iddia ettiğiniz çatlak-patlaklarla ilgili böyle bir raporu dünyada bulursanız ( bırakın Türkiye'yi, Amerika'yı ) burada yayınlayın lütfen. Böyle garip bir iddia için rapor oluşturulmaz. Petrol şirketleri araç sahiplerine aldığı yakıtın araç motoruna zarar vermeyeceğine dair bir rapor veriyor mu yakıt aldıktan sonra?
Varsa benzer bir rapor, yayınlayın lütfen hep beraber okuyalım.
Bu sistemin satıcısı olsanız bu kadar keskin savunmanızı bir şekilde ticari kaygılarınız nedeniyle anlardım.
Fakat siz bu başlık altında, aracınıza internetten yaptığınız araştırma sonucunda UCR Hidrojen Yakıt Destek Sistemleri firma sahibi Mustafa UÇAR ile karşılıklı 2 görüşmeniz olmuş ve Hidrojen kitini 1 Mart P.tesi günü yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucunda aracınıza montajı yaptırmışsınız.
Bahsi geçen ürünün satıcısının sitesinde ürünle ilgili yapılmış üniversite veya ilgili kuruluşlardan alınmış motor performans ve etkileri hakkında raporları mevcut değil. Belgelerimiz altında işe yaramaz bir çok belge koymuş.
Ekli gönderdiğiniz pdf dökümanlarından çıkardığım şu hususlarada vakıfsınız demektir.
1.PDF te 4. sayfasında "Benzinli bir otomobil ortalama olarak 65 litre (47kg) benzin almakta olup, bu da enerji olarak 17 kg hidrojene karşılık gelmektedir"
Üreticinin sayfasında 4000_5000 kmde 1 litre saf su tüketiyor. demişler.
Bu 1 litre sudan siz kaç kilo hidrojen üretiyorsunuzda (65 litre benzine karşılık 17 kg hidrojen tüketimi olurken), karışımlı yakıtla nasıl bu kadar muhteşem kilometreler yapabiliyorsunuz.
sayfa 6 da yazan Yanma odası içinde bırakılan su buharı miktarı ayarlanarak yanma hızı ve vuruntu oluşumu kontrol edilebilir denilmiş.
1- yanma odasında oluşan su buharı motor ve pisitonlarına zaman içine zarar vermeyecekmi
2-yanma odasına bırakılan su buharı ayarını sizin sistemde nasıl sağlanılıyor.
sayfa 7 de sonuç olarak yazan ;Hidrojenin içten yanmalı motorlarda kullanılabilmesi için
geri tutuşma, erken ateşleme ve depolama problemlerinin çözülmesi gereklidir. Bu amaçla çalışmalar bu konular
üzerinde yoğunlaşmalıdır uyarısı yazılmışken ;sizin bu sistem, nasıl başarılı oldu.
2.PDF te yazan dizel motor üzerinde yapılan testler yapılmış ve sayfa 9'da ,sonuçlar öneriler başlığı altında genel olarak şu noktalara değinmişler;
1-Bu problemlerin en önemlisi vuruntudur.
2-Hidrojen oranı artırıldıkça volümetrik verim kötüleşmekte ve devir arttıkça moment azalmaya başlamaktadır.
3-güç ise, düşük motor devirlerinde artmış, devir yükseldikçe ise düşmeye başlamıştır.
4-hidrojen ilaveli yakıtlar düşük devirlerde motor momentinde ve gücünde artışa yol açarken yüksek devirlerde ise olumsuz sonuçlar vermiştir.
5-Denenen bütün hidrojenli karışım oranlarında, 2600 min-1 üzerinde şiddetli vuruntu olduğu
görülmüştür. Bu nedenle yüksek motor devirleri için hidrojenli karışımların dizel motorları için uygun olmadığı kanaatine varılmıştır.
Sitede ise "Tüm binek araçlar, ağır vasıtalar, traktörler, iş ve inşaat makineleri, deniz araçları, benzinli, lpg li ve dizel tüm araçlara montaj yapılmaktadır." yazılı.
Gazi üniversitesi yayınında,üniversite görevililerin yaptığı test raporunda dizel motorlar için uygun olmadığı belirtilmiştir.
Araç sizin ,motor sizin.Tasarruftan elde edeceğiniz karda sizin ,bilimsel dayanağı olmayan ve araç üretici firmaların aklına gelmeyen bu sistemden doğabilecek zararda sizin.Tercihlere karışamam.
sisteminiz hayırlı olsun