Gayet güzel yazmışsınız, bilgilendirme için teşekkür ederim fakat benim açımdan öncelikle arada 2 katı fiyat farkını hak edecek kadar bir fark göremiyorum. Öncelikle 150 mps ile 300 mps arasında seçim yapacaksak eğer 150 mps yetersiz bir hız olsaydı tabii ki 300’e yönelmek şart olabilirdi fakat evimde bile 100 mps fiber internet kullanırken ve kendi yaptığım testlerde maks 50-60’ları görürken 150’nin benim kullanımım açısından ister film izlerken, ister diğer ihtiyacım olabilecek türdeki tüm kullanımların açısından fazlası ile yeterli olması gerekiyor. Anten konusunda da haklısınız fakat bunu upgrade etmekte öyle anormal pahalı değil ve acele etmeyerek düzgün bir 2. el anten ile dahi çözülebileceğini düşünüyorum. Ve ben cihaz üzerindeki 4 ad. anteni uzatma kablosu ile aracın dışına monte etmeyi planlıyorum. Bu da oldukça basit bir çözüm. Wifi antenlerinin de dışarıya taşınması ile birlikte aslında pek ihtiyacım olacağını düşünmesem bile çok büyük bir alanda kapsama alanına kavuşabileceğimi düşünüyorum. Teltonika’da olup da Neta’da olmayan ise çift sim özelliği, bu da farklı operatörlerin çekim alanlarından faydalanabilmek için öne çıkan oldukça mühim bir özellik gibi geliyor bana. Henüz cihazı almadım ama eğer benzer fiyat aralığında başka bir cihaz yoksa ben fiyat/performans olarak Teltonikayı upgrade edilecek anten ve uzatma kabloları ile daha mantıklı bir çözüm olarak görüyorum.
Tekrar selamlar ,
Ufak bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim.
"RUT951 ürünü cat4 sunarken Neta cat6 desteğine sahip. yani bu şu demek oluyor. Neta ile 300 Mbps, RUT951 ile 150 Mbps indirme hızı demek."
demiştim. Bu bahsettiğim CAT kategorileme sistemi, internet bağlantı hızı değil. Router ile cihaz arasında ki iletişim hızı.
İkisi arasındaki ana fark, 300 mbps aynı radyo kanalında iki farklı üst üste binen sinyal iletimi yapıyor diyebiliriz kabaca.
Nacizane iki farklı operatörden iki farklı data hattı kullanmayı desteklemiyor olabilir cihaz. Teknik specte okuduğumu hatırlayamadım. Kaldı ki desteklese dahi mobil isp lerin ücretleri ile benim gözümü korkutan bir rakam hayal ettim. Bu konuda başka bir senaryo, bu cihazın diyelim ki taktığınız birinci data hattında internet kotanız dolduğunda ikinci operatöre geçiş yapabileceğini düşünmüyorum, dediğim gibi specte okuduysam bile hatrımda kalmamış. Bu da bir başka sorun. Çok daha gelişmiş ve pahalı cihazların sunabildiği bir şey bu ama yapabiliyorsa güzel.
Devamında anten konusu. Elbette ikinci el anten bulunabilir. Ancak her cihazın direkt montaj ile destekleyebiliceği anten kapasitesi sınırlıdır. Özellikle LTE antenler için. Bu nedenle araya başka cihazların girmesi gerekebiliyor. Fiyatı arttıranda bu oluyor zaten. Aldığınız anten çalışmayabilir sonuç olarak.
Wifi anteninde ise yine sinyal kazanımı için yükseltme yoksa dışarıya montaj size çok bir şey kazandırmayacaktır. Belki bir kaç metre daha. O nedenle pekte gerekli değil sinyal kazanımı için.
Bahse konu olan cihaz genelde kablolamanın imkansız olduğu en basit uzaktan yönetim işleri için ideal ama deneyin görelim.
Test sonuçlarınızı merakla bekliyorum.