Hız Göstergesi Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alp140 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,080

alp140

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar,
2008 model forester (yeni kasa) sahibiyim
Hız göstergesi var olan hızın 8-9 km yükseğini gösteriyor.
Bunun nedeni ne olabilir, kalibrasyon yapmak gerekir mi, bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: Hız Göstergesi Sorunu

lastik ebatları nedir acaba araçda orjinal ebatlı lastik kullanılmamışsa bu olabilir..

orjinal lastik ebatları 215 / 60 / 16 hız farkı ile gösterge farkı bundan dolayıdır

GPS ile ölçtüğünüz hız kadrandaki hızdan %5-10 arası düşüktür, bu bütün araçlarda böyledir.
Lastik ebadını orijinal ebattan büyük kullanmak bu farkı düşürür, orijanal ebattan küçük lastik kullanımı bu farkı arttırır.

Hız cezalarındaki %10luk toleranta buradan geliyor zaten. Kargılının yazdığı gibi lastik ebadatları da olması gerektiğinden farklı ise hız farkını doğurabiliyor.

Bugüne kadar kullandığım bütün araçlarda ford c-max, laguna, jetta, amarok, 307, polo, megane, bravo hep %7-8 hız fazla görünüyordu, navigasyonda görünenden. 120 ile gidiyorum hız navigasyonda 111-112 çıkıyor. Geçen bir arkadaşım standart 2005 landrover freelander td4'ünde birebir aynı görünce şaşırdım. Gerçi sormadım lastikleri orjinal ebadında mı diye?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR