hararete sorunu :(

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mamix_34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,432

mamix_34

muhammet uluc
Yer
istanbul
Selam

67 willys sahibiyim yolda hararet 100 dereceye kadar çıkıyor yolda sağa çekip 2 dk dinlenince normale dönüyor ancak yine fazla geçmeden yükselmeye başlıyor sizce sorun nerdedir :-\

Yardımlarınız için teşekkürler....

Etiketler
Ynt: hararete sorunu :(

Sorunun bir çok nedeni olabilir.

Radyatör problemli olabilir, tıkanmış olabilir. Devridaim pompası sorunlu olabilir.

Motor soğukken aracı çalıştırın. Radyatördaki suyu tahliye eden kabın kapağını açın kaynama yapıyorsa.
Muhtamel sorun üstkapak conta yanığı yada üst kapak çatlağı. (sadece tahmini en iyisini ustalar söyler)

2 dakika motoru stop edipmi bekliyorsunuz.

En iyisi bir ustaya danışmanız bence.

whiteagle' Alıntı:
Sorunun bir çok nedeni olabilir.

Radyatör problemli olabilir, tıkanmış olabilir. Devridaim pompası sorunlu olabilir.

Motor soğukken aracı çalıştırın. Radyatördaki suyu tahliye eden kabın kapağını açın kaynama yapıyorsa.
Muhtamel sorun üstkapak conta yanığı yada üst kapak çatlağı. (sadece tahmini en iyisini ustalar söyler)

2 dakika motoru stop edipmi bekliyorsunuz.

En iyisi bir ustaya danışmanız bence.
motoru stop etmeden bekliyorum ve normale dönüyor,ustaya sordum bana normal olduğunu söyledi ancak hala içimde bir kuşku var hararet yaparsa sonuçları çok ağır olur.iki adet gösterge var biri orjinal göstergesi diğeri civalı gösterge ikisininde sonuçları aynı

Eğer su eksiltmiyorsa bence soğutma sistemi yetersiz... Ya radyatör küçük ya pervanenin kanat sayısı az ya da pervaneyle radyatörün arasındaki mesafe fazla olabilir ki bu son dediğim sebep üzerinde ustalar pek durmaz genelde söküp değiştirip yenisini takma hevesinde oluyorlar. Bu sorun pervaneyle radyatör arasına tenekeden davlumbaz benzeri birşey yapılarak halledilebiliyor diye biliyorum.
Saygılar,,,...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri