Ynt: Hangi Land'i almalıyım?
talkie77' Alıntı:
Son zamanlarda kullanmış olduğum 2006 grand vitaramı satıp yerine biraz daha kemikli ve offroada daha yatkın bir araç alma isteğim var.Bütçem 20.000 lira civarı.Aklımdan geçenler Disco ve Defender.Ama bulunduğum ilde bu araçlara bakacak adam gibi usta yok maalesef.Geçen sene aldığım samurai'yi zar zor toplatabilmiş ve bana ufak geldiği için satmıştım.Bu bütçe ile bana fazla sorun çıkarmayacak bir araç bulabilir miyim sizce?Aracı hafta içi 2 km gidiş 2 km dönüş iş için ve hafta sonu keyif için kullanıcam.Uzun yol için ayrı bir aracım var.
Land Rover araçların hepsi farklı bir amaç için üretilmiş, ortak paydaları bazı arazide yol alabilmek.
Yıllarca Discovery TD5 kullandım,
Defender sahibiyim,
Bir de Freelander'ım var.
Hangi birini kullanır olursam olayım diğerin bir özelliğine ihtiyaç duyduğum oluyor.
Amacınızı güzel belirlemişsiniz, bu amaca her LR hizmet eder. Genelde popüler tercih,
dizel bir Discovery I'den yana olur.
Uzun mesafe gider,
Konforludur, (olduğu kadar)
bir parça kırarsa, Defender'dır aslında hemen çıkma, yan sanayi, orijinal parçası envayi çeşit bulunur,
Modifiye için yüzlerce alternatifi vardır.
Arazide gider, Defender kovalar ama bir yerde artık Defender başlar.
Kaygan zeminde, hemen elektronik eksiklikleri hissettirir, Discovery II olsa dersiniz,
Hafif doğa gezilerinde Freelander gibi sekse atlasa zıplasa geçecek halbuki dersiniz,
Manda ölüsü gibi 2 ton üzeri ağırlığını yaydımı çamura... Off Offf...
Neyse ki şasisi vardır da bir vinç takıverirsiniz iş hallolur. Mesela Freelander'da bu iş yaş....
Uzar gider liste, ancak ideal uzunluktadır kendisi, mis gibi 100'lük
bütçe varsa Td5, motor canlı ve neredeyse "ne eksikse,lazımsa ve yanlışsa Disco I'de" LR mühendisleri o işi halletmiştir Disco II'de... (Aslen tipleri benziyor, bambaşka araçlar, segment ve hedeflenen kullanım aynı)
Size sağlam yapılı, kilitli ve sıkı bir Disco I şahane olabilir.
Baştan ileride ağır hizmet birşey lazım diye düşünürseniz Defender tabi ki...
Hatta ben mesela bir Series bile hayal ediyorum şimdiden azıcık azıcık...