zfrtigerman
JEEP CHEROKEE 4.0L XJ
XJ mi, ZJ mi, WJ mi.
merhaba,gezenbilir forumunu uzun süredir takip etmekteyim fakat daha yeni üye oldum. paylaşılan bilgiler çok güzel, insanların karşılıksız olarak (istisnalar hariç) birine yardım ettiği bir forum sayfası. kurucularına yöneticilerine ve en önemlisi burada bilgilerini paylaşan doğa dostu insanlara çok teşekkür ederim ilk aracım olarak jeep cherokee xj kare kasa almayı duşunuyorum çevremdeki bir çok arkadaşım xj lerde hararet sorunu olduğunu bir çoğunun hararet yapmış olduğunu yapmamışın çok nadir olduğu söylemektedirler ve bana 5,2 veya 5,9 tavsiye etmektedir fakat 5,2 ve 5,9 da daha cok hararet sorunu olduğunu izcide 5,9 dan biliyorum ve genel olarak baktığımda çevremdeki v8 motorların genelinde hararet sorunu var kullanıcıların bir çoğu arazide iken gözleri hararet göstergesinde ayırmıyorlar en son bana 5,2 al diyen arkadaşım kendi 5,2 si ile 300-400 metre 30 -35 cm kar üstünde gittiğinde benden bu kadar şanzıman ısındı harareti etkiliyor 5-10 dk dinlendireyim dedi zj lerin genelinde bu bu şekil demidir xj lerde de durum bu mudur.
bir başka arkadaşım da bana 4,7 veya 2,7 wj almamı tavsiye ediyor 1997 model üzeri xjler 45-50 bin vermektense 40bin civarına güzel bir wj alırsın diyor cevremde wj kullanan birisi olmadığından detaylı bilgim yok
fakat benim çocukluğumdan beri en çok beğendiğim araç cherokee xj hep ilk aracımın xj olmasını istedim.
netten baktığım da Türkiye genelinde satılık xj ler 70 ile 80 araç arasında değişiyor ben biraz daha konfor ve özellik istediğimden 1997 model ve üzerine bakıyorum uzun süredir takıp ettiğim bir kaç tane araç var en çok beğendiğim araçın malum sitedeki ilanı 259844986 araç sahibi ile bir çok kez konuştum fakat şimdiye kadar istediği rakam bana yüksek geldiğinden pazarlığı bir türlü bitiremedik kısacası ben bu aracı almak istiyorum.
xjlerin bir çok +'si ve -'si var benim bildiğim
+ 4x2 4x4H 4x4L seçeneğinin olması.
+ şanzıman ve arazi şanzımanının Japon olması.
+ zj ve wj lerden hafif olması diye devam edediyor
sizlerden bu araçlar hakkında yorumlarınızı bekliyorum
XJ mi, ZJ mi, WJ mi.