bmw tek silindir olduğundan titreşim yapıyor ama yakıt yönünden tasarruflu ..
fakat honda çift silindir olduğu için titreşim olayı yok gibi ama fazla yakıyo deniyo..
herşey birarada olmuyo sanırım
mrb pompa sorunu,disk sorunu,devriyaş balatası,baskı balatası yani,servis dışında yan sanayi kullanmam,ama sewrviste parça bulundurmuyor sipariş ile geliyor.bu BMW için geçerli hondada bu sorunu yaşamadım çok yakması dışında TRANSALP yani saygılar.
mrb.aslını sorarsanız yakıt sorunum yok yılda izine bir kere çıkılıyor sonuçta 15 gün dışarı çıkıyorum beni yıkan servis o yok bu yok dedinmi benim için bitmiştir o motor markası ne olursa olsun,saygılar.
mrb Zannedersem 1150 gs diyorsunuz yada 1100 tank depo olanları doğrumu,98 birde 650f modeli yada 98 650fgs modelimi,bunun altı sadece F modeli zannerdersem tank depo olandan bahsediyorsunuz.saygılar.
F650 Gs in deposu sanırım 13 + 4 litreydi ve ortalama 3.5 gibi bir yakıtı var.Yani sınıfının en az yakan motoru.Ki yakıt konusu da bence çok önemli olmalı.Motorla özgürce gezemezsen,bir anlamı kalmaz.Ayrıca bence en önemli artılarından birisi de ABS li olması.Malum iki teker üzerindesiniz ve Türkiye'de sürücüler hala motosikletlere alışamadılar.Şu durumda ABS olmazsa olmazlardandır ve hayat kurtarır..
ADADOST arkadaşıma katılıyorum. Benzine yine zam gelmiş. Acaba bugün ne kadar benzin yaktım diye düşünerek bir hafta sonu özgürce gezemedikten sonra ne anladık ya bu işten..
F650 Gs in deposu sanırım 13 + 4 litreydi ve ortalama 3.5 gibi bir yakıtı var.Yani sınıfının en az yakan motoru.Ki yakıt konusu da bence çok önemli olmalı.Motorla özgürce gezemezsen,bir anlamı kalmaz.Ayrıca bence en önemli artılarından birisi de ABS li olması.Malum iki teker üzerindesiniz ve Türkiye'de sürücüler hala motosikletlere alışamadılar.Şu durumda ABS olmazsa olmazlardandır ve hayat kurtarır..
bence transalp gelmiş geçmiş en iyi enduro motordur hem motoru hem sürüş keyfi ile ama şöyle bir sorun var bu dediklerim 97 i modele kadar geçerli sonrası bozulmaya başladı çünkü..... herkeze hayırlı sürüşler LASTİĞİ YAK RUHUNU DEĞİL.. : :
TRANSALP güzel, sağlam makinadır ve doğrudur ama yasıpı itibariyle biraz daha uzun yola uygun Turing bir havası vardır. Bizim gibi yoldan çıkıp dağ, taş, dere, tepe yapanlara pek uygun olmadığını düşünüyorum. Ben TRANSALP'e hiç binmedim ama binenlerde aldığım izlenim bu yönde.
bence transalp gelmiş geçmiş en iyi enduro motordur hem motoru hem sürüş keyfi ile ama şöyle bir sorun var bu dediklerim 97 i modele kadar geçerli sonrası bozulmaya başladı çünkü..... herkeze hayırlı sürüşler LASTİĞİ YAK RUHUNU DEĞİL.. : :
mrb dedklerinizde hakılısınız nasıl bozulmasınki gelişmiş ülkeler japonyada dahil üretimleri çine kaydırdı ve çinin yan sanaisinde üretileye başlandı,böylece orjinal kelimesi tarih oldu malesef.
selam..guzel bir konu başlıgı...
bende bir iki sey söylemek isterim...
2008 honda transalp kullanıyorum..dogrudur gs e gore biraz daha fazla yakıyor lakin diger ozellikleri göz önunde bulundurdugunuzda olsun yaksın diyorsunuz..
uzun yol yapmayı dusunuyorsanız bence alınacak makina..gunluk 600 700 km çok rahat yapabiliyorsunuz..bmw ile bu mesafeyi yapmak biraz yoruyor insanı.arazi performansına gelince..sanılanın aksine gayet guzel..bmw gittigi her arazida cok rahat gidiyor..biz tenduro takımı (tarsus enduro)olarak genelde uzun yol yapıyoruz ..ve uzun yol insana bu konuda baya bi tecrube kazandırıyor...sehir içinde kullanıcam diyorsanız hiç almayın derim..kısa mesafe makinası degil.ama uzun yol diyorsanız bmwf800 veya transalp derim...
herkese keyifli suruşler..yollarda karşılaşmak dilegi ile..
aşık olanlar 12 ay motosiklete binenlerdir,ben 12 ay inmem işime gücüme onunla gidiyorum o benim aşkım,yollarımız ayrılana kadarda beraberiz bizi ancak ölüm ayırır,bilmem aşkımı iyi anlatabildimmi acaba..