Hilux e Vinç ve Tampon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan assuva Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,589

assuva

Kamp II
Yer
Antalya
Geçenlerde Huma oto dan aldığım Britpart 9000 lb vinç için hemen kolları sıvayıp yeni bir tampon yapmaya başlamıştım, hazır ön tampon yapmışken hadi bir de arka tampon yapalım dedim ve sonuçta her ikisi birden bitti, fotoğrafları daha önce yükleyecektim ama zaman olmadı, fotoğraflarını bugün çektim ve hemen yüklüyorum. Aslında model olarak Arb den esinlendim fakat çıkan sonucun onla bir alakası yok ;) makaranın olduğu kısım onlarda bana fazla aşağıya doğru uzun geldi, sanki bana bu daha güzel oldu gibi geliyor. Sonuçta bir iki düzeltilecek ayrıntı dışında benim içime sindi, umarım beğenirsiniz. Selamlar[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

S7300943.jpg

S7300944.jpg

S7300950.jpg

S7300958.jpg

S7300959.jpg

Etiketler

Ynt: Hilux e Vinç ve Tampon

evet çok güzel iş çıkartmışsınız ayrıca aracınız da çok güzel

selam!!sadece yorum yok!!:smiley: sahane olmus!! yapmaya basladim derken; kendinizmi yaptiniz,,eger oyle degilse maliyet kaci buldu??
saygilar

Abi var ya yemin ediyorum ARB'den güzel olmuş... Hatta hem güzel hem de daha fonksiyonel olmuş...Eski bir ARB tampon kullanıcısı olarak söylüyorum ;D ;D ;D Burun çökmedi değil mi ağırlıktan, benim makasları biraz zorlamıştı...

umutcelikel' Alıntı:
Abi var ya yemin ediyorum ARB'den güzel olmuş... Hatta hem güzel hem de daha fonksiyonel olmuş...Eski bir ARB tampon kullanıcısı olarak söylüyorum ;D ;D ;D Burun çökmedi değil mi ağırlıktan, benim makasları biraz zorlamıştı...
Umut valla zamanında senin gönderdiğin fotoğraflardan yararlanmadım değil ama ne yalan söyleyeyim sendeki tamponda ön taraf aşağıya doğru çok sarkık geldi ;) sonradan Warn ın tamponlarına baktım onda da öyle. Nasıl yapar da bunu daha yukarıda yaparım dedim ama bu sefer de vinç platformunun dayanımı zayıflıyor asıl bu konu çok zamanımı aldı ama bir şekilde ana şaseyle platformun bağlantılarını dayanacak şekilde yaptım ancak bu sayede tamponu yukarıya çekebildim, aslında bir hata yapmışım takmadan ne yazık ki görülmüyor sağ taraf biraz aşağıda kalmış, bunu yukarıya çekmek gerekiyor, arka tamponda çok aşağıda olmuş bu da yukarıya çekilecek. vinç 38 kg, tamponda yaklaşık o kadar, makaslara çok yük gelmedi hafta sonu araziye çıktık eskiye göre farklı bir durum yaşamadım.
zinciros' Alıntı:
selam!!sadece yorum yok!!:smiley: sahane olmus!! yapmaya basladim derken; kendinizmi yaptiniz,,eger oyle degilse maliyet kaci buldu??
saygilar
evet kendim tasarladım ve yaptım, işçilik ödemedim sadece malzeme parası , maliyet çok tutmadı, 4mm sac kullandım cad ile çizimi veriyorsunuz ve size parçaları plazma da kesip veriyorlar, işin en kolay kısmı da bu ;D
teşekkür ederim arkadaşlar.

tanponlar cok şık ve işlevsel olmuş iyi günlerde kullanın

super olmus, dediginiz gibi arka tampon biraz asagıda kalmıs..

sefa bey güle güle kulanın gerçekten 10 numara olmuş. bu arada aracınızı da görme fırsatımız oldu aracınızda çok güzel düzgün bi araçmış Allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullanın.

yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum,
umutcelikel' Alıntı:
Abi bu arada ön aks keçelerini değiştirttir bi ara ;D
Umut aslında keçeler sağlam ama önlere gresi biraz fazla kaçırıyorum ondan ötürü en dış organik keçeden böyle terleme yapıyor, Antalyanın sıcağında gres bırakıyor kendini demekki ;D ;D
scrambler' Alıntı:
sefa bey güle güle kulanın gerçekten 10 numara olmuş. bu arada aracınızı da görme fırsatımız oldu aracınızda çok güzel düzgün bi araçmış Allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullanın.
Sağolun Salih bey sizin hilux ü daha çok beğeniyordum ben

oooo maşallah ALLAH kaza bela vermesin abi bu ne yaa.fabrika yapsa bu kadar yapamazdı inan sefa abi.vallaha abi süper ötesi bişey yapmışsın.diyecek söz yok görüntü gayet net.
yaa sefa abi bu arada bunun eksi üstünden çıkan orjinalleri nerde :D :'( :'( :'( :'( :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR