Güdül, Sorgun Yaylası ve Göleti (21 Eylül 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bafralı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,805

bafralı

Defender110 300 TDİ
Yer
samsun
Bayramın ikinci günü Bir gezi planlayalım derken daha önceleri adını duyduğumuz fakat bir türlü gidemediğimiz sorgun göletine gitmeye karar verdik.
Sorgun göleti Ankaraya 110 km mesafede ve Kızılcahamam ile güdül arasında güdül'e daha yakın mevkide bulunmaktadır.Otobandan İstanbul istikametine giderken Çeltikçi-Güdül sapağını takiben Yeşilöz kasabasından yukarıya 17 km.
sonra Çam ağaçlarıyla etrafı kaplı sorgun yaylası ve göletine ulaşılabiliyor.Yolu çok temiz olup her türlü araçla gitmek mümkündür.Günübirlik gittiğimiz için çadır kuramadık ama kamp yapmak için ideal yerlerden birisi en kısa zamanda burada bir kamp kuracağım.Buraya gelideceklere tavsiyem oltanızı unutmayın balık tutmak mümkün.

Yol boyunca satıcılar yöresel yiyecek tezgahları mevcut bunlardan birisinin bostan ve bahçeyi domuzlardan korumak maksatlı ses bombası düzeneği ve aracı dikkatimizi çekti

P1070332.JPG

Etiketler

Ynt: Güdül, Sorgun Yaylası ve Göleti (21 Eylül 2009)

kasabada bulunan asma köprü çelik halatlarla yapılmış ve baya sağlamdı ama köprünün girişinde bir tabelada ''Oyun için köprüyü sallamayınız vidaları çaya düşüyor '' ;D yazısı ilgi çekiciydi
P1070341.JPG

P1070343.JPG

P1070355.JPG

Sorgun'a vardığımızda Sorgun yayla festivalı bizim içn bir süpriz oldu

P1070358.JPG

P1070357.JPG

artık gölete gitme zamanı gelmişti yayladan 2 km mesafe sonra gölet tüm güzelliğ ile karşımızdaydı

P1070377.JPG

P1070387.JPG

P1070390.JPG

P1070386.JPG

P1070373.JPG

her gezenbilirin yanında daima yiyenbilir vardır

P1070366.JPG

Yaylada su bol miktarda mevcut, çeşmelerden akan suyun tadı bir başka birde kuyular mevcut yol boyunca görmek mümkün

P1070414.JPG

dönüş yolumuz yeşilöz üzerinden güdül -ayaş -ankara olarak yaptık asırlık çınar ağacı , güdül ve köylerinin evleri görülmeye değedi.
ilçenin içindeki ve yol boyunca köy evlerinde iki renk hakim beyaz ve kahverengi mimarisi göze hitap ediyor.
P1070420.JPG

P1070422.JPG

Şimdilik bukadar kimbilir biz böyle gezdikce biryerlerde inşallah buluşuruz. sağlıcakla kalın

Bülent bey ne güzel yapmışsınız. Güdüle daha önce vosvoscu arkadaşlarla birlikte gitmiştik, Sorgun göletini çok methetmişlerdi fakat o zaman görme imkanımız olmamıştı.
Sayenizde fotoğraflardan da olsa görmüş oldum :D Kamplı gittiğinizde Ankarada olursam size katılmak isterim.

iyi bayramlar diliyorum
Sedat

Sedat bey sizede iyi bayramlar dilerim,
inşallah burda olursunuzda böyle bir aktivasyonu gerçekleştirebiliriz.

çok güzel... resimdeki asma köprüde bayağı resim çektirmiştim.

Bülent, bu güzelliklerde kamp yapmak için bu hafta sonu Sorgun Göletine gidiyoruz :smiley:

Ankara - Sorgun Göleti Kamp Programı (20-21-22 Ağustos 2010) için linkimize buyrun

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59989.0

Zerrin bende bu konuya 2 gun once bakmistim, donunce Bulent beyi arasamda bir sorgun yapsak diye gecmisti icimden ;D

Valla arkadaşlar çok güzel bir şeçim yapmışsınız ama ramazan nedeniyle biraz performans düşüklüğü yaşıyorum şu aralar oralara gidincede rahat durmayız biliyorum kendimede güvenemedim inşallah bayram sonrasında tekrarlarız....
giden arkadaşlara iyi eğlenceler diliyorum.

Sedat, keşke Ankara'da olsaydın da gelebilseydiniz hepbirlikte, Mehmet'i görmeyi çok isterdim :smiley:
Ramazan olması nedeniyle daha sakin olduğunu öğrendiğimiz Sorgun Göleti Kamp Alanı, diğer zamanlarda iğne atsan yere düşmeyecek kadar fazla kalabalık oluyormuş, bu nedenle de sakin zamanlarını yakalamak bu yöremiz için önemli bir ayrıntı oluyor.
Sorgun Belediyesi '' Doğa Harikası'' olarak bir slogan ile turizm çalışmaları başlatmış burada, haklı da sayılır, gerçekten görsel olarak çok güzel bir yer ancak bir çok eksiğide elbette var ama zamanla sanırım bunların da çözümünü bulacaklardır. Kışın en sakin dönemlerini yaşadığını söyledi kamp alanı görevlisi, sanırım bir kış kampı Sorgun Göletinde bizleri bekliyor :smiley:

hsbasar' Alıntı:
Zerrin bende bu konuya 2 gun once bakmistim, donunce Bulent beyi arasamda bir sorgun yapsak diye gecmisti icimden ;D

Sedat, yarı kamping tarzı dersek daha doğru olur sanırım, doğal bir orman içinde düzenleme yapmışlar, çeşmeler sık sık konulmuş, genel bir tuvalet var ayrıca henüz kullanıma açılamamış birde tesis var, tesis içinde bir kasap var işliyor, etleri olduğunu söylemişti bize, suyu içiliyor. Sadece elektrik sağlamıyorlar. İşte bu nedenle yarı kamping dedim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR