İhaleden Alınan Araçların Ruhsat Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mert Yapı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,455

Mert Yapı

Yeni Üye
Araçlarımızı topladık ve muyeneden geçirdik fakat ruhsat işlemlerine başladığımızda, araçları ihale ile alan firmanın araçları bize satmadan önce, ruhsatını çıkartması gerktiği ve ruhsat çıkartılırken istenen proje ve TSE nin proje onayı gibi belgeleri ancak ihaleye katlım gösterip araçları alan firmanın yapabileceği bilgisine ulaştık . Araçları ilahle ile bir Ankara firmansı aldı ve bize sattı sorun şu ki araçlar İstanbulda.Bize proje çizdirmek ve TSE onayı almak için araçları Ankaraya getirip Ankara da TSE onayından geçmesi gerektiği İstanbul TSE sinin Ankara firmasının araçlarını İstanbul da onaylamıyacağı söyleniyor. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fikir yardımı almak istiyoruz.

Etiketler
Ynt: Ruhsat

Merhaba arkadaşım,
Bu konuyu muameleci ilemi görüştün yoksa direk tescil işlemini yapacak olan polis memuruylamı görüştün.Ben kamyonetime kapalı fiber kabin işletmek için muameleciye gittim vekalet verip işletmek için bana dediki <<olmaz kabin projesi İstanbulda çizilip onaylanmış olacak, sordum burda kabin yapan varmı dediki, yokta biz çizdiriyoruz>>gib bir sürü laf etti.hatta sadece ruhsat kağıdı için 200TL ve 250TL deişçilik istedi sonunda TUV dan sonra kendim gittim memurun biri olmaz dedi bilmemne dedi bende dedimki olmamasının nedenlerini yazıp imzalayıp verir misiniz, yok sen kabini Adana'dan aldın orda yaptırman aracını orda tescil ettirmen lazım dedi.Bende amirine çıktım iş bitti vede çok iyi davrandılar sizde gidin tescildeki memurla veya amirle görüşün derim.Yinede tatmin olmazsanız dilekçe ile yanıt isteyin.Kolay gelsin.

Öyle bir sorun olsaydı ihaleye katılan alsatcılar durumdan haberdar olur ve onagöre hareket ederlerdi.
Muhtemelen polis meymurunun acemiliği, Niyazi abinin dediği gibi amir yada komser bu işi çözer.

Memular bizden proje veTSE oyanı istiyor ama ilk ruhsatı ilahleye girip araçı lan firma yapmalı diyor onun adına biz yapmaya çalışıyoruz proje ve TSE onayı için mühendisler odasına baş vurduğumuzda Ankara firması İstanbulda TSE onayı alamaz diyorlar TSE de sorun olur diyorlar .Proje ve TSE onayımız olsa trafik şbubede bir sorunla karşılaşılmayacak . TSE araçları muyene edeceği için Ankaraya gitmesi gerekitiği söyleniyor . TUV muayenesinden geçtik.

Huyum kurusun herhangi bir kuruma giderken olması gereken belgeleri mutlaka önceden gider sorar mümkünse iliğili kişiye yazdırıp alır tek tek hazırlar giderim, hayır olaz mı dedi yazar dilekçemi veririm kaydettirip 15 gün beklerim ses yokmu İl müdürüne, Bölge Müdürüne inanın Bakana dahi gitmekten usanmam.
O nedenle memur yokmu dedi amirine odamı yok dedi onunda üstü var fakat dilekçe işinden kesin vazgeçmem.Deneyin sonuç alırsınız.
Bu işler bizlerin yasal hakları sonra ben 27 memurluğum süresince kimseden 40 para almadım, 40 para da bu güne kadar vermedim bundan sonrada vermem.
Arkadaşlar hakkınızı arayın o masada oturan kişi bizlere hizmet için ordalar onlara hiç birimizin borcu yok onlar zaten o iş için devletten para alıyorlar.Ben 27 sene bu ilke ile çalıştım hemde istesem 1-2 senede bir ev alabilecek olduğum bir kurumda çalıştım.Hani bir bakan rüşvet için << bahşiş tir o canım >> demiştiya o kurumda çalıştım.
Tekrar ediyorum arkadaşlar haklarınızı arayın sorun size cevap vermek zorundalar.
Kalın sağlıcakla.

Mert yapı arkadaşım belliki inşaat sektöründesin vede bilimen lazım.
İstanbul'da sın Antalya'da otel yapacaksın projeni illaki Antalya'damı çizdireceksin yoksa ruhsat almak için ilgili belediyeyemi gideceksin.Tabi projeni Antalya İMO da vize ettireceksin arkadaş TMMOB her yerde aynıdır.Makine Mühendisleri Odasıda projeni çizer tastik eder sana verir ve sen gider onu işletirsin.Bak banada aynı dediler Adana da çizilen proje olmaz dediler bende olmadığına veya olamayacağına dair belge istedim sonuç tescil ettiler.
Bakın arkadaşlar TIRSAN dorse fabrikası Adapazarı'nda fakat ülkemizin neresinde olursan ol dorseyi satın al ruhsat çıkartıyorsun.
Ben olsam sizin yerinizde dilekçe ile sorardım ve makine Mühendisleri Odası ve TÜMMOB tan yardı isterdim.Bu işler öyle keyfi değil.Muameleci gitse olay farklı olur.Kesinlikle muameleciye gitme kendin git.
Kal sağlıkla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR