Ilgaz Keşif Gezisi (01 Kasım 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan terios37 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,999

terios37

Ana Kamp
Yer
kastamonu
Uzun süredir gezenbilir internet sayfasını takip etmekteyim, ancak işlerimin yoğunluğu sebebiyle bu zamana kadar aktif bir şekilde foruma dahil olamadım.kastamonudaki off road meraklılarının buluştuğu küçük ,mütevazi ama çok eğlenceli bir grubumuz var. zaman zaman gezilerde düzenliyoruz. en son gezimizi kastamonu ılgaz dağlarının en zirve noktası olan 2650 metre rakımlı haçat tepesine yaptık.bu gezi ile ilgili bir kaç resmi de sizlerle paylaşmak istiyorum.bu vesileyle gruba üye olan tüm off road meraklısı arkadaşları selamlar kazasız belasız nice off road gezileri yapmalarını en içten dileklerimle temenni ederim.

CIMG1459.jpg

Etiketler
Ynt: ılgaz keşif gezisi

dün oradan geçtim yeni kar yağmış 1800 mt de kar lı çamlar muhteşem görünüyordu.ancak yolarda birşey yoktu.

kışın kar yağdıgı zaman orayı nasıl geçerim bilmiyorum yolun durumu kotumu oluyor.sinop durağana gidiyorum ılgazları aşıp.

Ynt: ılgaz keşif gezisi

ılgaz dağı yoğun trafiği nedeniyle kar çok yağmış olsa bile karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde hep açık oluyor.bu nedenle endişe etmenize gerek yok. ancak genede tedbirli davranmak iyi olur.

Ynt: Ilgaz Keşif Gezisi (01 Kasım 2009)

*tosya kastamonu yoluda aynı ılgaz dağı yolu gibi.hatta burada da bir geçit var.ancak bu yol ılgaz yolu kadar işlek olmadığı için kapanma durumunda açılma süresi ılgaz yolundan daha uzun sürebiliyor. Bu nedenle yolunuzu değiştirmenize değmez. tosya boyabat yolu hakkında ise bilgim yok o yolu hiç kullanmadım.bu konuda size yardımcı olamayacağım.

CIMG1548.jpg

Paylaşım için teşekkür ederim.
Ilgaz dağları Kastamonu'da mı, Çankırı'da mı? Coğrafya bilgim beni mi yanıltıyor yoksa?

çok mütevazi fakat organize bir gezi olmuş.araçlarınız da mutevazi duruyor.biraz daha resim ekleyemez misiniz?ayrıca özellikle kanyon bölümünden anladığım kadarıyla kastamonu bayağı potansiyeli yüksek bir yer gezenbilir üyeleri için.

nacizane ben cevap vereyim. ılgaz dağları kastamonu ya yakın çankırı ve kastamonu arasında tam ortada sayılır.
kastamonu tarafı yaklasık ılgaz dağlarına 40-45 km çankırı tarafınada 50-55 km uzaklıkta.
ancak ılgaz kenti çankırı tarafında olduğu için çankırıya bağlı bir ilçe olarak değerlendirilmiş.

fotoğraflar konusunda yarumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.engincez beyin sorusu hakkındada cevap vermek istiyorum.ılgaz dağı kastamonu ili sınırları içerisinde bulunan bir dağ olup uzantısı olan yüksek tepelerde kastamonu sınırları içerisinde kalmaktadır.kayak yapılan ve ılgaz dağı olarak nitelendirilen dağ çankırı ile sınırımızı oluşturmakta olup ılgaz da çankırı ilinin bir ilçesidir.ayrıca goodman arkadaşımızın sorusu ile ilgili olarak kastamonu doğal güzellikleri açısından karadeniz bölgesinin hatta türkiyenin en güzel illerinden birisidir. orman örtüsü bakımından yüzölçümü itibariyle en çok ormana sahip ildir. ayrıca valla kanyonu gibi dünyanın sayılı kanyonlarından birisininde barındırmaktadır.bütün doğa tutkunlarını kastamonuya davet ediyorum. kesinlikle pişman olmayacaksınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR