İğneada Da Yanıma Tüfek Almam Problem Olur Mu ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Işıkhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,526

Işıkhan

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle aracım av yapmak falan değil 1963 model yıllardır saklanan bir tüfeğim var , bakımları sürekli yapıldı ve yapan kişi atış yapmamı istedi ancak hiç fırsatım olmadı hemde ilk kamp ım olacağı için yanıma almak istedim , sizce çok fazla sorun tekil eder mi ?
İkinci bir konu İğneada görülmesi gereken yer önerileriniz veya gitme fırsatı bulamadığınız yerler varsa söyleyebilirsiniz , sürekli fotoğraf paylaşabilirim . Teşekkürler

Etiketler
Kampçılıkta ilk ve en önemli kural kamp kurarken çevrenizde gerçek, çevreye duyarlı, kamp alanını bulduğu gibi temiz ya da bulduğundan daha temiz bırakan, sessizce işini yapıp çevreyi rahatsız etmeyen kamçılarla, geneli hafta sonu gelen ve ortalığı b.k eden, çevreye ateş eden, alkol alıp sataşacak yer arayan kesimin ayırt edilmesidir. Hiç kimse ikinci gruba yakın olmak istemez, şahsen muhatap da olmak istemem. Kamp alanında ateş etmemek kaydıyla ruhsatlı av tüfeklleri usulüne uygun araçta taşınabilir ama göstere göstere de taşımak kampçılığın şanından değildir. Silahı denemek için kamp yeri en kötü seçimdir. Yol kenarından herhangi bir yerde 100 metre içeri girip silahı havaya ateşlemeyip en iyisi bir yar ya da toprak sırta ateşleyip işimizi 5 dakikada bitirmek mümkun. İyi kamplar…

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Yaşar bey , zaten aradığım cevaplar bunlar ,
Ben kötü niyetli , çevre kirletecek yada sağa sola ateş etmekten hoşlanarak insanların kendisini belkide en özgür hissedeceği yerde huzursuz edebileceğimi düşüncesizlik edecek birisi değilim , Bunun için fikir almaya çalışıyorum , Hayvana veya boşluk bir yere ateş etmek keyif alacağım birşey de değil . Ancak benim yerim kamp alanları veya güvenli bölgelerden ziyade , daha kör yerlere adapte olarak yaşam sürdürebilmeyi tecrübe etmek , Bunun için forumların var olabileceği bile aklıma çok geç geldi ve düşüncelerimi sunarak , doğru ve yanlışları anlamaya çalıştım . Yolculuklarım boyunca ulaşım sağlayabildiğim tüm noktalarda bilgi ve resimler paylaşıp foruma yabancı olmadan devam edebilmeyi istedim , Bunun için yol ve merak edilen yerler olup olmadığını bir yazıda sormaya çalıştım ama sanırım anlaşılmadı yada dediğiniz gibi ilgili olabilecek Kişiler henüz okumadı . Bence doğa sever ve böyle etkinlikleri duygularıyla gerçekleştiren hiç kimse kınanacağını söylediklerinizin hiç birini yapamaz , bu iyi niyet veya doğayı sevmek değildir. Bunlarıda yapıyorlarsa ki , her “ b.k “u yapan ve kendilerinden kaçmak için köşe kapmaca oynadığımız , insan diyemediğimiz canlı türlerini , Her yerde kendine yakışan halleri sürdürmeyi becerebildiği için tebrik ediyorum ,
” Hösst “bi insan olmaya çalışın deneyide kendilerine selam olarak gönderiyorum .
Bir pet şişenin bile , doğada 500 yıl gibi bir zamanda çözüldüğü anlatılmaya çalışılıyorken sizler bunu doğaya bırakıyorsanız kamplara doğayı sevdiğiniz için değil Ayı ya asıl ayılığın ve domuz a asıl pisliğin ne olduğunu göstermek için gidiyorsunuzdur .
En fazla korktuğum şey yanlış anlaşılmaktir ki , bunu sanırım çok fazla yaşıyorum Ancak yazının başında amacımı ve tüfeği neden yanıma almak istediğimi anlatmaya çalışmıştım , Nasıl yapmam gerektiği söylediğiniz için teşekkür ederim ancak yanıma almaktan sanırım vaz geçeceğim

Başlık epey önce açılmış ancak bundan sonrasında okuyacak olanların bir işine yarayacağını umarak yazıyorum.

Kendinizi korumak maksadıyla adınıza kayıtlı bir av tüfeğini(yivsiz) tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra ve kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde yanınızda bulundurabilirsiniz. Tüfeğinizi aracınızın ön koltuğu hariç kılıfında olacak bir şekilde arka koltuk ya da bagajda taşıyabilirsiniz. Elbette tüfeğinizin ruhsatı da yanınızda olmalı.

Atıcılığa meraklıyım. Farklı ebat ve modellerde tüfeklere sahibim. Aracımın bagajında sürekli bir tüfeğim vardır. Her zaman kılıfındadır, takozu üzerindedir, boştur ve o haliyle dahi emniyettedir. Kampa gittiğimde de bu tüfeği yatarken çadırıma aldığım zamanlar oldu. Nitekim geçtiğimiz ağustosta kampımızın 16 km ötesinde bir vatandaşımız ayı saldırısında hayatını kaybetti. Amcamız hayvanı korkutabilseydi muhtemelen hayatta olacaktı. Yakınımızda gerçekleşen bu olaydan sonra ses fişekleri edindim. Bu arada şunu da ekleyeyim hayatım boyunca hiçbir canlıya ateş etmedim. Avcılık kursuna dahi gittim ancak hiç avcılık(kara avcılığı) tecrübem olmadı. Avcılık konusunda vicdanımı aşabilmiş değilim.

Kamp yaptığınız alanda keyfe keder atış yapmamanız gerektiği kanaatindeyim. Tüfeğin işlerliğini kontrol etmek için poligona gitmenizi öneririm. Hiç olmadı yaşadığınız yerdeki bir avcılık kulübüne gidin. Atış yapabileceğiniz bir yer göstereceklerdir. Hatta etkinliklerine katılıp tüfekle beraber atıcılığınızı da deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR