İlk Kampımız; Bayramda İnbükü Orman Kampı (9 - 11 Eylül 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanguranc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,482

serkanguranc

GIPSY ADVENTURE HOME
Yer
KSK/İZMİR
Yeni aldığımız çekme karavanımızın hazırlıklarını tamamlamış bayramın gelmesini bekliyorduk ve nihayet ilk kampımızı İnbükü ne yapmaya karar verdik ve arife günü saat 13,30 da yola çıktık.İlk ylculuğumuz olduğundan çok heyecanlıydık.Çocuklar dörtgözle Çine de çöpşiş yemek için molayı bekliyorlardı :smiley:....Çinenin inanılmaz doğa harikası manzaralarından birkaç fotoğraf aldık.Umduğumuzdan iyi geçen bir yolculukla Marmarise geldik....Alışverişimizi tamamlayıp buzcu aramaya başladık...(Ben buzdolabı küçük olduğundan 100 lt ve 50 lt 2 adet teknemdeki İgloo buzluklarımı yanıma almıştım...) Tabi biz o bu derken kampa 19,30 gibi geç bir saatte girdik ...hadiii uzatma kablosu ara hava kararmış vaziyette...uzatma kablomuz 20 mt idi fakat durduğumuz yer uzak olduğundan 2 mt ile yetmedi... bir 10 mt de karavanı aldığımızda içinden çıkan kablo ile sorunu hallettik...ama güzel tarafı karanlıkta çırpınırken sağımızda ve solumuzda ki komşularımızın hemen gelip yardım istermisiniz diye sorması oldu....Kampcılığın güzel tarafıda bu olsa gerek.

Uploaded with ImageShack.us

Etiketler

Ynt: İlk Kampımız; Bayramda İnbükü Orman Kampı (9 - 11 Eylül 2010)

Karavanlı tatilden hayal ettiklerinizi bulabildinizmi ?....Bu gezinin sonunda, geziye katılan herkes karavan hayatından memnun kalmayabilir, bundan önceki tatillerle bu tatilin farkını, katılanların düşüncelerini yansıtırsan, karavan konusunda tereddütler yaşayanlara biraz ışık tutmuş olursunuz...

atiladi' Alıntı:
Karavanlı tatilden hayal ettiklerinizi bulabildinizmi ?....Bu gezinin sonunda, geziye katılan herkes karavan hayatından memnun kalmayabilir, bundan önceki tatillerle bu tatilin farkını, katılanların düşüncelerini yansıtırsan, karavan konusunda tereddütler yaşayanlara biraz ışık tutmuş olursunuz...
Çok güzel bir konuya değindin Atilla abicim.Tahmin ettiğim gibi oğlum çok memnun kaldı ve denizden çıkmadı..su inanılmaz sıcaktı ve 4-5 saat suda maske şnorkel balık peşinde koşturdu.Ben tahminlerimin üzerinde bir güzellik ve doğallık yaşadım...çekme karavanın abartıldığını ve inanılmaz keyifli rahat ve kolay olduğunu gördüm....ki biz aracımızla Bördübet,Amazonlar,Selimiye,Orhaniye,Hisarönünü gezdik...tanıştığımız bir motokaravan(alkovanlı) alışveriş için Marmarise inerken bayağı bir düzen de zorluk yaşadılar.....Neyse bizimde nasipse emeklilikte belki motokaravanımız olur.Abim çok mutlu oldu...ikimizde neden daha önce karavan almamışız diye birbirimize sorduk....Sanada bu arada teşekkür ederiz Atilla abi...senin verdiğin gazla bir anda atıldık bu işe....ve yemek bulaşık vs işleri paylaştığımız halde...tahmin ettiğim gibi...eşim ve kızım... pek memnun kalmadılar ....Hatta biz 9 günlük kurban bayramında acaba hangi kampa giderizi düşünürken onlar aman siz gidin biz gelmeyelim diyerek beni şaşırtmadılar...Ama izni koparmış olduk..:smiley: kadro 3 e düştü.arkasından dönmeden öncede abime 2ci karavan arayışına başladık bile... :smiley: Önemli olan beklentiler....Doğa ve sezsizlik..çirkinliklerden uzaklaşmaksa süper....ama farklı bir tatilse beklentileri karşılamıyor...Bizim felsefemiz (teknedede öyle) bir şort,bir tşört..........:smiley:

Bence herkesin hayali olan full bir alkovanlı motokaravan almak olabilir ama....bunun için senelerce beklemek yersiz.Ayrıca herkes makul fiyatlara çekme karavan edinip rahat rahat çekerek ucuza ve doğa ile başbaşa heryerde tatil yapabilir.Ben kamp yaptıktan sonra Avrupada çekme karavanların neden bukadar çok olduğunu anladım.Tereddütlerim nasıl çekeceğim...(Salkar geçidini yokuşları,rampaları),çekme karavanın kurulması toplanması....vs..idi.Abimle bir kere tek başına o bir kere tek başına ben kurup çekerek bunun ne kadar basit olduğunu ve rahat bir tatil olduğunu gördük.Ayrıca çadır kampı yapan bir sürü kampcı varken süper lüks bir ortamımız olduğunu fark ettik.....kiiii son gün çadırları (büyük olan) toplanıp.....kap kaçak vs.....yüklemeye çalışırlarken biz şezlong,masa ve buzluğumuzu içeri atıp tentemizi çıkarıp topuza takıp yola çıkmıştık bile bu bile inanılmaz bir lüks....

belki hanımlar karavanlı tatili değilde kampı veya kamptaki ortamı beğenmemişlerdir,
yinede sizlerin mutluluğu resimlerden belli, gezi ve kamplarınızın devamını diliyorum, bol geziler :smiley:

buralpdi' Alıntı:
belki hanımlar karavanlı tatili değilde kampı veya kamptaki ortamı beğenmemişlerdir,
yinede sizlerin mutluluğu resimlerden belli, gezi ve kamplarınızın devamını diliyorum, bol geziler :smiley:
Üstadım...şöyle izah edeyim...onlar ev ortamı istiyorlar...eşimin ailesi yaz kış Çeşmede ,benim ailem ise Urlada oturuyorlar...yani yazlık sıkıntısı yok....Onlar ev ortamı ve hijyene takmış durumdalar....Çözüm....bayanlarıda askere gönderelim :smiley:

Çıktık gezmeye ve satılık karavan aramaya...netten bir karavana gittik bakmaya....çok çok kötü.....neyse sizler mutlaka biliyorsunuzdur ama biz yeni gördük....Marmariste 3 köylü karavan parkı yapmışlar bahcelerine senelik kira 120 TL.....Bu yazlıkcı çekme karavancılar...çekmeyip orada bırakıyorlar ve seneye tekrar ordan alıp kuruyorlarmış.Çadırcılarda 5 çuval çadıra kadar 60 TL ödeyip çadır ve ekipmanları memleketlerine götürmeyip oradaki köylülerin depolarına koyuyorlarmış....Satılık karavan bulduk 3 adet... biri kötüydü 2 tanesi keyfe keder...ama Türk aklı ya adam satıyor anahtarını bırakmamış köylüye...oda şurdaki satılık diyor.Karavan zaten bohçalanmış kış için :smiley:...eeee ilginç. ilginç şeyler işte.....

Bördübet ve Amazonada uğradık..kano yaptık...saati 10 TL.....Amazonda fiyat tam pansiyon kişi başı 125 TL miş:....ben hayal kırıklığına uğradım....çok küçük ve etrafı koca duvarla çevrili bir yer.....

Çekme karavanları yolda görünce çok seviniyorum. Sanıyorum giderek iyileşen yol koşulları, yeni nesil çekici araçlar ve elbette araca göre (abartmadan) uygun ağırlıkta seçilen karavanlar sayesinde bu iş giderek cazip hale gelecek. İlk izlenimlerinizin olumlu olmasına çok sevindim. Bize aktardıklarınız da bu işin heveslisi ama karar vermekte zorlanan arkadaşlarımız için yol gösterici olacaktır.

Çok zorlanmadığınızı yazmışsınız ama yine de (düz yola kıyasla) daha zorlu olabilecek, şehir içi kullanımı, park etme, dik rampa iniş ve çıkışları ve bozuk yollarda nelerle karşılaştığınızı biraz daha ayrıntılı aktarabilirseniz yine çok faydalı olacaktır.

Paylaşım için teşekkürler. Dilerim tüm gezileriniz böyle keyifli geçer. Tekeriniz hep dönsün... :smiley:

orsaalabanda' Alıntı:
Bize aktardıklarınız da bu işin heveslisi ama karar vermekte zorlanan arkadaşlarımız için yol gösterici olacaktır.

Ne yalan söyleyeyim ben gene "acaba mı" demeye başladım... ;D

Şimdi kesin Atilla abi gelir gene bir laf ekler bana böyle yazdığım için... :D

Şurası gerçek ki topiğiniz çok özendirici ve deneyimleriniz çok değerli bizler için...

Karavancılığa başlangıcınızın ve yolculuğunuzun keyifli geçmesine çok sevindim...

Gerek Cem'in detay sorularına ilaveten benimde bir görüş istemim olacak...

Çekme karavanınızla kamp dışı yerlerde kalmayı düşünür müsünüz yada sizce olanaklı mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR