İnönü Yaylası Kampı (14-15 Haziran 2008)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Felice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,013

Felice

''bal her ağıza tatlılık verir'' Mevlana
Mesajlar
975
Tepkime Puanı
0
Uzun zamandır hayalini kurduğumuz ve planını yaptığımız kamplı gezimizi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdik.

1.gün saat 07:30 da İzmit ten hareket ettik, Rahmiye, Arslanbey, Serindere, Tepecik güzergahını takip ederek İnönü yaylasına ulaştık.

2.gün saat 14:00 de Çilekli, Sultaniye, Pazarçayırı, Arslanbey güzergahı ile İzmit e döndük. Arada ne mi oldu! buyrun onuda fotoğraflar ile anlatmaya çalışalım, ama önce yol güzergahı;

Harita
 

Etiketler
Arslanbey Serindere arasından Yuvacık barajı;

CIMG6676




Serindere kanyonu (bir gün bu kanyonu yürüyerek geçme ve resimde de görülen alabalık tesislerini ziyaret etme planımızıda gerçekleştireceğiz inşallah);

CIMG6682



Yol boyu zakkumlar;

CIMG6688



Nihayet yayladayız.....

CIMG6889


CIMG6887


CIMG6699


Kahvaltıdan sonra közde kahve molası....

CIMG6881


CIMG6724


Ardından kamp alanına yerleşme ve İnönü yaylasından Ercuva yaylasına yürüyüş......

CIMG6703


CIMG6706




CIMG6760


CIMG6739


CIMG6741


CIMG6745


CIMG6744
 

Dondurmam gaymakkkkkkk, yaylada dondurma keyfi de başka oluyormuş hani....

CIMG6749


CIMG6753


CIMG6754 1


CIMG6859


CIMG6858


CIMG6860


CIMG6863


CIMG6864


CIMG6780


CIMG6857
 

Bu arada yaylada gerek turkcell gerekse avea hatlı telefonlar ile görüşmek mümkün olmadığından iletişimi sağlamak için Ercuva yaylasına gitmek zorunda kaldık......

CIMG6792



Artık akşam oldu......

CIMG6811


Tenekede tavuk denememizde iyiydi (öncesinde tütsüledik....)

CIMG6817


Ertesi sabah;

CIMG6835


CIMG6867


CIMG6858



Kahvaltıda gözleme keyfi;

CIMG6855


CIMG6773


CIMG6870


CIMG6879


CIMG6869


Hasan amca kampımızın misafiriydi, kendisi (yaz aylarında) İnönü yaylasında ikamet ediyor, kendisinden peynir ve yumurta temin etmek mümkün, tabii ücreti mukabilinde....

CIMG6713


CIMG6708


CIMG6884


Bizler için unutulmaz,güzel bir kamptı, umarım sizlerde beğenir ve bir gün karşılaşırız bu taraflarda.....selamlar....
 

doğa harika yer mükemmel görünüyor, kamp yeri hakkında daha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz yerleşim yerine yakınmı? köy yerine yakınmı (köyün köpekleri mevzusu aracın üzerine kamp kuran arkadaştan biraz işkillendim bu konuda) başka kamp yerleri varmı araç lar kamp alanında bırakılıp çevrede yürüyüş yapılabiliyormu? yürüyüş parkurları nasıl? görülmesi gereken yürüyerek gidilecek yerler nereler? (şelale kanyon akarsu vb.) bilgilendirirseniz sevinirim. birde şu nargile fikri farklı olmuş............

burası izmitten kaç km. ? su kaynağı varmı yakınlarda yam tarif alabilirsek memnun oluruz......
 



Ynt: İnönü Yaylası Kampı (14-15 Haziran 2008)

Keyifli bir kamp olmuş. Çok sevdiğim bir bölgedir oralar, özellikle sonbaharda... Paylaşım için teşekkürler.
 

Ynt: İnönü Yaylası Kampı (14-15 Haziran 2008)

Merhaba,
İnönü yaylasına 3-4 alternatif yoldan ulaşılabilir :
1. Pamukova üzerinden Hüseyinli Köyü, Ercuva Yaylası istikameti
2. Tepecik Köyü üzerinden (İzmit, Yuvacık Barajı, Tepecik Köyü istikameti veya İzmit, Arslanbey, Serindere, Tepecik Köyü)
3. Çilekli Köyü üzerinden (İzmit, Arslanbey, Pazarçayırı, Sultaniye Çilekli Köyü veya Pamukova, Çilekli Köyü)
4. Aytepe üzerinden

4. alternatifi şahsen ben denemedim, ama biraz uzun olmasına rağmen geçişin olduğunu biliyorum. Diğerleriyle ise bir çok defa ulaştım yaylaya. Bunlardan en uzunu, ama yolu en düzgünü Pamukova üzerindendir. Fakat özellikle yol mesafesini de göz önüne alırsak, bahar ve yaz ayları için en ideali de Tepecik üzerinden gitmektir.
3 defa kamplı, 3-4 defa da günübirlik etkinlik olarak ziyaret ettiğim, yerine göre 1000 - 1100 m yükseklikte Tepecik’ e bağlı olan bir yayla.
Yaylanın Tepecik tarafından girişi oldukça kayalık. Yemyeşil alanın ortasından kıvrıla kıvrıla akan deresi (ki, Serindere ile buluşuyor), yaylayı adeta bir gerdanlık gibi saran Göknar ağaçları ve Göknarların hemen arkasında yoğun Kayın örtüsü ile bu yaylanın oldukça ilginç bir yapısı var.
Yaylayı boylu boyunca geçen dere ilkbaharın aksine yazın (özellikle de son yıllarda) oldukça cansız. Biri yayla evlerinin yanında olmak üzerinde toplam 3 çeşmesi var yaylanın. Yukarıdaki kamp mekanının hemen yanındaki çeşme ise bir kaynağa bağlı ve neredeyse her daim suyu var.
Hüseyinli, Tepecik ve Çilekli köylerinden günübirlik yürüyüşlerle yaylaya ulaşma imkanı olduğu gibi, kamplı etkinliklerde Ercuva Yaylası ve Kayaüstü Yaylalarına gidilip gelinebilir. Ayrıca orman içi patika ve ormancı yollarıyla kısa mesafeli yürüyüşler yapılabilir.
Diğer büyük yaylaların (Dikmen ve Çiğdem gibi) aksine öyle kalabalık bir yayla değil. Köpeklere gelince kampçılara alışıklar, problem yok.

Bu kamptan birkaç foroğrafta ben atayım.
Daha evvelden İnönü Yaylasını tanıtıcı bir kaç fotoğrafım vardı. arzu ederseniz onları da paylaşabilirm.
Derleyebilirsem de, mesafe bilgisi için GPS kayıtlarını da atarım ...
 


Ynt: İnönü Yaylası Kampı (14-15 Haziran 2008)

2. oğlumun üniversite diploma töreninin aynı güne çakışması nedeniyle bu kampa katılamadığım için çok üzgünüm.
Epeyde hazırlanmıştım.Bu tören de her babanın yaşaması gereken bir bir gurur günü sadece bir dahakine kısmet demek kalıyor.
Çok güzel geçmiş.
Görüntüler için teşekkürler.
 

Ynt: İnönü Yaylası Kampı (14-15 Haziran 2008)

arkadaşlar paylaşım için teşekkürler, verdiğiniz bilgiler içinde.... burası tenha bir bölge galiba pek insan yok. Buradan yürüyüş parurlarını neye göre tespit edelim dere boyunamı yok sa orman içine ormancı yolumu yoksa orman içi patikalarmı? hangilerini önerirsiniz...
 



Ynt: İnönü Yaylası Kampı (14-15 Haziran 2008)

Zaten İnönü Yaylası' nda iken dere boyu ilerleyebilirsiniz. Dere boyu Ercuva yaylası ve Tepecik köyüne doğru da gidilebilir fakat, yer yer sarpa girmeniz gerekebilir.
Yaylanın, yakın köyler (Hüseyinli, Çilekli, Tepecik) ile Ercuva ve Kayaüstü yaylalarına olan bağlantılarında genelde ağaç altı gidildiğinden ana yollar tercih edilebilir.
Ormancıların açmış olduğu yollar ise, yaylayı uzunlamasına düşünürsek, iki yanındaki tepelerdedir. Diğer patikalar ve bu ormancı yolları öyle uzun parkurlar değildirler.
Fakat, daha uzun parkurlar düşünülüyorsa, İnönü - Aytepe iyi bir seçim olabilir (ancak daha önce de belirttiğim gibi, bu geçişi hiç yapmadım).
 

Ynt: İnönü Yaylası Kampı (14-15 Haziran 2008)

Nisan 2008' de çekmiş olduğum İnönü yaylasını tanıtıcı bir kaç fotoğrafı paylaşmak istedim...

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19
 


Ynt: İnönü Yaylası Kampı (14-15 Haziran 2008)

Çok keyifli bir kamp olmuş, fotoğraflar çok güzel, teşekkürler ve Mesut o sözünü ettiğin kanyondan mutlaka yürüyün, harika görünüyor çünki :smiley:
 

Ynt: İnönü Yaylası Kampı (14-15 Haziran 2008)

Jeep34' Alıntı:
Sizler Birden'e iç çektirmeye devam edin bakalım :smiley:

Ugur bey Birden de bize iç çektiriyor.......bak hiç sesi çıkıyormu....!

ceranus' Alıntı:
Çok keyifli bir kamp olmuş, fotoğraflar çok güzel, teşekkürler ve Mesut o sözünü ettiğin kanyondan mutlaka yürüyün, harika görünüyor çünki :smiley:

beğendiğinize sevindim, kanyon konusu gündemimizde,

selamlar.
 



Ynt: İnönü Yaylası Kampı (14-15 Haziran 2008)

cok güzel bir kamp geçirdiniz herhalde :smiley: Serindere kanyonuda güzel bir parkur defalarca gitmeme rağmen hiç bıkmayacağım bir parkur

Serindere
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,623
Mesajlar
1,521,225
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst