Güney Marmara Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mesru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,730

mesru

Ana Kamp
Mesajlar
46
Tepkime Puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Bayram tatilinde Güney Marmara - Kuzey Ege bölgesinde bir tur yapmayı planlıyoruz. Turu otomobille yapacağız ve niyetimiz İznik, Cumalıkızık, Manyas, Erdek, Mudanya gibi görmeye değer olduğunu düşündüğümüz yerleri kapsayacak. Hatta Bergama da düşündüklerimiz içindeydi ama turumuzun süresine sığdırılabilir mi bilemiyorum...

Bu bölgede çok az yeri gördüğüm için saydıklarımın ve saymadıklarımın çoğunu bilmiyorum. 5 günlük bu turda bana önerebileceğiniz yerler var mı? Turumuz 30 Aralık Cumartesi başlayacak ve 3 Ocak Çarşamba İstanbul'da olmayı planlıyoruz. Gidilecek yerler hakkında her türlü önerinizden çok memnun olurum.

Ayrıca bu bölgede kalınacak yerler konusunda bilgi olan varsa ve paylaşabilirse çok değerli olacak benim için.

Şimdiden teşekkür ediyorum. :smiley:
Mesru
 

Etiketler
Ynt: Güney Marmara Turu

İznik çok güzel olur benim de aklıma düştü, gitsem acaba. Manyas'ta bu mevsimde bir tad bulabilir misiniz emin değilim. Onun yerine Ulubat gölü kenarındaki Gölyazı'yı tavsiye ederim. Gelibolu'da balık yemek için biraz mola verin. Oradan dağ yolundan mürefteye geçeceksiniz sanırım. O civarda Uçmakdere köyü var. Tarihi çeşmesi, çınarı ve eski evleri olan harika bir yer. Marmarayı tepeden gören manzaraya karşı bir çay içilip yöre halkı sorunları dinlenebilir (ben öyle yapmıştım) Size iyi yolculuklar.
 

Ynt: Güney Marmara Turu

Uçmak dere biraz ters olur siz Bursa üzerinden gideceksiniz Ve Bergama hayli hayli sığar programa..Ayvalık Altınoluk buralarıda gezebilirsiniz..
 

Ynt: Güney Marmara Turu

İstanbul-İznik-Cumalıkızık-Gemlik-Mudanya-Trilye-Zeytinbağ-Gölyazı(Ulubat Gölü)- Bandırma-Erdek-Manyas-Çanakkale-Bozcaada-Ayvacık-Ayvalık-Dikili-Bergama -İzmir-İstanbul :smiley:

Rota uyarsa size konaklama bilgileri hakkında yardımcı olabilirim.
 

Ynt: Güney Marmara Turu

teşekkür ederim.
özlem ve ayhan'ın önerilerini birleştirebilirim. mesela bandırma-erdekten sonra direk bergamaya inip sonra çanakkale - gelibolu yapmak gibi.. :smiley:

özlem buralarda konaklama olarak önerebileceğin yerler nerelerde?
sonuçta 4 gece konaklamamız olacak. :smiley: hepsinde kalmayı gönül isterdi ama.... olmuyor işte... :smiley:)
 



Ynt: Güney Marmara Turu

Nerelerde konaklamak istiyorsun sen söyle ben yazayım :smiley: işim bu biliyorsun :smiley:
 

Ynt: Güney Marmara Turu

Bence İznik,te Trilye'de, Ayvacık ya da Bergama, da ve son olarak da Gelibolu'da konaklarsanız yorucu olmayan eğlenceli bir gezi olur.
 

Ynt: Güney Marmara Turu

Bnece Bergama daha bi yaz günü etkinliği, hem de rotayı zora sokuyo.. Yazın daha güzel olur antik kent gezmek, yani Temmuzda değil tabi de, mesela 19 Mayıs filan gibi, derim ben ;)

Uçmakdere de sonbahar ya da ilkbaharda daha güzel olur, o da rotayı sallıyo zaten.. Biz oraya şirket trekking aktivitesinde gitmiştik, yaz sonunda, nefis bi yerdi gerçekten de, kışın biraz daha tenha filan olabilir sanki..
 

Ynt: Güney Marmara Turu

Mudanya-Tirilye arası çok güzeldir ama yazın daha bir güzeldir, Bursa'dan teleferikle Kadıyayla'ya çıkılabilir, manzara enfes olur ama bayram malum çok kalabalık olabilir
 

Ynt: Güney Marmara Turu

merhaba
ben buralarin yabancisiyim da :smiley: birsey soracaktim, bu Guney Marmara Turu ozel bir sey mi acaba? yoksa gezenbilir icinde planlanmis bir tur mu?
 



Ynt: Güney Marmara Turu

Merhaba :smiley: Güney marmara turu özel bir gezi.. ama havaların iyi olduğu bir tarihte gezenbilir içinde yapılacaktır..

hayalet' Alıntı:
merhaba
ben buralarin yabancisiyim da :smiley: birsey soracaktim, bu Guney Marmara Turu ozel bir sey mi acaba? yoksa gezenbilir icinde planlanmis bir tur mu?
 

Ynt: Güney Marmara Turu

eğer altınoluk-çanakkale güzargahını kullanacaksanız. ben kesinlikle behramkale ve assos ' a da uğramanızı tavsiye ederim. fotoğraf tutkunları için de çok güzel bir gezi olur. mükemmel bir manzara, tarih, deniz ve güzel konaklama imkanları var (sahildeki otellerde kapalı havuz imkanı da var)...
küçük bir tavsiye; eğer giderseniz Behramkale'yi gezerken atkı, eldiven ve bere gibi koruyucularınızı almanız çok iyi olur :smiley:) acayip esiyor.
 

Ynt: Güney Marmara Turu

Assos'tan başlayarak sadece Edremit Körfezi bile doldurur bu tatili bence. Bizimki öyle olacak büyük ihtimal ;D Karşılaşırız bakarsın ;D ;D
 

Ynt: Güney Marmara Turu

arkadaşlar, yorum gönderen herkese çok teşekkür ederim. sizin katkılarınız sayesinde çok beğendiğimiz bir gezi yaptık. gezi yazısını bir ara yazacağım. şimdilik sadece rotamızdan bahsedeyim. rotayı rahat tuttuk, sıkıştırmayalım, tadını çıkaralım dedik... istanbul-iznik-cumalıkızık-golyazı-kapıdağ yarımadası-istanbul... hepsi harika yerlerdi... görüşmek üzere...
 




Ynt: Güney Marmara Turu

hoşbulduk...
iznik'te CEM Otel'de kaldık. Göl kenarında... çok güzel bi yerdi
cumalıkızıkta mavi boncuk'ta kaldık. orası da güzeldi.. bir köy evi tamamen bize aitti ve içi çok güzel dekore edilmişti.
bi de erdek'te kaldık... kışın açık olan iki otelden biri olan (o da bu sene ilk kez kışın açmış) Yağcı Otel'de... orası da çok ilginçti... bi girdik lobiye, yan taraftaki restorandaki görüntü tam 1970'li-80'li yılların türk filmlerinde gördüğümüz müzikli restoran ortamları... bi kenarda kır saçlı bi amca bi gitar çalıyo, masalarda orta yaşlı çiftler, kadınların saçları genelde sarı boyalı, erkekler takım elbiseli, masalarda iki adet efes kamyoncu... ve herkesin suratı asık... sanki hiç konuşmuyorlar... :smiley:

neyse, daha fazla anlatmıyım, yazıma saklıyım ;D;D
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,623
Mesajlar
1,521,241
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst