Hgs Kaçak Geçişe İtiraz Hk

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turbolinea Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,129

turbolinea

Kamp II
İstanbul'daki ailemin 2 aracı hgs' kartı olduğu halde
Biri 1 kez
Diğeri 2 kez kaçak geçişe düşmüştü.

Telefonla sorduğumda ise artık bir şey yapılmayacağını söylediler...Cezayı mecbur ödeyeceksiniz ama itiraz için mail ile başvurdum...Telefondan da itiraz ettim.

Bakiye'ye de para yükledim...

Bakiye'den parayı çektiler...Kaçak geçişlerimi kaldırdılar.

Mutlaka bakiye'ye para yükleyip itiraz ediniz siliyorlar kaçak geçişiniz.

Mail için itirazınızı hgs@kgm.gov.tr bu maile yapabilirsiniz...

Kaçak geçiş sorgulama: https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/violation.jsf

Bilginiz olsun diye yazdım...İstanbul'da değilim ama Artvin'de olduğum halde hallettim.Bu yükten kurtuldum...

Etiketler
Ynt: Hgs Kaçak Geçişe İtiraz Hk

Bilgi icin tesekkur ederiz. Tabii en iyisi surekli hicazda yuklu tutari kontrol etmek ve bu duruma dusmemek ama eger unutkanlik yada bir olumsuzluk sonucu bu duruma dusen Istanbul'lu arkadaslar olursa islerine yarayacaktir.

Bankaya kredi kart numarası vererek işi kökünden çözmek mümkün. Onlar belli bir limit (30 TL. olabilir) altına inince otomatik yükleme yapıyorlar. Böylece bu konu kafadan silinmiş oluyor.

Geçenlerde sorgulama yaptim,benim 155 tl cezam çıktı, ceza tarihlerine ve sebebine baktım,geçiş ihlali deniyordu,o tarih de ihlal ettiğim geçişi biliyorum,bakiyem yoktu fakat 1 hafta dolmadan yükleme yaptim silinmistir zannediyordum fakat silinmemis eklenmiş,telefonla ulaşmaya çalıştım ama müşterilerin ulaşmaması için kurulmuş bir hat olduğunu anladım,size bir sıra veriyor o sırayı bekliyorsunuz, belki açan olur telefonu. Babamin aracını sorguladı m 875 tl ceza cikti, benimkinden farkli olarak babamın hgs si banka otomatik odemesindeydi, bankaya gitti,ptt ye gitti,karayollarına gitti,kimse bisey bilmiyor,en son gece geç saatlere kadar bekleyip telefon ile ulaşmış 45 dk beklemiş bağlanmak için,velhasıl uzun uğraşlar sonunda bağlanıp durumunu anlatmış, kayıt oluşturmuşlar,simdi borç gözükmüyor, .peki bu cezayi yatıran insanların parasi ne olacak diye sorduk ptt 'deki adama sadece pişkin pişkin güldü. Benim anladigim bu hgs denen cihaz olmamış, yapamadılar, bakiyesi olanida ceza kesiyor, son söz cezayı hemen yaptırmayıp kontrol ve takibini yapmak da fayda var.

selcuk

Bilgi için teşekkürler, Memlekette hangi iş düzgün yapılıyor ki maalesef her şeyi takip edip hakkınızı aramanız gerekiyor. Bunuda yöneticiler biliyorlar yırtılan Hacı Bekir in yakası olsun misali. Benim kredi kartında da kart aidatı dikkatimi çekti, yıllık 75 tl hemen aradım öfkeli bir ses tonu ile bu parayı alacaklarsa kartımın iptal edilmesini söyledim, temsilci arkadaş 6 ay kullanma sözü verirsem kart aidatını iptal edeceğini söyledi ve etti. Sonuç '' hiç bir şeye haklı olduğumuzu düşünüyorsak sessiz kalmamamız gerektiği''

Plakaniza tanimlanmis bir hgs kartiniz varsa sayet hgs yi aracin herhangibir yerine yapistirmadan da gecis yapabilirsiniz. Gecerken ceza yediginizi gorursunuz ancak plakaniza tanimlanmis hgs kartiniz var ve icinde de yeterli bakiye mevcutsa şayet yediginiz para cezasi sistem tarafindan gecis ücretine cevirelerek sadece olmasi gerektigi kadar yol ucretini hgs nizden dusmektedir. Ayrica tlf numaranizi da hgs ye kayitliysa hgs niz yetersiz oldugunda ise size cep tlf nu araciligi ile mesaj yollayarak bakiyenizin yetersiz oldugunu en kisa surede yukleme yapmanizi soyleyen mesaj yolluyorlar. 1 sene once kendi aracimin ön camini degsitrdigim sirada hgs de camla atilmis. Dikkat etmedigim icin 2 veya 3 defa hgs den gecmis bulundum. Hgs musteri hizmetlerini aradigimda size yukarda bahsettigim konuyu benimle paylasti ve dedigi gibi oldu. Herhangibir cezai islem uygulanmadi. Hemen hemen 1 senedir de hgs alip yeniden cama yapistirmadim. Cok sık giseleri kullanmama ragmen henuz ceza yemedim. Arada hgs bakiyesi yetersiz diye mesaj gelmekte bende postanenin bankamatiklerinden para yukleyip yoluma devam ediyorum. Bilginize...

Ayrica Selcuk bey musteri hizmetlerini ben her aradigimda dakikalar icinde ulastim. Sizin bahsettiginiz sure boyunca hiç beklemedim açıkçası. Sizin talihsizliginiz olmuş anlaşilan. Gecmis olsun

Teşekkürler selçuk bey, ulaşılabiliyor demissiniz, sevinerek hemen aradim gercekden ulaşılabiliyor, daha doğrusu açan birisi var (444 11 17,şikayetler artinca takviye olabilir).Durumumu anlattım,08/2014 de bana ceza gelmiş,en son yuklemem 05/2014 olarak gozukuyormus sistemlerinde (nasil bir sistemleri var anlamadim) 08/2014 'deki geçiş ihlalini bilerek yapmıştım,aracima hırsız girmişti cumartesi gecesi,bende durmadan cam kırık halde adana ya kadar gitmiştim, bu tarih den 1 hafta icinde epttavm den kredi karti ile yükleme yaptim,ve ondan sonra geçişlerde alarm çalmadı. 08/2014 den sonra bi çok kez otoyol kullandım ve yükleme yaptim ve bu yuklemelerin sistemlerinde gözükmediğini söyledi. Bize mail atın inceleyelim dedi,sistemlerinizde yoksa neyi inceliceksiniz dedim, müşteri temsilcisi de çaresiz bi açıklama yapamadı,bakalim mail yazacam bu sefer ne çıkacak. Borcum 155 tl idi,195 tl olmuş: ))hadi hayirlisi bakalim Nolacak :smiley:

selcuk

Değerli gezenbilir üyeleri güzel bir konuyu foruma taşımızsınız yalnız farkındamısınız bilmiyorum.hgs sisteminin müşteriyi mağdur eden saçma sapan bir uygulaması var. Mesela ben aracımla mahmutbey gişelerinden giriş yaptım çihaz okumadı 10 km ileride ıspartakule gişelerinden çıkış yaptığımda okudu fakat girişi olmadığı için en uzun mesafenin (7,25) 11 katı olan 79,750 tl cezalı gecişi yazdı daha sonra sitem hgs cihazım var diye cezayı kaldırıp en uzun geçiş olan 7,25 tl yi hesabımdan düştü.sonuç olarak benim her zaman gittiğim mahmutbey-ıspartakule otobanına 1,80 tl yerine sanki edirneden girmişim ıspartakuleden çıkmışım gibi 7,25 tl ödedim .aklınızda bulunsun kimsede düzeltmiyor.

image.jpg

Açikcası Hgs yi malesef beceremediler. Hatta geçen tv haberlerinde de yanlış hatırlamıyorsam bogaz ici köprüsünde hgs gecisi bozuk oldugu icin hgs si olan olmayan her araca alarm caliyor cezayi kesiyordu gişe. Hakli olarak ta insanlarda isyanlardaydı. Bende şanslı olanlardanım sanırım herhangibir cezai işlem uygulanmadı bugüne kadar. Bu arada bende pozantıdan girip adana gişelerinden çıkmıştım 2 defa :smiley: Bu arada kredi kartlarına da pek güvenmemek lazim cep telefonu faturami otomatik odeme talimati ile oduyordum bu ay ödenmemiş faturam hattim kapandiktan sonra ögrendim. Bu arada android tlf lar icin Hgs uygulamasi var uye olup aktive ettiginizde size bakiyenizi soyluyor. Indirip kullana bilirsiniz suan da bakiyem 19.70 kusur ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR