Honda Eğitim Merkezi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baykuş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,668

Baykuş

Ana Kamp
Yer
İSTANBUL
Merhabalar,
Siteye dün kayıt oldum. Kendimi tanıttığımda, Murat Bey(Tezz Mertek ) Honda Eğitim Merkezi hakkında konu açmamı istedi.
Bende kendi düşüncelerimi paylaşmak ve sizlerden gelebilecek deneyimlerinizi öğrenmek istedim.
Motosiklet hiç kullanmama rağmen bir şekilde gelişen tutkum nedeniyle Honda Eğitim Merkezine katılmayı düşündüm.Siteden müracaat edilerek üç gün içersinde, Güvenli Sürüş 1 eğitim programı için 280 YTL yi banka havalesi ile yatırmak gerekiyor.Daha sonra dekont faxla gönderiliyor.(Fax ile bir takım sorun yaşanabiliyor)Ayrıca havale ücreti ödemiyorsunuz.Daha sonra sizi arayıp eğitim günü hakkında bilgi veriliyor.Yalnız burada benim şansım çok yaver gitti ve müracaat ettiğim gününün hafta sonu eğitimine bir kişinin iptal etmesi nedeniyle kesin kaydımı yaptırdım.Genellikle yer bulmak sorun oluyor çünkü 14 - 16 kişi ile sınırlı.
Eğitim merkezinin yeri Gebze Honda Fabrikasında.Bostancı İDO iskelesinin önünden ( Avrupa tarafından da var ama kalkış yeri hakkında bir bilgim yok) sabah 08:20 de servis geliyor sizi Eğitim merkezine ulaştırıyorlar.
Sabah 09:30 da eğitim başlıyor.Önce Motosiklet hakkında bilgi ve yapılacak pratikler anlatılıyor.Verilen bilgiler motor üstünde uygulanmaya başlanıyor.Burada şunu açıklamak istiyorum ,yalnız bisiklet kullanma şartı aranıyor .Hiç motosiklet kulanmama rağmen ve itiraf etmeliyim çok korktuğum halde kendimi motorun üzerinde emin bir şekilde gider buldum.
Öğlen vakti yemek molası veriliyor araçlarla fabrikanın yemekhanesine götürüyorlar.Dinlendikten sonra tekrar pistte uygulanılacak pratikler hakında tekrar bilgi verilip motor üzerine geçiliyor.Saat 17 ile 18 arası o günlük eğitim bitiyor.Tekrar servis ile sizleri aldıkları yere bırakıyorlar.Ertesi gün eğitimler daha ağır geçiyor parkurlar daha zorlaşıyor.
Tüm eğitimler bittikten sonra isteğe bağlı olarak 600 cc lik motor ile parkuru 3 tur kullanma imkanıda veriyorlar.
Fazla uzun oldu ama,eğitimlerde 150 cc lik CBF Honda motor kullanılıyor.Koruma demirleri normalden daha uzun ve geniş.Kask,kevler eldiven,kol için dirsek ve bacaklar için dizlik koruyucularını ayrıca bone veriyorlar.Dinlenme salonunda çay,kahve,su,soda ve ayran bol miktarda istediğiniz kadar içebiliyorsunuz.Sizlere iki eğitmen ve bir yardımcı personel yardımcı oluyor.
Genel olarak baktığımda ben çook memnun kaldım.Eğitmenler ilgili ve öğretmek için çok hırslılar.Motor adeta onların vücutlarının bir parçası.Tek tek kusurlarınızı ve gerekli uyarıları anında size yapıyorlar ve olaya tamamen hakimler.Ben katıldığımda Tayfun Hoca ve Ufuk Hoca vardı çok faydalandım.Diğer bütün eğitimleri oradan almayı düşünüyorum.
Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.Umarım faydam olmuş ve vaktinizi boşuna almamışımdır.

Etiketler

Ynt: Honda Eğitim Merkezi Hakkında

hondanin verdigi egitimlerin ust duzey olduguna eminim ama acikcasi , egitim veren kisi sizin arkaniza oturup gerektiginde elini gaza yada frene atmadigi surece , eksiklerinizi arkanizda gorup , dogrusunu gostermedigi surece egitim hangi kademede olursa olsun bana yetersiz kalirmis gibi geliyor . selamlar

sevgili delimengi, bence bahsettiğin türden bir eğitim vermek yürek ister. Ayrıca, motorun üzerine yeni çıkan bir kişinin arkasındaki ağırlığı da kontrol edebilmesini beklemek bence pek de adil değil ve şahsen bu tür bir eğitimin, en azından başlangıç aşamasında işleri çok zorlaştıracağını düşünüyorum. İlk binmeye başladığım zamanlarda, şehir içinde aktif bir biçimde kullanıyor olmama rağmen arkama birini aldığım ilk seferde epeyce zorluk çekmiştim.

Ben de Honda'nın ilk iki kur eğitimine gitmiştim, ikinci eğitimden hemen sonra ilk motorumu (F650) alıp İstanbul trafiğine çıktım, motoru teslim aldığım yer Beşiktaş, evim Maltepe'de, velhasılı dakika 1'de köprüyü geçme, ara sokaklar, TEM, sıkışık trafik, akan trafik, duran trafik vs her türlü koşuldan gayet rahat bir şekilde geçebilmiştim. Ee tabi bu biraz da benim yeteneğimden kaynaklanıyordur orası ayrı ;D 8) :p :D

Neyse, benim eğitimde mesela, hoca demişti ki "motoru belinle kullan". Yahu ne demek motoru belinle kullanmak, bakıyorum bakıyorum bişey anlamıyorum, uğraşıyorum olmuyor.. Dedi "gel otur arkama, ellerini de belime koy, bak bakalım nasıl olması gerekiyormuş". Daha on metre gittik kukaların arasında, "haa demek buymuş anlatmaya çalıştığı" diye aynen olayı kavramıştım. Gerçekten de hocalar çok ilgili, güleryüzlü ve de işinden zevk alan arkadaşlar. Parkur da güzel, eğitim de, ben özellikle yeni başlayan arkadaşlara tavsiye ederim. Belki ileri düzey eğitimlerde gerçekten de hocanın arkanızda oturup her hareketinizi hissederek değerlendirmesi ve anında yorumlaması, hatalarınız varsa düzeltmesi çok daha iyi olacaktır ama, zaten daha 150 cc'lik sineksiklet motorun ağırlığına bile anca alışırken bir de arkanızda biri olması fikrinden ben şahsen pek hoşlanmadım..

Sibel Hanım,sizin yetenekli olduğunuz bence kesin :smiley:
ooooofff bu motor konusu ne kadar genişmiş.Dalışa ilk başladığımda hiç bu kadar korkmamış ve kararsız kalmamıştım.Herşey çok netti.Malzeme olarak ne almam konusunda hiç kafa karışıklığı yaşamadım.Fakaaaat bu motosiklet acaip birşey :smiley:Sizin deneyiminize ilave olarak benimde önceleri algılayamadığım,''Baktığın yöne gider''
sözüydü.İçimden hep 'hadi yaa olurmu öyle şey' cümlesi dolanıp duruyordu.Tabi bu cümle var oldukça da hep çuvallıyordum.Ne zaman inandım herşey düzeldi.Çoook keyif aldığım andı :smiley:))
Ben de F650 almayı düşünüyorum.Bir kaç çekincelerim var :
1-hocaların dediği gibi ufak cc le başla
2-çeşitli eğitimlere devam edeceğim ve sonrasında ki bu bir seneye yakın olacak bir arkadaşımla Karadeniz seyehati yapacağız o yüzden 650 cc düşünüyorum ?????
3-F650 nin titreşim yaptığı hatta mola verdiğinde çay içemezsin demeleri
Düşüncelerinize ve tecrübelerinize gerçekten ihtiyacım var:smiley:))

Benim ilk motorum bir Honda Dominator'dü ve motoru Ankara'da kargodan teslim aldığımda sadece teek bir kez motor kullanmıştım. Ne yazık ki benim birilerinden eğitim alma fırsatım hiç olmadı. Motoru satın aldığım kişi arkadaşımdı ve yıllardır pislik içerisindeki motorunu uzun uzun yıkayıp pırıl pırıl yaptığımda bana acımış, vitesleri tarif etmiş, sonra da toprak bir futbol sahasında, "Hadi dene bakalım," demişti. Motorumun üzerine ilk oturuşumda sahip olduğum tüm tecrübe ne yazık ki sadece bundan ibaretti ve o gün, motoru eve götürmek zorundaydım. Arka yollardan falan giderek bir şekilde ulaştım eve ve aşimi de alıp akşam yemeğine gittik. Dönerken bu acemi halimle bir köpek tarafından kovalandım ve o günden bu yana bu köpek saplantısını atamadım üzerimden. Kusura bakmayın, konuyu nerelere götürdüm.

Sevgili Ekrem Bey, bence F650 çok güzel bir seçim olur. Alışmanız da bir ayı geçmez. Bence önemli olan sizin sınırlarınızı bilmeniz ve motoru bu sınırlar dahilinde, kendinizin ve başkalarının hayatını tehlikeye atmayacak şekilde kullanmanız. Bence motorun üzerindeyken korkuyor olmak, güvenli sürüş için olmazsa olmazlardan. Abi ben canavar gibi gidiyorum, vay be! falan demeye başladığınızda, içinde bulunduğunuz tehlike de artıyor diye düşünüyorum.

F650 ile her türlü yolda rahat rahat gider, motorun keyfini doya doya çıkarırsınız. Ayrıca, hem KLR 250 hem de 650'lik iki motor kullanmış biri olarak, ilk alışma döneminin ardından 650 cc'lik motorun kullanımıının daha dengeli ve daha kolay olacağını düşünüyorum.

Bu ne ya .???
Canımız motor almak istiyor.
Öyle ballandıra ballandıra anlatmayın bakayim.
;D

teşekkür ederim,sınırlarımın bilincindeyim ne kendimi nede başkalarının hayatını tehlikeye sokmamak adına öğrenmek için çabalayacağımdan
eminim.Herhalde ömürboyu sürecek eğitim olacak :smiley:) Sizin cesaretinizi de takdir edemeden geçemeyeceğim.
TezzMertek,siz de motosiklet alın bence.Hele hele ben de alıyorsam..... :smiley:

Aslinda herkes kendi basina motosiklet kullanmayi egitim almadanda ogrenir , eger kisi biraz akli basinda ucari biri degilse , yada basina gelebileceklerden cekinirse , bu sureci hic kaza yapmadan geçirebilir ama ogrenme sureci cok uzun surer , ama egitim almak daha akillicadir , zira hem öğrenme süreci kisalir hemde kendi basimiz öğrenmeye kalktiğimizda belki yillar alacak şeyleri daha ilk gunlerde öğreniriz , ben motosiklet kullanmayi öğrendiğimde degil boyle eğitim kurumlari kaç para verirsen ver sana surus egitimi verecek kimse de yokdu .

konuya dönecek olursa , egitici kisinin ! öğrenen kişinin arkasina oturdugu zaman onun tum eksiklerini gorur duzeltir ve dogrusunu anlatir , gerekirse kendisi öne gecer aynı yola tekrar donulur ve adim adim anlatilir , hangi virajda ne kadar yatilir nasil vites dusurulur bunlar anlatmayla olmaz , birinin gostermesi baskadir , ufak bir transalp gurubumuz var , gurup uyelerinden biride hondadan 2 egitim almis biri 1 sene önce tanistigimizda o egitimlere ragmen gercekden sifirdi , simdi gormeniz gerekiyor ben ne kadar anlatsam yetersiz ama arkasinda sadece gosterirken bir kaç bin km gezmisimdir , benim nacizane tavsiyem iyi bilen birini arkaniza alin ve eksiklerinizi söylemesini rica edin , ne kadar eksiğiniz oldugunuza inanamayacaksiniz

Genede yeniden söylemekde fayda var , honda surus egitiminde cok ustanin bilmedigi , gerekli görmediği , sürüsü cok ilerlediği icin artik ilgilenmediği cok kiymetli bilgiler anlatiliyor , selamlar ...

Yusuf Bey,tavsiyenize teşekkür ederim.Mutlaka tecrübeli kişilerden rica edeceğim.

Merhabalar, adım Meltem gezenbilire yeni gidrim. Buradaki bilgilendirmelerden çok faydalandım, hepinize teşekkür ederim. Ben daha çok yeni, Ağustos ayı itibariyle Vespa LX 150 kullanmaya başladım, vespa akademinin eğitimlerini okumuştum netten ancak ben de Honda nın eğitimine katılmak istiyorum, tabi ki vespa kullandığım için vespa akademiye gitmem daha mantıklı.... Ancak bir grup arkadaşım hondanın eğitimine katılacaklar, sonuçta ne kadar öğrenirsem o kadar keyifli olacak. Ben şehir içinde kullanılabilecek bir scooter aldım. ileride daha da geliştirmeyi hedefliyorum. Henüz köprü de geçmedim, Bostancıya gidip geliyorum bir de Göztepe parkına ( servis orada çünkü :smiley: motorsikletimi yeni yeni tanıyorum ve burada verilen teknik bilgiler çok iyi geliyor. Bu yaz Kaş'ta kısa şehir içi tur attım kiralık yamahalarla:smiley: Şehir dışına çıkmamam henüz ama şehir içinde gezileriniz olursa haberdar olmak isterim. Görüşmek üzere, selamlar.

Hoş geldiniz Meltem hanım,
Honda eğitim merkezinde eğitimler vitesli motosiklet ile veriliyor. Scooter kullandığınız için belki sizi tatmin etmiyebilir.
Ama tecrübesiz bir kişi olarak görüş bildirmem ne derece doğrudur bilemiyorum.Hertürlü eğitimin faydalı olacağını düşünüyorum.

Arkadaşlar bu tür sürüş eğitimleri hakkında fikir sahibi olmak isterseniz vespaacademy konum olarak çok uygun, eğitim pisti Ulus'ta yani şehir merkezinde ve Pist kenarında cafenizi içerken eğitim alan arkadaşları gözlemleyebilir, fikir sahibi olabilirsiniz.

Ben ilk eğitimimi Vespa akademiden aldım. Daha önceden bisiklet tecrübem bile olmadığı için açıkçası tedirgindim ama Hakan hocanın sabrı ve sakin tavırlarıyla ikinci dersten sonra motor üstünde hem denge kurabiliyor hemde kısa sürelerdede olsa rüzgarı yüzümde hissediyordum.

Bir sene sonra bukezde vitesli motosiklet kullanmak istemem ve daha büyük cc lik bir motora binme zamanım geldiği için tekrar vespa akademinin yolunu tuttum.. ama Hakan hoca orada olmadığı için ve başkasıylada rahat hissedemiyeceğimi düşündüğüm için ordan vazgeçtim.. ilk motor eğitimim için çok net hatırlamıyorum ama galiba 400 ytl civarında bir para ödemiştim...

Hakan hoca olmayınca bu işi en iyi bilen kim olur diye araştırmaya başladım... honda eğitimlerinden de öyle haberim oldu.. iki kere mail gönderip ikisinden de cevap alamayınca bu iş bunlarla olmayacakmış demekki diyip başka biryer aramaya başladım..

Bu sırada karşıma Rahmi Barutçunun sitesi çıktı.. birçok yerde onunla ilgili haberler okudum ve bu işi iyi biliyor diyip kendisine ulaştım... Scooter kullandığımı ama büyük cc lik bir motora geçmemim artık zamanının geldiğini söyledim ama büyük de bir sorunum olduğunu söyledim.. ki bu benim boyumum kısa olmasıydı. bacak boyum vespa için bile kısaydı. Rahmi hoca bunun sorun olmayacağını ayaklarım yere değmese bile motor kullanabileceğimi söyledi.. hatta istersem selesi yüksek bir motorun süngerinin kesilerek boyuma uygun hale getirilebileceğini bunun sorun olmadığıyla ilgili içimi rahatlattı! .......... Rahmi hocayla eğitimin ilk saatinin sonunda ben neredeyse ağlayarak vitesli motordan nefret ettiğimi, scooter la eğitime devam etmek istediğimi söyledim.. ama Rahmi hocanın ısrarlarıyla eğitimi başladığımız gibi vitesliyle bitirdik.

Eğitimden sonraki üç hafta boyunca scooter ıma binemedim..Garip bir korku hissediyordum.. nedenini hala anlayabilmiş değilim ama nezaman motorla biryere gitmek gerekse hep bir bahanem oluyordu.. Rahmi hoca nın eğitim çok iyiydi, çok ama çok bilgiliydi ama Rahmi hoca bana büyük gelmişti... Eğitim için 450+50 ytl ödedim.. bire bir bi eğitimdi.. sabah 9 dan akşam saat 15:30 a kadar sürdü.

Yazın ortasına gelmiştim ve ben hala içimdeki büyük cc lik motor kullanma zamanım geldi diye söylenen iç sesimle kavga veriyordum. Son bir kez Honda eğitim merkezine bir mail gönderdim.. gariptir iki gün sonra cevap geldi.. ve 1,5 ay sonrası için gün verdiler..11 kişilik bir grupla eğitim aldım.. Tayfun hoca ve Burak hoca eğitmenlerimizdi... Herşey sonderece profesyonel di.. ve rahatlıkla söyleyebilirimki bu iş bukadar yapılır..

Duyduğuma göre güvenli sürüş eğitimi 2 eğitmenlerinden Aydın hoca özellikle çok iyiymiş.. bir sonraki eğitimimi kesinlikle onun olduğu bir günde almayı kafama koydum...iki günlük eğitim için 280 ytl ödedim

:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

SON KONULAR

Geri