İgloo

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,479

Etiketler
Ynt: İgloo

İGLO YAPIMI

20050416-nw-igloo.jpg

İglo yapımına yere bir çember çizerek başlarız.Minimum 2.5m olan çemberi eşit yay parçalarına böleriz.Kestiğimiz her blok bu yay parçası kadar olacaktır.

bar24.jpg

Temel sayılacak bloklar düzgün yerleştirilmelidir.

bar21.jpg

Kubbenin yapımı spiral şeklinde olacağından ilk sıra şekilde görüldüğü gibi kesilmelidir.Yapım salyangoz kabuğu gibi dönerek sürmelidir.Blok parçaları içe dönük olacak tarzda kesilmelidir.Bu tarz kesim yaptığımız taktirde kubbe şekline alacaktır.Her blok yerleştirilirken yanlızca köşelerden temas edecek tarzda traşlanarak yerleştirilmelidir.

bar22.jpg

En tepede yer alan kilit blok içeri girerek ve içerden traşlanarak yerleştirilmelidir.İglo bitiminde aralıklar karla sıvanmalıdır.

bar23.jpg

igloo6.gif

IGLOO%20DI%20NOTTE.jpg

aaa ben igloo yapmışım ama adının igloo olduğunu bilmiyordum :smiley: hani hatırlarsanız 80 yılların sonunda müthiş bir kar yağmıştı İstanbul'da :smiley:

aahhhhh bu kışta bir gelsede bol bol ıgloo yapacak kadar kar yağsa
yoksa susuzluktan mahvolacagımız gunler cok yakındır arkadaslar
nerede bu karlar artık yagsınlar....

yapmasıda icinde yatması kadar kolay olsa keske!ama iyi sıv yapmak herzaman onemlidir bilginize...

serkanotsar fotoğraf tam değil belki o yüzden net anlaşılmıyor ama görüntüden iglo değilde sanki bivak mağarası yapmışsınız gibi görüyorum ben... tabi yanılıyor da olabilirim.. :D

Subat Ayının İlk Haftalarında Uludağda Yaptığımız Kış Temel Eğitiminden İgloo Yapımı

11-1.jpg

12.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri