Gümüşdere Plajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,484

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
İşte size Istanbul'un en güzel off-road plaj parkuru!

Gümüşdere Plajı

Bahçeköy'ü geçip Zekeriyaköy tabelasından aşağıya inip Kilyos yolunu devam ettiğinizde 4 yola geleceksiniz, sola gümüşdere tabelası çıkacak karşınıza, Uskumruköyü geçin, sert virajda Kısırkaya'ya varmadan sağa plaja doğru döneceksiniz. Yazın gitmeyin, haliyle plaja girmeniz mümkün olmayacaktır:smiley: Ana girişe gelmeden sağa dönebilirsiniz veya ana girişten girebilirsiniz. İlk 100-200 m. yumuşak kum, sonrasında kum tam kıvamında. Denizde aracınızla gezinebilir, ortasındaki dereden su geçişi yapabilirsiniz.

Ynt: Gümüşdere Plajı

Selam Reha abi

yol tarifini koordinatlarla veriyorum google earth den de kontrol edersin ;)

41.11.2785 N 29.00.3567 E noktasından sola zekeriyakoy yönüne
41.13.1195 N 29.00.5670 E noktasından sola uskumruköy, kısırkaya yönüne
41.13.5158 N 28.59.3589 E noktasından sağa plaja iniyorsun
41.14.3970 N 29.00.0196 E noktasından plaja giriş yapabilirsin, önceleri yumuşak kum sahile doğru sertleşiyor
sağda güzel bir dere geçişi solda da uzun bir kumsal var zemin gerçekten mükemmel, kum gayet sert
içlere doğru yumuşaklaşıyor, yer yer kum tepeleri var bu da off-road keyfini attırıyor. Ama batan aracı kurtarmak baya zahmetli olacaktır. Biz batan bir discovery i kurtaramamıştık, krikoyla askıya aldılar baya uğraştılar, o yuzden arka kısımlara dikkat!

Gümüşdere Köyü'ne Kemerburgaz üzerinden de ulaşbilirsiniz.
BP'nin karşısındaki yoldan girdikten sonraÇiftalan yönünü takip edip, "Pilaja Gider" yazısından sağa doğru döndüğünüzde oldukça zevkli bir stabilize yol sizi önce Kısırkaya Köyüne götürür ( Kilyos'un 10 km kadar batısı) buradan Gümüşdere'ye geçebilirsiniz.

Deep' Alıntı:
valla o yolu ben bilmiyordum orayi da bir deneriz, zemin nasıl çok çamur oluyor mu? gevşek mi?

Zemim yumuşak değil mert;orası zaten sahildeki ocaklara gelip giden kamyonların yoludur.Geçen sene bazen sırf değişiklik ve macera olsun diye Bolluca'dan eve mantezin anlattığı güzergahdan giderdim.
Bolluca-Kısırmandıra-Ağaçlı-Çiftalan-Kısırkaya-Gümüşdere-Uskumruköy-Sarıyer
veya
Bolluca-Kısırmandıra-Göktürk-Çiftalan-gerisi aynı

Şantiyenin içine girmiyo di mi yol?
Çünkü şantiyeyi kapadılar eskiden geçiliyordu
Bu bahsedilen yola polis okulunun karşısından mı giriliyor yani Kısırkaya'ya gelmeden yoksa köyün içinden mi?
ben bi şantiye yoluna girmiştim tepede bi yangın kulesine çıkmıştım manzara muhteşemdi Karadenziden İstanbula heryer görünüyordu :smiley:

Evet,doğrudur Ağaçlıdan girişi Kutman madencilik geçen sene kapattı.Ama Çiftalan yolu açık olabilir.En son geçen yaz geçmiştim.

Can'ın tam arkasında yolu görebiliyorsunuz.O tepenin arkasındaki giriş bariyerle kapandı.Eskiden geçiş serbestti.
Toprak yol sahilden veya sahili takiben Gümüşdere plajına kadar gidiyor.Oradan asfalta çıkılıyor.

dikkat etmek lazım 2003 te orada denize 75 ranç le daldım zor cikardık gece yarisi deniz cekiyodu arabayı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
muzomuco

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.