İkinci El Karavan Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,848

Yusuf..

Zirve
Yer
İstanbul Ümraniye
Web
www.gezenbilir.com
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce iş yerinde birlikte çalıştığımız Yaşar abiye aldığımız Ford indigo 1989 model alkovenli yapma kasa arabanın dışını ve içini vatandaş çok güzel süslediği için yanıldık sadece tavanda bir noktadan yağmurda sızıyordu fakat içeriden tavanı plastik lambri ile kapladığı için tavanın halini göremedik bizde çok biliyoruzya tamam nasıl olsa elimizde fiber tamiri için malzeme var hallederiz içeridede biraz temizlik ve bir iki parça eklemeyle bir kaç sene bineriz dedik arabanın 5+1 olması alkovenli olması en az 5 kişinin yatabileceği kullanım alanı yaşam alanının genişliği bizi cezbetti.gel gelelim arabanın satışını yaptık aldık ve eve getirdik 2 gün sonra tavandaki su kaçağını görelim nereden tamir edelim ayrıca tavana daha güzel bir uygulama yapalım diye plastik lambrileri söktük ne görelim tavan tamamıyle kanser olmuş sudan tüm döşeme adeta çürümüş söktükce alttan su çıkıyor tüm karkaslar neredeyse ufalanacak kadar içi keçmiş şim siyah olmuş başlamışkan yanlardaki sonradan yapıştırılan arkası yapışkanlı pvc kaplamaları söktükce her tarafının aynı şekilde olduğunu gördük suyu gördüğümüz her yeri deştik hemen hemen her yer aynı olmuştu yapacak birşey yoktu başladık bir kere önce içerideki tüm mobilya dolap vs.ne varsa hepsini çıkardık sonra tüm iç kaplamaları içindeki strafor köpükler dahil söktük sadece dış fiber ve yanlardaki alüminyum sac kaldı oda zaten incecik.
Su almasının sebeplerinden arabanın üst yanlarda zamanında aksesuar olarak lambalar konmuş ve sonradan o lambalar kırılmış ve deliklerden içeriye su sızmış ayrıca tavana konulan bagajın ayakları muhtemelen tavana matkapla delinip ve alüminyum perçim ile sabitlenmiş o perçimlerin yerinden içeriye su girmiş ayrıca sonradan nasıl yapılmışsa yanlara birçok vida deliği açolmış ve boş bırakılmış birde sonradan yan camlar değişmiş ama yana sürgülü otobüs camı takılmış bu takılmada ilaçlama iyi yapılamamış olacakki cam kenarlarındanda su almış sizin anlayacağınız kanser tüm kasayı sarmış.
Şimdi biz tamamıyle içini söktük ve kuruttuk çürüyen karkasları yenileri ile değişip o delikleride içeriden fiberle kapattıktan sonra bugün İkitelli sanaideki arkadaşın yanına gittik kendileride fiber ve polyester işi yapıyorlar kendilerinde yok ama yakın çevrede bu sprey poliüretan işi yapan firmalar var bu firmalardan birine gidip danıştık ve bizim arabanın içini ancak bu sistem ile yaparsak çözebiliriz belli bir kalınlıkta atılacak olan sıvı köpük donunca kabarıyor ve tüm ince delikler dahi dolduruyor su,ses ısı ve soğuk yalıtımı sağlıyor bizim için en önemlisi mevcut delikleride kapatacağı için su yalıtımı,fazlasını biraz zahmetlide olsa zımparalayıp belli bir düzlük elde ettikten sonra üzerine kontraları sabitleyip iç mobilyasına başlayacağız tabi önce elektrik ve diğer tesisat işlerini çözeceğiz.
Aşağda benzer uygulamanın yapıldığı site size bu konuda bilgi verebilir.

http://www.spreypoliuretan.com/

Etiketler
Ynt: İkinci El Karavan Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Inanilir gibi degil. Ucuz etin yahnisi olmus bu is. Gecmis olsun. Tavan cok onemli. Ben benim karavani alirken bu konuda beni uyarmislardi. Baska malzeme ile kaplanmis olmasin dikkat et demislerdi. Yusuf fotograflayabilirsen karavan alacak arkadaslara klavuzluk etmis bizlerin de merakini gidermis olursun. Kissadan hisse kimse kimseye ben dahil alin iste bu cok ucuz dememeli sonrasinda vicdan azabi cekmek var. :D

Araçta böyle bir sorun çıkmış ama bence alan arkadaş ucuza alıp zarar etmemiştir. Biraz zahmet çekecek ama (özellikle Yusuf çekecek gibi gözüküyor :smiley: ) sonuçta içini bilidiği kendi zevkine göre bir araç olacaktır. Bu araçların temizi 20.000 - 25.000 TL fiyatla satılıyor. Onların da temiz olduğu meçhul.. Ama bunu bilecek ki yaptırdıktan sonra uzun yıllar kullanabileceği içi temiz, keyfine göre bir araç olacak. Uyguladığınız püskürtme izolasyonunu bizler kabuk, kubbe silindirik yüzey gibi mimari elemanlarda düz strafor uygulayamadığımız için sıkça uyguladığımız bir yöntemdir. Sonuçları çok güzel bir malzemedir. Bunu uygulamayı karar vermekle çok iyi düşünmüşsünüz. Bu iş için yapacağınız masrafı ilerde satarken çıkartabilirsiniz. Alan arkadaşımız güle güle kullansın.

Aracı alan arkadaşımıza ve Yusuf'a "kolay gelsin" dileklerimi iletiyorum.

"Serhat bey teşekkürler araç Ford marka indigo kasa motokaravan 89 model bundan sonra bir daha alkovenli yapma kasaya hayır diyorum meğer ne kadar basit işcilik varmış hele yanlar ince alüminyum sac fiber deseniz tavandan gökyüzü görünecek nerdeyse hepsi böyle değildir belki ama ben alacağım dersi aldım tuttuğunuz yer elinizde kalıyor tüm dostlara tavsiyem eski model alkovenli alacaksanız çok dikkat edin biz bayağı uğraşacağız bakalım kaça mal olacak bundan sonra gücüm yeterse illa biraz büyük olsun istiyorsam yapacağım araç 2012 den sonra yeni nesil PSA yapma kasaya hayır......."

Sevgili Yusuf konuyu buraya tasidim. Senin yazdigin bu yaziya buradan karsilik vermek daha iyi diye dusundum. Karavanlarin yasi cok onemli degil. Bazi alkovanli karavanlar o kadar iyi bakilmiski hakikaten sifir karavanlari aratmiyorlar. Bu sebeble yerli karavanlara karsi ben de cok tedirgin olmama ragmen yine de tamamen dislamiyorum. Bakmak gereken bir cok kriter var. Bunlara dikkat edilirse degil 20 30 yillik bir karavan bile gonul rahatligiyle alinir. Bu konudan hic suphen olmasin.
Alkovanli karavanlara karsi gelistirdigin bu onyargini umarim kisa surede gorecegin guzel bir 20 30 yillik karavanla kirman umidini tasiyorum.

insel' Alıntı:
Inanilir gibi degil. Ucuz etin yahnisi olmus bu is. Gecmis olsun. Tavan cok onemli. Ben benim karavani alirken bu konuda beni uyarmislardi. Baska malzeme ile kaplanmis olmasin dikkat et demislerdi. Yusuf fotograflayabilirsen karavan alacak arkadaslara klavuzluk etmis bizlerin de merakini gidermis olursun. Kissadan hisse kimse kimseye ben dahil alin iste bu cok ucuz dememeli sonrasinda vicdan azabi cekmek var. :D

İnsel abi tabiki tüm alkovenli yapma kasalar bu şekilde değil ama dikkat etmeyen karavan ve karavancılığın farkında olmayan kişilerden alınan arabaların sonu bu adamlar hiç bakmamış o satılık sitesindeki dış fotolarıda aldığımız kişinin arabayı ilk aldığı yıllardaki hali adam yıllarca sadece binmiş bakım yapmadan şimdi satmak aklına gelincede makyaj yapmış ve bizde kandık buna adam o kadar pişkinki soru sorduğunda abi 89 model araba olacak o kadar diyor,arabaya ekstradan bir sürü vida ve çivi çakılmış ve izolasyonuna bakılmamış içini söktükten sonra dışarıdan gelen ışık sızmalarına inanamadık yazık günahtır ya insan kendisinin olmayana bile böyle yapmaz hele hele karavan sevdalısı hiç böyle yapmaz arabanın ilk fotolarını moral bozukluğundan çekmek aklımıza gelmedi ama bundan sonra aşama aşama burada paylaşacağız yardımlarınıza fikirlerinize ihtiyacımız olacak kalın sağlıcakla.

Hakan abi yaptıracağımız sistem çok hoşumuza gitti zaten uygulamayı yakından bilen bir arkadaşımız var bunu yapacaksanız tamirlere bile gerek yok dediler önemini anlatmak adına tabi biz önce gereken tamirleri yapacağız,inşaatlarda bu ürünü kullanıp yakından tanıyan biri olarak verdiğiniz referans ayrıca rahatlattı bizi sağolasın,bakalım inşallah çözeriz işi.

Eger benimki gibi yabanci bir karavan olsaydi mobilyalari sokebilirmiydiniz bilmem. Mobilyalar konstruksiyonu olusturuyor benim karavanda. Tasiyici yani. Hep disaridan iceriye dogru gidliyor yani. Acacaksaniz aluminyumlari sokmek gerekiyor.
Yusuf kolay gelsin. Birara gelmek cok isterim. Nerelerde yapiyorsunuz bu isleri?

insel' Alıntı:
Eger benimki gibi yabanci bir karavan olsaydi mobilyalari sokebilirmiydiniz bilmem. Mobilyalar konstruksiyonu olusturuyor benim karavanda. Tasiyici yani. Hep disaridan iceriye dogru gidliyor yani. Acacaksaniz aluminyumlari sokmek gerekiyor.

Yusuf tekrar geçmiş olsun. Daha kötüsü de varmış bak. Buradan ne sonuç çıkıyor? ''Su alan yerli karavan kötüdür. Ama su alan orjinal karavan daha da kötüdür ;D'' Düşman başına...
Sıvı izolasyonu için poliüretan köpüğe tek başına güvenebilecek misiniz? Polyesterle onarımı kolay görünen bariz deliklere önce polyester uygulaması yapmayacak mısınız?

orsaalabanda' Alıntı:
Yusuf tekrar geçmiş olsun. Daha kötüsü de varmış bak. Buradan ne sonuç çıkıyor? ''Su alan yerli karavan kötüdür. Ama su alan orjinal karavan daha da kötüdür ;D'' Düşman başına...
Sıvı izolasyonu için poliüretan köpüğe tek başına güvenebilecek misiniz? Polyesterle onarımı kolay görünen bariz deliklere önce polyester uygulaması yapmayacak mısınız?

Tam oyle degil aslinda. Karavanin uzerinde citalar var. Bu citalarin icinde vidalari sokuce aluminyum levhalar aciliyor. Ve altindan cikani duzeltebiliyorsunuz. Bir mb100 tamir fotolari var. Lokal olarak dedigim gibi levhalari cikarip disaridan mudahale etmis. Bulabilirsem buraya koyarim.
Fakat su uzerindeki aluminyum levhalardan maalesef cografyamda bulunmuyor, ithal edilmiyor. Bir arkadas ben getiriyordum ama maalesef artik satilmadigindan getirmiyorum demisti. Soktukten sonra orjinal aluminyum levhalari ile yenilemek daha guzel olur diye dusunuyorum.

insel' Alıntı:
Yusuf kolay gelsin. Birara gelmek cok isterim. Nerelerde yapiyorsunuz bu isleri?

İnsel abi arabanın tavan,arka ön alkoven yamamıyle polyester sadece yanlar belli yüksekliye kadar alüminyum sac.
Abi ben Küçükçekmece Sefaköy'deyim bu aralar sadece iç temizliğini çürüklerini halledeceğiz ve yavaş yavaş malzeme alımına bakacağız bu aralar gelirseniz içi boş olacak ve görsel pek birşey olmayacak ama sonrası için yapım aşamasını hem buradan paylaşacağız hem misafir ağırlamada vaktimizde olacak.

orsaalabanda' Alıntı:
Yusuf tekrar geçmiş olsun. Daha kötüsü de varmış bak. Buradan ne sonuç çıkıyor? ''Su alan yerli karavan kötüdür. Ama su alan orjinal karavan daha da kötüdür ;D'' Düşman başına...Sıvı izolasyonu için poliüretan köpüğe tek başına güvenebilecek misiniz? Polyesterle onarımı kolay görünen bariz deliklere önce polyester uygulaması yapmayacak mısınız?

Cem teşekkürler kardeş arabanın köpük işinden önce tamirlerini yapacağım o şekilde bırakmayacağız usta kullanılan malzemenin dayanıklılığını anlatmak adına hiçbir tamir yapmanıza gerek yok demişti,ilerisi için yapmakta fayda var gerekeni yapacağız.

sormadan edemeyeceğim Yusuf,
köpük sıkıldıktan sonra yüzeyde düzlüğü nasıl sağlayacaksın, yüzey tam düz olmayacak

Levent abi köpüğü mümkün olduğu kadar çok sıktırmamaya çalışacağız taşan yerleride spirale yapacağım bir aparatla zımparalamayı düşünüyorum hele bu işi bir çözelim gerisi kolay.

bence arkadaki çıtaları döşedikten sonra içlerine sıktır, çıtaların seviyesine kadar uygulasın

Evet Levent abi arabanın iç ızgaralarını geçmeyecek dolduracak şekilde sıkılacak ve normal tüp poliüretandan daha yoğun ve sert bir karışım tüm kasaya bayağı bir mukavemet sağlayacak,sonrada güzelce zımpara ve iç kaplamasını yaptıkmı iş bitti sayıyorum ;D

daha yolun başında iş nasıl bitiyor anlamadım içinin mobilyalarını yeniden yapmayacakmısın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,898
Kayıtlı Üye Sayımız
166,690
Kaydolan Son Üyemiz
mesut.saban

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR