Her Gaza Geliş Bir Masraftır Cana..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lynx255 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,060

lynx255

HUDOFF Off Road Club
Yer
İstanbul
Arkadaşlar malumunuz olduğu üzere dün Isoff Challenge etkinliği gerçekleştirildi. Bir çok arkadaşımız gibi biz de oradaydık. Etkinliği izlemenin de verdiği gazla yakın çevrede bulunan ilk çamur göletçiğine kendimizi koyuverdik. Artık nasıl gaza gelmiş isek, alttan vuran çamur kaputun içine kadar değmedik köşe bucak bırakmadı. Çok eğlendik. Ta ki aradan geçen 1-2 saat ve akabinde kuruyan çamurun şarj dinamosunun kömürlerini devre dışı bırakmasına kadar. Akü bitti. Araç çalışmadı. Allah'tan sevgili dostlarımız ile birlikteydik ve tedbirliydik. Yanımızda aktarma kablosu vardı. Bir, iki, üç, diye, diye etkinlik alanından eve kadar refakatçiler eşliğinde aracı şarj ede, ede gittik. Bu heyecanlı ve gergin yolculuk sırasında aracımızda aküyü kullanabilecek hiç bir şeyi çalıştırmadık. Işık yok, gösterge yok, havalandırma, fan yok, sinyal yok, müzik yok, bir tek teybin kapatılamayan saati ve akü ikaz lambası. Hava karanlık ve orman yolu daha da karanlık idi. Önde ki refakatçimizin dörtlülerinden çıkan ışık ile, yolu bir görüyor bir görmüyorduk (Bkz. Temel Fıkraları "Çalışai, Çalışmai")..
Neyse çok uzatmadan konunun sizi ilgilendiren kısmına geçeyim. Sıvı çamur, su gibi değil, girdiği yerde bir zaman sonra kuruyor ve benzeri bir çok soruna neden oluyor. Böyle bir atraksiyon sonrası çamur kurumadan, hemen uzaklaştırılmalı. Bundan daha önemli olan ise şarj dinamosu gibi hayati öneme sahip parçaları mümkün olduğunca çamurdan korumalı. Bunun için şarj motorunun altına bir saç levha takıldı. En azından şiddetli gelen sıvı çamuru bertaraf eder diye düşünüyoruz. Yarın nasip olursa resimlerini de koyacağım.

Etiketler
gaza
Ynt: Her Gaza Geliş Bir Masraftır Cana..

Servis öncesi, akü dolum anında ki son durum..

20131028_092324.jpg

20131028_092217.jpg

20131028_092259.jpg

neyse öğrenmıs olduk bazı seylerıde suan sıkıntı yok aracı aldın herhalde

hehe hocam bizde ordaydık, çıkışta tüm seyirciler zaten rally pılot gıbıydıler :smiley: sağdan soldan hoplayan zıplayan cipler geçti.. biz bi önceki geceden tayakadında kamp yapıp bol bol çamurlandığımız ıcın hevesımızı almıştık yınede şeytan dürtmedı degıl.. Geçmıs olsun, uyarı güzel bızde ufak bı sac olayına gırdık bugun

Aldım hocam. Hazır servise bırakmışken kırık olan stop lambasınıda değiştirdim. Çalışmayan cam düğmesini sipariş ettim. Akü de eskimiş onu da yeniledim. Tamponda ezik vardı o da düzeltildi..
Keseden paralar dökülmeye başlayınca, ağzı hemen kapanmıyor malum. :smiley:

birde aküyü sorayım kac amperdı kac amper taktırdın buyultün mü yanii

Orj.: 42 miş. 45 sığdı ancak. Dahasına da yer yok. Mutlu taktırdım. Bakalım adı gibi mi etkisi.

baya kuçükmüş demekkı benimki 60 amper ama ben dedım yer yok senınkınde 42-45 pek farketmez ama mutlu ıyıdır fıyatı ne kadar

arkadaşlar
iyi çamurlanmışsınız lakin belki daha yavaş girse idiniz çamura o da o kadar sıçrama yapmayıp ;D altenatörü de bozmazdı akü de bitmezdi naçizane tavsiye
bence önemli olan doğada gezerken araçları mümkün olduğunca dikkatli kullanıp hasarsız eve dönebilmek gerek
çünkü oluşan arızalar bazen önemli olabiliyor ve aracı orda bırakmak zorunda kalabiliyorsunuz ertesi güne

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
muzomuco

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR