat 11:00'de yola koyulalım demesi oluyor. Bu şekilde inan çok iyi kafa dinliyorum o başka. Ama paylaşımda fena olmuyor. Onun tadı bir başka. Özellikle yardımlaşma ve sonrasında ateş etrafında biralarla sohbet süperrr.

Güzel kareler, geçen sene bende böyle tek araba çıkıp geziyordum. Sonra Bolu dağlarında yerleşime çok uzak telefon çekmeyen bir yerde üzerinde gittiğim kar-buz karışımının çökmesi sonucu aracımın şasesi kara oturdu ve dört lastiği boşta kaldı. Oldukça sıkıntı veren bir durumdu, dört lastik araba liftin üzerindeymiş gibi boşa dönüyordu. Havanın kararmasınada fazla bir zaman yoktu, yaklaşık iki buçuk saatlik bir uğraş ve şans sayesinde kurtulduk. Artık tek araba yerleşimden uzaklaşmıyorum en azından telefon çekmeyen yerlere girmiyorum. Bu hafta sonu için benzer bir gezi planımızda bizim var. Bolu dağlarından Düzce'den Bolu'ya geçmeyi planlıyoruz, dört çeker olmasada en azından kar lastikli yüksek bir arabayı (muhtemelen Kangoo yada Doblo tarzı bir şey) geride tutup ihtiyaç halinde gidip yardım getirecek bir şekilde yanımıza alacağız, ikiside batarsa uzun bir yürüyüş olacak ;D

Tek günlük gezilerde sabah çok erken kalkmak şart, hava zaten erken kararıyor. Biz genelde cumartesi akşamından gidip gezeceğimiz bölgede kalacak bir yer buluyoruz, kışın pansiyon v.s. Yinede sabah erken kalkıp günü yaşamak güzel oluyor. Gezilerinizi önceden bildiriseniz sabah çok erken saattede olsa katılabilirim ;)

Valla ne iyi edersiniz gezin gezin,gezip gördüklerinizide bizimle paylaşın ve bu vesile ile bizlerde güzel yurdumuzun göremediğimiz yada gidemediğimiz köşelerini keşfetmiş oluyoruz..emeklerinize sağlık,motorlarınıza kuvvet,sağolun varolun.. :smiley: :smiley: :smiley:

gintro' Alıntı:
Bak Biblo kızacak ama.. Biz co-pilot Biblo ile gidiyoruz. Sezgin valla hastasonu millet benim gibi saat 07:30'da uyanmadığı sürece böyle gitmeye devam.. En büyük problem milletin saat 11:00'de yola koyulalım demesi oluyor. Bu şekilde inan çok iyi kafa dinliyorum o başka. Ama paylaşımda fena olmuyor. Onun tadı bir başka. Özellikle yardımlaşma ve sonrasında ateş etrafında biralarla sohbet süperrr.

bibloya laf yok yaw bende yanıma arkadaş alıyorum gerçi benimkiler ya takılırsak diye kurtarıcı ekip gibi oluyorlar ama. :D

Murat merhaba,
Haftasonu kaçamaklarını ben de takip ediyorum.
Bu taraflara geldiğin vakit haber verirsen seni güzel bir iki yere götürebilirim.
Gps kullandığını varsayarak, mahsuru yoksa datalarını da paylaşsan (ki forumda öyle bir bölüm var) pek çok kullanıcıya yararlı olur. Google earth'e attığın halleri de olur (kml,kmz dosyalarını kastediyorum).
Görüşmek üzere.

http://www.govercelikhalat.com.tr/urun.asp
yukarıdaki link i bir kontrol etseniz el vinci yada manuel vinç konusunda yardımcı olabilir.

Murat, Biblonun karlar üzerindeki anlamlı yürüyüşü çok iyi co-pilot olduğunu kanıtlıyor öyle değilmi ;D

endüstri' Alıntı:
http://www.govercelikhalat.com.tr/urun.asp
yukarıdaki link i bir kontrol etseniz el vinci yada manuel vinç konusunda yardımcı olabilir.

ya ben bu el viçlerine baktımda ne kadar kullanışlı olur acaba
özellikle ne kadar hızla halatı çekebilcek
tabi en olmadık zamanda işe yarar ama
bundan hiç kullanan var mı acaba ?

hızları düşük fakat acil durumlarda işe yarıyor ben zincirli olanı kullandım 1 metre/dakika gibi bir hızları var.traktör çağırmaktan iyi..özellikle yanlız gezmeyi sevenler için..

BolduzJack elbette haber veririz. Zaten bundan sonra daha planlı gezilerimizi duyuracağız. Ama kar olmadığı sürece yalnız gitmekten korkmuyorum. Aslında en büyük korkum kendimden daha çok Biblo oluyor.

endüstri, el vinçini araştıracağım. 1 metre/dakika gayet iyi.

Şenol o tarafa geldiğim zaman mutlaka haberdar ederim. Yılbaşında oradaydım ancak 2 gün kaldığım için gezi ve ziyaret yapma şansım olmadı. Kdz.Ereğli'nin güzelliklerini görmek ayrıcalıktır. Bu arada kml dosyanı aşağıya ekledim. 2 tane dosya var. Biri tırmanış (Kullardan-Kayaüstü yaylasına doğru olan) , Diğeri ise dönüş yolu. Dönüş yol yanıltmasın benim ev değil, Ertuğ'un evi :smiley: Hani gelirsen yanılma diye söyledim. Şenol senide bu tarafa bekleriz. Hatta ortada Düzce'de de buluşabiliriz.

Zerrin, Biblo'dan daha iyi co-pilot bulamadım. Bu tür yerlerde kendini av köpeği sanıyor. Hatta olayı abarttı, çok cengaver oldu. Bishon olmasına rağmen kendine büyük köpekleri kovalıyor. Bir gün karşısına ayı çıkınca ne yapacak onu merak ediyorum ;D

Ekli dosyalar

• W20080113163619.kml
    115.1 KB · Görüntüleme: 315
  • W20080113123052.kml
    190.4 KB · Görüntüleme: 305

vay murat abi ne güzel gezmişsin.
bibloya çok selam

__ C J 7 __' Alıntı:
ya ben bu el viçlerine baktımda ne kadar kullanışlı olur acaba
özellikle ne kadar hızla halatı çekebilcek
tabi en olmadık zamanda işe yarar ama
bundan hiç kullanan var mı acaba ?

eger dedigin gibi yavaş ise pek kulanışlı olmaz :smiley:

endüstri' Alıntı:
hızları düşük fakat acil durumlarda işe yarıyor ben zincirli olanı kullandım 1 metre/dakika gibi bir hızları var.traktör çağırmaktan iyi..özellikle yanlız gezmeyi sevenler için..

yavaş sayılır ama hiç olmadık zamanda da mükemmel bi arkadaş olur :d

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR