Güney Amerika ve Karayipler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ounrr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,537

ounrr

Yeni Üye
Yer
istanbul
nisan sonu gibi bir güney amerika ve karayipler seyahati düsünüyorum. arjantin,brezilya veya şiliden başlıyıp kuzeye doğru gitmeyi planlıyorum ama otellerde kalmak ucakla gitmek ya da turlara katılmak değil de daha bi insanların içine karısarak (otostop,misafirlik,çadır,ucuz pansiyonlar,gerekirse kısa zamanlı işler) gitmek istiyorum. Böylece hem kültürlerini daha yakından görmüs olup hemde daha ucuz maliyetle daha cok yer görmüs olacagım.
Eğer aynı kafada birileri var ise beraber gitmekten mutluluk duyarım.
Bu arada yol üstü ülkelerin nerdeyse hiçbiri vize istemiyor ve hollanda,italya ve ya fransa üstünde transit geçiş yaparsakta sanırsam vize istemiyorlar.

Etiketler
Ynt: Güney Amerika ve Karayipler

selam, ben de eylulde bir orta-guney amerika seyahati yapacagim, cogunlugu otostop-otobus kombinasyonu olmak uzere. mesaj atarsan bilgi alisverisinde bulunabiliriz. meksika-peru arasini gezecegim...

selam , ben bu mayıs için bolivya ya gitme planmarı yapıyordum ama askıya almak zorunda kaldım fakat vazgeçmiş değilim. mümkün olan en ucuz seyehat benim için de ideal.henüz yola çıkmadıysan tanışmak, konaklama ve gezi tasarılrımı paylaşmak isterim.

Değerli arkadaşlar güney amerika özellikle brezilya da otostop yapma, çatkapı misafir olma gibi planlarınızı yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ederim, brezilya da otostop yapmak çok tehlikeli, hem yapan hemde aracına alan açısından bu yüzden kimsenin sizi aracına alacağını da düşünmüyorum, alırsa da binmeyin zaten, kalabalık şehirlerde akşam kararmaya başladığında araçlar krımızı ışıkta bile durmazlar birisi gelip musallat olmasın diye, üzgünüm ama bu böyle, en azından bendeki intiba budur, bu yüzden gezi planlarınızı tekrar gözden geçirmenizin yerinde olacağını düşünüyorum. gitmeyin demiyorum ama daha emniyetli bir plan yapmalısınız

selamlar.
mesut

HospitalityClub ve CouchSurfing gibi sitelerden gideceğiniz bölgedeki insanlarla iletişim kurup her türlü bilgiyi alabilir, misafir kabul edenlerin evlerinde ücretsiz kalabilirsiniz. Bu sitelerde dikkat etmeniz gereknleri aşağıdaki konu başlığı içinde bulabilirsiniz;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15612

Bu siteler üzerinden daha önce misafirim olmuş birkaç Brezilyalı arkadaşım var, dilerseniz maillerini verebilirim. Mesut beyin dediği gibi özellikle Sao Paulo'nun varoşları dikkat etmeniz gerken, dünyanın suç oranı en yüksek bölgeleri... Aşağıdaki bölümden de Güney Amerika gezi notlarını okuyabilirsiniz, özellikle Soley Harmancı ve eşinin taptaze notlarını ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=283

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

SON KONULAR