Hangi XJ ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uraslı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,923

uraslı

Ana Kamp
Yer
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar uzunca zamandır bir 4x4 edinmek için araştırma yapıyorum sonunda jeep xj de karar kıldım bütçem 1990-1994 arası bir standart araç için uygun aracı temin ettikten sonra zaman içerisinde araziye uygun hale getirip aranıza katılma umudu içerisindeyim.
Bir binek aracım var fakat bu aracı temin edip arzu ettiğim modifikasyonlar sonrası garjda yatıracağımı hiç sanmıyorum . Sitede yaptığım incelemelerde xj de farklı versiyonların olduğunu gördüm sizden bu konuda yardım istiyorum hem şehir içi kulanımda hem arazide tatmin edici performansı alacağım xj hangisidir ? ve bu aracı satın alırken dikkat etmem gereken detaylar nelerdir?
İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Hangi XJ ?..

Orhan bey öncelikle aramıza hoş geldiniz. XJ, kategorisinde kendini ispat etmiş ve 14 yıl üretilmiş bir dört çekerdir. Seçiminiz gayet mantıklı.

Hangi XJ derken neyi kastettiniz ?

hoşgeldiniz, jeep bölümüne konu açarak gezenbilire giriş yapan her arkadaşa söylediğimiz gibi yazdığınız soruların cevapları son derece detaylı bir biçimde forumda zaten mevcut, konuyu açmadan jeep bölümünü araştırsaydınız keşke, tüm xj versiyonları ile ilgili ayrıntılı tatmin edici bilgilere ulaşacaksınız. saygılar

uraslı' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar uzunca zamandır bir 4x4 edinmek için araştırma yapıyorum sonunda jeep xj de karar kıldım bütçem 1990-1994 arası bir standart araç için uygun aracı temin ettikten sonra zaman içerisinde araziye uygun hale getirip aranıza katılma umudu içerisindeyim.
Bir binek aracım var fakat bu aracı temin edip arzu ettiğim modifikasyonlar sonrası garjda yatıracağımı hiç sanmıyorum . Sitede yaptığım incelemelerde xj de farklı versiyonların olduğunu gördüm sizden bu konuda yardım istiyorum hem şehir içi kulanımda hem arazide tatmin edici performansı alacağım xj hangisidir ? ve bu aracı satın alırken dikkat etmem gereken detaylar nelerdir?
İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Sanırım sorunuz hangi Cherokee olacaktı. XJ ya da ZJ kasalardan birini soracaktınız sanırım. Çünkü XJ'lerin bildiğim kadarıyla iç donanımları dışında her şeyi aynı.

Dizel, benzinli 2.5 - benzinli 4.0, nadiren düz vites - otomatik vites gibi seçenekler var.

Hangisi diyince bence otomatik vites, H.O. 4.0 benzinli, arkada LSD, önde yüksek pinyon diferansiyel olanı makbuldür. :smiley:

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim...
Site içinde yaptığım araştırma sonucunda jeep xj nin iç donanımı ile ilgili birkaç farklı versiyonu olduğu,Dizel ve benzinli motor seçeneğinin bulunduğunu otomatik ve manuel şanzumanlı olanların mevcut olduğu bilgisine ulaştım bu konuda tatmin edici bilgi sitede mevcut .
Bu bilgiler doğrultusunda jeep xj 4.0 otomatik bir aracın uygun olabileceği kanaatindeyim (yani araştırma yapmadan konu açmadım). Fakat galiba doğru aktaramadım afedersiniz arkadaşlar.
Aslında durum şu kişisel beklentilerim ve imkanlarım doğrultusunda siz değerli arkadaşların fikirleri benim için önemli edindiğim bilgiler ve aldığım kararı danışır durumdayım..
Tabiki en önemlisi LSD, yüksek pinyon diferansiyel ve kilit difrensiyel gibi teknik konular bana yabancı tabi birde böyle bir aracı alırken dikkat edilmesi gereken hususlar olmalı ki buda sizlerin uzmanlık alanı tekrar teşekkür ederim

Aracı lifte aldığınızda arka tekerleklerden birini elle çevirdiğinizde diğeride aynı yöne dönüyorsa LSD (sınırlı kaydırmalı diferansiyel kilidi) vardır, diğeri ters yöne dönüyorsa yoktur. Eğer varsa arazide baya iş görür ve sizi ek modifiye masrafından kurtarır. Öndeki diferansiyele şaft karpuz merkezine göre alttan giriyorsa hem şaftı bir yerlere takmak söz konusudur, hem de yükseltme yaptığınızda şaft açısı problemi yaşama olasılığınız yüksektir. Eski modellerde bu ayrım var mı bilmiyorum ama yenilerde var, eğer şaft karpuz merkezine göre üstten giriyorsa daha makbuldür.

Temsili resim ;D

DCP_1324.jpg

Başka ayrımlarda var şu an hatırlayamadığım daha tecrübeli olan arkadaşlar yazacaktır. ;)

Bence en önemli iki şeyi yazmışsınız zaten.. Bu ikisi dışında bi arka diferansiyel olabilir ama o da model yılıyla alakalı ve Dana35'e nispeten biraz iyi olan Chrysler 8,25'li bir XJ alınırsa önde yüksek pinyondan vazgeçmek gerekebilir. Yani sizin söylediğiniz iki şey bence de en öncelikliler.

Çok teşekkür ederim ilginiz ve değerli bilgiler için, bu arada konu ile ilgili her türlü bilgiye açım devamını beklerim saygılar ....

merhaba orhan

bende çok yeniyim ve seninle aynı durumdayım..
aynı araçla ilgilendiğim için tecrübeli arkadaşlar kadar olmasa da biraz bilgi edindim..
sanırım demek istediğin xj sport mu yoksa xj country mi?
bence country modelini bulursan daha iyi..
çünkü en dolu aracı bu bildiğim kadarıyla..
sport modeline göre daha konforlu bir araç..
tabii aradığın bu ise..

saygılar

en dolu modeli limited bildiğim kadarı ile

elk. ısıtmalı deri koltuk var lüx olarak el gazı sadece ltd demi var bilmiyorum.

ltd nin güzel yanı koltuklar çabur olunca daha kolay temizleniyor :D

umutkaptan' Alıntı:
en dolu modeli limited bildiğim kadarı ile

elk. ısıtmalı deri koltuk var lüx olarak el gazı sadece ltd demi var bilmiyorum.

ltd nin güzel yanı koltuklar çabur olunca daha kolay temizleniyor :D

umut,

Limited, Grand cherokee'nin modeli olmalı.. çünkü xj modelin sadece sport, classic ve country modeli var.. country ise en dolu olanı.. bahsettiğin bütün özellikler country de mevcut..

Sanırım durum şöyle :

XJ makyaj geçirene kadar ki sanırım 97 yılı olabilir . Limited versiyon vardır ve en üst versiyondur . Ki benim kullandığım tyada çevremde limited olan XJ ler var . Country , classic , sport versiyonları mekyajdan sonra uygulanmış gibi görünüyor .

Bence içinize sinen bi xj yi gezenbilir forumunda da üye olan ustalarımız var onlara almadan önce gösterebilirsiniz.size amacınıza göre olur yada olmaz diyecektir..haliyle konvoyda arkadaşı olacaksınız güvenebilirsiniz ;D

ikinci el araç sitelerini dolaşırken 1990 modele kadar limited modellerinin olduğunu gördüm belki daha düşük modelleride mümkün fakat dah çok sport, classic ve country gibi modeller mevcut bu modellerin aralarıntaki farkı tam bilmemekle beraber country ve limited modellerinin daha donanımlı olduğu görünüyor ama sanki bu modeller daha çok şehir içi kullanıma göre dizayn edilmiş gibi geldi işte sorumun temelinide bu oluşturuyordu [size=8pt]hangi xj[/size] derken bu versiyonlarda iç donanım ve konfora önem verilirken arazi kabiliyetinden ödün verilmişmidir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,443
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
davidwalk

Çevrimiçi üyeler

Geri