Hybrid Araç Ile Çekme Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cranberries666 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,650

Etiketler
Bende Yaris Hybrid var, servise sorduğumda taraftar olmadılar, arızaya neden olabilir dediler.

Arkadaşlar merhaba, şu anda KKTC'de yaşıyorum, amacım 1 yada 1.5 yıl içinde buradanda emekli olup İzmire dönmek. Almayı düşündüğüm araç Toyota Corolla hibrit. Bu araçla ne ağırlıkta bir frenli karavan çekebilirim. Bilgisi olan var mı?

Elektrik motoru niye arıza verir ? Nedeni biliniyor mu? Elektrik motorunun torku dizel motordan daha iyidir ayrıca.

Cvt şanzıman çekme karavan için imalatçısı ne diyor acaba?
Ne kadara kadar izin veriyor?

Son düzenleme:

Karavan çekecek en iyi motor Düz vitesli turbodizeldir. Ben hibrit aracın iyi bir çekici olabileceğini sanmıyorum.

Bende Yaris Hybrid var , servisten aldığım bilgi bu yönde , kesinlikle onay vermiyorlar.

Biraz gogilladim. Normalde elektrik motoru sabit torkundan çekmesi gerekir ama çoğunluğu uygun değil diyorlar. Fren sistemi uygun değilmiş. Tip onay belgesi alınırken ne kadar katar ağırlıgi çekecek belirlenmesi gerekiyormuş.
Yaris uygun değilmiş ayrıca.

Son düzenleme:

Aynı zamanda araç üstüne monte edilen açılır çadırları da sormuştum , ona da izin vermediler. Ben de kendime karavan yaptım

Sağolun arkadaşlar, demekki karavan almayı düşünüyorsam hibrid araç almayacağım, daha bir buçuk yıl gibi süre var dönmeme, alternatiflere bakacağım.