Gürleyik'te Kamp ve Trekking (26-27 Temmuz 2008)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,102

ceranus

Tabanvay-Offroad Grubu
Mesajlar
11,960
Tepkime Puanı
11
Yer
ANKARA
GÜRLEYİK GEZİSİ

YOL BİTİNCE-SUHA TUĞCU BİZLERLE



26 Temmuz 2008 cumartesi : Aracımız Armadanın arkasından saat 7.00 de kalkıyor ve bilinmeyen bir cennete doğru yola çıkıyoruz. ADOG un 2.doğum günü olan bu gün Beypazarında sadece ekmek ikmali yaptıktan sonra zaman kaybetmeden Eskişehirin Mihallıççık ilçesine bağlı Gürleyik köyüne varıyoruz. Köy merkezinde Muharrem abi , Maho , Salih efe ve köylülerle kısa bir sohbetten donra kıyafetlerimizi değiştiriyor ve köyün ismini aldığı dünya da eşi benzeri olmayan Gürleyik deresinin Değirmen mevkiine araclarımızla hareket ediyoruz. Yolda dut ağaçlarını ve böğürtlenleri talan etmek serbesttir. İlk su trekkingimiz bu noktadan başlıyor ve köy merkezine yakın köprü mevkiinde sona eriyor. Bu yürüyüşümüz toplam 4-5 saat sürecektir. Araclarımıza köy merkezinde biniyor ve İp burnu yaylasına doğru hareket ediyoruz. Yaylada çadırlarımızı kurduktan sonra yakılan bir ateş etrafında yanımızda getirdiğimiz akşam yemeklerimizi yiyor ve ve geceyi eğlenerek geçiriyoruz. Akşam pasta kesimi ve ADOG un doğum günü kutlaması var. Makul bir saatte yatıyoruz çünkü ertesi gün yapacak çok işimiz var.



27 temmuz 2008 Pazar : Sabah kalkışımız isteğe bağlı saat 4.00 da olacak. Çünkü güneşin doğuşunu seyretmek için 1-1,5 saatlik bir yürüyüşle 2000 yükseltide ki Kızıltepeye bir yürüyüşümüz var. Zirvede bu eşiz güzelliği yaşayıp kısa bir dinlenmeden sonra kampımıza tekrar geri dönüyor ve çadırlarımızı topluyoruz. Kahvaltımız açık büfe İpburnu yaylasında olacak…Köye doğru aracımızla yola çıkıyoruz. Kıyafetlerimizi değiştirdikten sonra bir gün önçe geldiğimiz köprü mevkiine yürüyerek geliyor 2.etap su yürüyüşüne başlıyoruz. Yolda karşımıza çıkan şelalelerin göletlerinde yüzüyoruz. Küçük doğal jakuzilerde kendinize su masajı yaptırabilirsiniz. Bu cennetin içerisinde yürürken doğa size cömertçe güzelliklerini sunuyor. Yer yer derenin içine doğru sarkan dallarından incir ,böğürtlen ,üzüm toplamak sizlerin elinde… Tamamiyle organik üretim tarlalardan toplayıp yiyeceğiniz domates ve biberler için köylüler sizlere bir şey demezler. Suyun içerisinde göreceğiniz bu rüya 4-5 saat sonra sona erecek. Çağlar şelalesinden sonra geldiğiniz Subaşı şelalesi artık yolun sonu ve siz suyun kaynağındasınız. Başarınızdan dolayı sizi kutluyoruz. Siz artık ADOG la birlikte yeniden bir ilke imza atarak şimdiye kadar hiç kimsenin yapamadığı "GÜRLEYİK DERESİ SU TREKKİNGİ" ni başarı ile tamamlamış bulunuyorsunuz.

Köye geldikte sonra içilen çay sonrası Ankaraya doğru yola çıkıyoruz. Yolda yürüyüşü başarı ile tamamlayanlar sertifikalarını alıyorlar.



Not: Su trekkingi yapmak istemeyenler 2.gün Alternatif olarak kendi olanakları ile zorlu etap İpburnu yaylası- Gürleyik Subaşı şelalesi veya daha kolay olan Köyiçi-Subaşı şelalesi etabını yürüyebilirler veya Dipsizcehennem mağarasını keşfe gidebilirler.



GEZİ ÜCRETİ : 95 YTL (TAHMİNEN)



GEZİYE DAHİL OLANLAR : Minibüslerle ulaşım, Amatör ruh profesyonel zihniyette rehberlik , TURSAB seyahat güvencesi , 1. Gün sabah puaca ve cay ikramı 1.gün öğlen kumanyası 1.gün akşam yemeği mangal da köfte ekmek domates biber 2. Gün açık büfe kahvaltı – 2. Gün öğlen kumanyası ADOG yaşgünü pastası ve çay ikramları



GEZİYE DAHİL OLMAYANLAR : Kalacağınız çadır,uyku tulumu ve mat kendinize aittir. Ayrıca çadır ve mat talebinde bulunanlara sınırlı sayı da temin edebiliriz. Uyku tulumu veremiyoruz. Çadır ve mat kira bedeli 10 YTL dir.



Dikkat !!! : Gıda maddeleri ve su haricinde yanınızda getirmeniz önerilir : Rahat bir yürüyüş ayakabısı , hava durumuna ve mevsimine göre kıyafetler , su yürüyüşünde kullanılmak üzere ayakkabı , eldiven , Fotograf makinası … Güneşe karşı tedbirinizi alın .
 

Etiketler
Bu program Ankara çıkışı için geçerlidir.

İstanbul ' dan veya başka bir ilden kendi araçlarınız ile katılım yapabilirsiniz.

Ayrıca kamp alanında sadece miskinlikte yapabilirsiniz :D Ben dizimde ki rahatsıztan dolayı öyle yapacağım .
 

ceranus' Alıntı:
Google-Earh üzerinden Gürleyik yolu

Grleyik
 

Konu başlığımızın linkini veriyorum . Oradan her türlü soruları alabilirim

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14862.msg107988#new
 




Diğer fotoğraflar için

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14415.40

linkine tıklamızı öneririm :smiley:
 

veee 2007 yılı etkinliğinin videosu

http://video.eksenim.mynet.com/salimerdal57/ADOG_Gurleyikte/140955/
 

Kendi araçları ile katılacak olan arkadaşlar yiyeceklerini de getirsinler lütfen, ayrıca ücret ödemenize gerek yok çünki :smiley: Biz Ankara çıkışlılar otobüs ile geleceğimiz için ücret ödeyeceğiz .

ceranus' Alıntı:
Bu program Ankara çıkışı için geçerlidir.

İstanbul ' dan veya başka bir ilden kendi araçlarınız ile katılım yapabilirsiniz.

Ayrıca kamp alanında sadece miskinlikte yapabilirsiniz :D Ben dizimde ki rahatsıztan dolayı öyle yapacağım .
 

Zerrin 23 ünde Mersin de olmam gerekiyor.
işleri bitirip geziye yetişmeye çalışacağım.
Yetişebilirsem kendi aracımla katılırım.
 




Görüntüleri eklemen çok iyi olmuş Zerrin. Etkinliğin zorluk derecesi ve kıyafetler konusunda bir fikir verdi. Bir çift işçi eldiveni ve bir çift plastik deniz ayakkabısı için pazar yolu göründü bana:smiley:
 

Şart olan giyim eşyaları bunlar ,
eldiven,
deniz ayakkabısı,
kollu penye,
mayo

şimdilik aklıma gelenler .
 

Fatih'in sorduğu sorular bunlar arkadaşlar

jargondeath' Alıntı:
Fotoğraflara baktım. Çok eğlenceli ve keyifli bir yürüyüş olmuş. Hemen sorular yakaladı beni. Bende sorular beni bırakmadan sormak istedim.

Sorular :

1. Islak zeminde patikalarda kullandığımız ayakkabılarımı kullanıyoruz ?
2. Elbise ve çantalarda ıslak zemin içinmi olması gerekmekte ?
3. Katılma Koşulları ve gece için nerde kalıncağı ?
4. İleri bir tarihte tekrarlanıcakmı ? ( Yakın bir arkadaşımın düğünü nedeniye iştirak edemiycem)
5. Gezi sonrası bari fotoğrafları paylaşırsanız. Belki gitmiş kadar oluruz. ( kendimi avutuyorum :( )

( Sorulara tek tek ve beraber olarak cevap verilebilir. Süre sınırlaması yoktur. Başarılar dilerim )
 

Benim verdiğim yanıtlar

ceranus' Alıntı:
Sorulara tek tek cevap vereyim

1. Islak zeminde patikalarda kullandığımız ayakkabılarımı kullanıyoruz ?

--Islak zeminde farklı ayakkabı kullanılacak, çünki ysuyun tamamen içinde olacağız ve zaman zaman yüzmemiz gerekecek, bu nedenle deniz ayakkabısı denilen türde tabanı kayma yapmayacak bir ayakkabı kullanılıyor.
 

ceranus' Alıntı:
2. Elbise ve çantalarda ıslak zemin içinmi olması gerekmekte ?

--Hayır, normal mayo ve sırt çantası yeterli , çünki çanta araçta kalacak, tüm eşyalarını içine koyabileceğin bir sırt çantan olmalı , ayrıca yürüyüş için küçük bir sırt çantası olursa o da araçta kalmalı. Araç kamp alanına gidecek.
 



ceranus' Alıntı:
3. Katılma Koşulları ve gece için nerde kalıncağı ?

--Adı üzerinde Kamp diyoruz :smiley: yani çadırda kalınacak. Malzemeleri sayıyorum
1. Çadır , yoksa bildirilmeli
2. Uyku Tulumu
3. Mat
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,260
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst