İmmo Arızası Mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daf95xf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,441

daf95xf

Kamp II
Yer
Eskişehir
91 model XJ Highoutput,dünden beri araç çalışmıyor,marş basıyor gaz da yiyor ama hemen stop ediyor,sanki benzin kesiliyormuş gibi oluyor,kontak anahtarıyla bagajı açamıyorum mesela,merkezi kilit ve kumanda sorunsuz calısıyor bu arada,aracın ilk sahibi araçta immobilizer olduğunu soyledi,kontak anahtarıyla kapıyı açıp kapattım defalarca ama araç yine çalışmadı,sorun ne acaba ? merkezi kilit mi,alarm mı,immo mu

Etiketler
Ynt: İmmo Arızası Mı ?

91 model araçta orjinal immobilizer olması düşük ihtimal, varsa muhtemelen sonradan takılmıştır .
bu sonradan takılanlar nasıl birşey diye araştırırsanız iki parça oldukları anlaşılıyor (https://en.wikipedia.org/wiki/Immobiliser ,"Availability" başlığı altındaki ilk paragraf. ) . parçanın biri ateşleme kontrol devresine bağlıymış, öteki parça ise benzin pompasına bağlı. bu durumda evet, tahmininiz mümkün, mevcut ve arızalı olabilir. yanlız bu bahsedilen sadece ilgili ülkelerde sigortacıların onayladığı model, anladığım kadarı ile 1-2 varyasyonu daha var. sizinki hangisinden onu taktırana sorabilirsiniz, belki biliyordur. o bir yana, benzin pompası sorunlu olabilir gibi geldi bana, ve kontrol etmesi de muhtemelen daha kolaydır.

Ynt: İmmo Arızası Mı ?

işin elektriksel bölümünü bilmiyroum ancak geçen gün bizim 3.7 KJ nin gaz kelebeğini söküp temizlerken geri monte ettikten sonra rölanti motorunun soketini tam oturtmamışım tam dediğiniz gibi çalışıyor ancan çalışır şekilde kalamıyordu. 3 saat sonra soketi takınca düzeldi. bence soketlere bir bakmakta fayda var.

91 model XJ Highoutput,dünden beri araç çalışmıyor,marş basıyor gaz da yiyor ama hemen stop ediyor,sanki benzin kesiliyormuş gibi oluyor,kontak anahtarıyla bagajı açamıyorum mesela,merkezi kilit ve kumanda sorunsuz calısıyor bu arada,aracın ilk sahibi araçta immobilizer olduğunu soyledi,kontak anahtarıyla kapıyı açıp kapattım defalarca ama araç yine çalışmadı,sorun ne acaba ? merkezi kilit mi,alarm mı,immo mu
sorun halloldumu ? bilgi veririseniz memnun oluruz.

En son 3 ay önce aynı sorunu yapınca sol kapı döşemesini söküp merkezi kilit kablolarını çıkarıp tekrar takınca araç çalıştı,o zamandan beri de hiç sorun çıkmadı

merkezi kilit kablolarının hangi modülü tetiklediği önemli takibi yapılarak arıza bulunabilir bir soket arızası gibi geldi bana araç sistemi sorunlu görüp stop ediyor olabilir veya marş basmıyor olabilir

Marşında hiçbir problem yok,çalışıp stop ediyordu,o soketlere dokununca düzeldi bir daha da aynı arızayı yapmadı 3 aydır

iyi bir araç elektrikçi elektronikçide tesisat izlenmeli o soketlerden çıkan kabloların nasıl bir şekilde aracın çalışmasını kontrol ettiği anlaşılıp ardından müdahale edilmeli bu çok zor bir işlem değildir sadece biraz araç trimi sökülerek yapılabilir yada aracınızın tesisatını bilen bir usta ölçüm cihazı ile sadece o soketten çıkan kabloların ne işe yaradığını bile bilebilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR