Havensis Mppt/dc Dc Tümleşik Şarj Kontrol Ünitesi/camper Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mcongar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41

mcongar

Yeni Üye
Merhaba,
Transporter aracımı Camper olarak kullanıyorum, elektrik ihtiyacım için güneş enerjisi destekli bir sistem kurmaya başladım.

İstediğim; taşınabilir kompresörlü bir buzdolabı, aydınlatma, USB çıkışları ve araç aküsünden bağımsız kullanabileceğim mazotlu ısıtıcı için bir enerji kaynağı kurmak. Aynı zamanda uzun konaklamalarda araç aküsünün takviye edilmesi ve güneşsiz günler için alternatör desteği almak.

Resim1.png

Birkaç karavan işleri yapan yer ile görüştüm, ama sonra kendim yapmaya karar verdim.

Bu sistemi kurmak için tüm isteklerimi gerçekleştirebilen ve bunları tek cihazda toplayan Havensis MPPT/DC DC tümleşik şarj kontrol ünitesi üstüne kurgu yapmak istedim,

Güneş enerjisi olarak aracıma ölçüleri en uygun olan Apex 340W HC panel, yaşam aküsü olarak Megacell LiFePO₄12.8V 120 A, yük çıkışlarına bağlamak için iki tane baralı sigorta kutusu aldım.

Eeberspacher D2 daha önce araç aküsüne bağlıydı, tüm kabloları söküp yaşam aküsüne bağlamak kumandasının panelde olması nedeni ile imkansız gibiydi, bu sebeple araç aküsünden çektiğim bağlantıya kablo ekleyerek yaşam aküsüne uzattım.
Resim2.png

Kablolar işlemler tamamlanınca düzenlenecek, bu şekilde bırakmayacağım.

Resim3.png

Havensis çalışanları ile bir kaç mesajlaşmadan sonra önce yukarıdaki şemayı çizdim ve ana kabloları çektim.

Umarım yanlış yada eksik bir yer yoktur? ( @Havensis )

İşin biraz daha komplike tarafı MPPT ayarlarındaydı, aşağıdaki parametreleri MPPT’ye girdim,
Resim4.png

Lityum yaşam aküsü şarj olmaya başladı, takviye moduna aldım ama henüz takviye başlamadı. Muhtemelen birkaç ayarı yanlış yaptım, çalışmaya devam😊

Güneş çıkınca izlemeye devam edeceğim, gelişmeleri yazacağım.

Her türlü bilgi ve önerinize açık olduğumu belirtmek isterim.

Saygılar, Sevgiler…

Murat Çongar

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri