Hararet göstergesi 110 da

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aksel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,870

Aksel

GC LAREDO
Yer
istanbul
selam arkadaşlar
bende laredo zj var 1 aydır hararet göstergesi 110 da servise gittim geç açıyordur dedi.
hararet makenizması,açıkcası servislere artık ve maalesef güvenmediğim için,buraya yazma
yeni aklıma geldi,nasıl çare bulabilirim bilmiyorum,birde dün antifiriz koydum.belki ısı göstergesi düşer diye
ama düşmedi yardım lütfen...saygılar.şimdiden teşekkür ederim.
Aksel

Etiketler
Ynt: Hararet göstergesi 110 da

şunu sorayım 100 açtığını görüp normalmi dedi servis size ? çünki geç açıyosa bu bir sorundur hoş normalide 98 çivarıdır yani hararetli calışır motor ama 110 da değildir ama açil bu sorunu giderin çünki conta yakmanız an meselesi gereksiz dünya kadar paranıza patlar yaptırmazsanız ne tavsiyesi istediğinize yazarsanız yardmcı olmaya calışayım ustamı malzememi ?

amerikan ustası dedi bunu,yardım derken tabiiki usta.......avrupa yakasında da olabilir..
teşekkür cvp için

sıcak motor verimli motor,soğuk motor verimsizdir çok yakar, haraet ortada olmalı biraz sıkışınca geçebilir.antifiriz mutlaka kullanmalı suyu kesinlikle sarı çamur gibi olmamalı ama en önemlisi iyi bir usta test etmeli

1 aydır 110 da derken , 110da sabit mi ? Sıkıştırınca mı çıkıyor ? Eğer göstergede bir hata yoksa muhtemelen sorunlar termostat , radyatör tıkanması , termik olabilir .

110 da sabitse ilk termostat bakmalı . Normalse radyatör temizliği ...

Bence de biranönce çözün 1 aydır sürekli 110 ise conta ömründen yiyor demektir .

hararet müşiri nü yeni aldım taktırdım......evet 1 ay dır sabit 110 da........antifiriz dün koydurdum..... büuük ihtimalle usta göründü....

Hararet tüm araçlar için mutlaka acilen çözülmesi gereken bir sorundur diye düşünüyorum. Yoksa yukarıda arkadaşların belirtiği gibi kapak contasının ömrü dolar ve daha ciddi sorunlara yol açar. Benim sormak istediğim olay ise daha farklı peki bu kadar hararette aracınızda çekişte düşme motorun vuruntulu çalışması ya da düzensiz çalışması oluyormu. Çünki bunlar aracın cidden hararet yaptığının belirtileridir. Yok eğer bunlar çok az bile olmuyorsa hata hararet göstergenizden ya da hararet müşüründen kaynaklanabilir. Bir de 110 C sıcaklık suyun kaynama seviyesinden bir miktar daha fazla olduğu için su kaynatma belirtileri de almanız gerekmekte.

Eğer motor suyu sıcaklığının bu seviyelere gerçekten ulaştığını düşünüyorsanız benim de önerim öncelikle termostatı kontrol ettirmeniz daha sonra sırasıyla termik ve radyatörün tıkanıklığına baktırmanızdır. Hatanın nedeni yukarıdakilerden biri ya da bir kaçı olabilir. Ama büyük bir ihtimalle sorun termikten kaynaklanıyor gibi görünüyor. Çünki eğer hata termostattan kaynaklansa termostat açılana kadar radyatördeki su daha fazla soğuyacağından hararetinizde kısa süreli dalgalanmalar olacaktır. Oysa siz bu sıcaklıkta sabit kaldığını söylüyorsunuz. Bence bu belirti termiğin daha geç devreye girmesi gibi görünüyor.

Tabiki sonuçta son sözü bu işten ciddi anlayan ustalar söyler. Amerikancı ya da değil güvenebileceğiniz bir ustaya gösterin çünki bu arıza çok da fazla bir araçta ihtisas gerektirmeyen bir arıza gibi duruyor.

Sağlıcakla kullanın

necmi kardeş saol
çekişte-motorda falan zorlanma falan yok ...seninde belirttiğin gibi termik sorun basit bişide ben bostancıdaki jeep servis çakallarına güvenmediğim için..yardım istedim çok saol yardımın için teşekkürler

Rica ederim ne demek Ankara da olsaydınız diğer konuda da yardımcı olmaya çalışırdım ama İstanbuldaki arkadaşlar da eminim size seve seve yardımcı olup tecrübelerini de servislerini de kontaklarını da paylaşacaklardır

Sabit kalıyorsa termostat olabilir .

Necmi abi sistemin hepsi düzgün çalışsa termikten dolayıs 110 da sabit kalmaz diye düşünüyorum . Termostatın geç açma sorunu gibi geldi . Termik verimsizde olsa sistem düzgünse pek sorun yaratmıyor . Tamamen ölse sıkıştırınca ısı artar çok çalışsa hararet çok düşer . Sabit olması termiği 2. plana attı benim aklımdan geçenlerde .

Bu arada hocam termik en pahalı parçalardan biri haberin olsun ;) Tek yoluda değişim olduğu için en son ona giriliyor . Değişim gerekirse çıkmaya falan girme , ömrü belirsiz boşa para gitmesin ...

Birşey daha aklıma takıldı . Sıcaklık 1 aydır 110 da . Daha nce neredeydi ? Ne oluda 110da sabitlenmeye başladı ? Birgün sabah çalıştırdığınız artık 110da sabitlenen durum mu oluşmutu yoksa bir hikayesi var mı ?

Geçmiş olsun bu arada , umarım kolayca çözülür .

kalorifer su kaçıyordu ona baktırdım hatta hortumlarını söktürdüm...öyle dolaştım birkaç gün..sonra tamir ettirdim ... ve bu sorun çıktı ortaya
saolun herşey için

Buna benzer sorun yaşamıştım arıza lambası yanmıştı fan muşurunu değiştim sorun giderildim.bide bu araçlarda 10 yılda bir radyatör değişmesi gerekirmiş.

Hortum bağlantıları ve termostat fikrinden ileri gidemedim ben açıkçası . Usta yolu göründü bu durumda , İsterseniz İstanbuldaki arkadaşlara bir danışın .

Kolay gelsin ...

Baktırdınızmı ustaya Aksel Bey ? sonuç ne oldu ? problem nerede imiş?

Bilgilendirirseniz memnun olurum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler