Ynt: Hayal Etmekle Başlar Her Şey...
fatih Bey karavanı gördüğünde alman malı knott olmasından dolayı begendi onun konuşmalarından karavana güvenebilecegimiz anladık... Sadece karavnın TİP onay belgesinin olmadıgını farkettik....Ender Bey Uzun süredir sanayi Bakanlığında evrakların oldugunu 1 ay içinde cıkması gerektiğini söyledi.... Konuyu bakanlıkta karıştırınca Bir evrak eksik oldugu için masada beklediğini ögrendim...Belgeyi cıkaracak olan aracı firmanın ilgisizliği sonucu daha cok beklenecekmiş...bizim konuyu takip etmemiz sonucu Tip onay belgesi cıktı...
Hatta karavanın şaşe numarasını ruhsatımıza bile işlettik ve aracı plakamızla aynı olan 3ıplakamızı da aldık
)) Yurt dışında karavan için belge soran olursa ruhsatımızda kayıtlı oldugu için sorun yaşamayacagımızı düşündük ve bu yapılan hata işimize geldiği için sesimizi cıkarmadan, ellerimizi avuşturduk
Artık karavana işlerlik kazandırma zamanı geldi
Buz dolabı 220 w idi ve bizim elektrik 12 w olarak araçtan geliyordu..Asla arabama yük istemiyordum..Karavan konusunda gercekten mukemmel bir birikime sahip dostlarla telefon trafiği sonucu Güneş panellerinin çözüm oldugunu anladık
Güneş paneli 3X100 + modifiye 500 w invartör+ jel akü fiat olarak 9000 tl istenince şok olduk.... mecburen aküyü arabanın şarj dinomosundan şarj etme düşüncesine yöneldik
Tabii ilk başlangıcta kolay sandık ancak gezenbilir gibi bir kaynagımız sayesinde oto elektrikcilerden daha donanımlı idik...
karavandaki 200amp akü için kablo kalınlıgından tutunda şarj dinamosunun bu yükü kaldıramayacagı ortada idi
Bu arada 550 tl tam sinüs invertör bulunca hemen alıp oydum nasılsa bana lazımdı... Akü konusunda starter akü olmayacagını zaten gezenbilirde ögrenmiş hatta elektrikcilere bile bu konuda ahkam kesiyordum
)
gercekten pek cok oto elektikcisi bu konularda sayemizde bilgilendi
)))kapalı ve jel akü arasında epey tereddut ettim.....
Bu arada Bursadan kendi güneş panellerini kendi monte eden Bilal beyin telefonunu buldum....Kendisi ile konuşurken Nazillide oturdugunu gelin burada beraber yaparız teklifi bizi o kadar rahatlattı ki anlatamam
Bu arada bir firmadan gelen teklif harikaydı 3X100panel+birleştirici+200 A jel akü=2050 TL olunca ( Yaptıkları sistemlerle ilgili kullanıcılarla görüştüm memnuniyetlerini gördüm) hemen yaptırdım
3-4 gündür yagmur yagmasına ragmen Buz dolabının buzlugundaki sular, beton gibi buz tutmuş durumda