Ümit bey, foruma hoş geldiniz.
Evet sorduğunuz şekilde yollara çıkabilirsiniz. 150 Amper VRLA akü + çok fazlı ~15 Ah bir şebeke dolum aletinin size yeterli olacağını düşünüyorum.
İki günü sadece akü ile geçirebilmem için sizinle eşdeğer tüketiciler için Westfalia aracıma koyduğu 140 Amper jel aküyü, 10Ah şebeke dolum cihazı ile kombine etmiş.
Bu sistemi 9 senedir sorunsuz kullanmaktayım..
Tüketiminiz günlük 35-40 Amper bandında olmalı ?
Aşağıda imzamdaki SOLAR HESABI belki size yardımcı olabilirdi ?
İlgili ayrıntı ve gerekçelere forumda sıklıkla değinildi.
...
Tahir bey,
alternatörden akım kazanımı birincilden çok destek amaçlı olmakta. Tabi günde hep en az iki saat yollarda olacağınızdan kesinlikle eminseniz ve alternatör akımınızı kuvvetli bir dolum güçlendirici üzerinden LFP aküde depoluyorsanız, ancak o zaman durum değişebilirdi, diye düşünüyorum..
Sanırım biliyorsunuz, şöyle bir iletim vardı.
. 💡 ALTERNATÖRDEN YAŞAM AKÜSÜNE ELEKTRİK KAZANIMI 💡 Bilindiği üzere karavanda alternatörden yaşam aküsüne elektrik kazanımı, standart olarak, şebeke bağlantısından sonra ama solardan önce kabul görüp uygulama bulmakta. Bu yazı, konuya yeni başlayanlar ve karavanını kendi yapanlar için...
...
Tayfun bey,
95 Amper akünün, zaten denediğiniz üzere tek bir gün için, bu kombinasyona yeteceği üzerine benim de hiç şüphem yok.
Fakat ikinci günün açığını kapamak için, çevre sorunları bir yana alışılmadık üzere, yaşam aküsünü üstelik düşük devirli araç motorunun çalışmasıyla ona jeneratör ödevi vererek doldurmaya çalışmak, bence pek anlamlı olmayacak ?
...
Ümit bey,
Sorunuza başka bir çözümle cevap almak isterseniz, tüketiminize en büyük deliği açan buzdolabınız için, yeni jenerasyon üç sistem olanının yeterli bir cevap olabileceğini unutmayın derim..
Gaz, böylelikle sizi akü kapasite sorunundan da uzaklaştırmış olurdu..