Grand Vitaracılar İçin Bir Soru.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,212

erolsungur

Kamp I
arkadaşlar, grand vitara oval kasalarda 2005, dört çekere aldığımızda yeşil yanan 4WD ışığı sürekli yanıp sönmeli mi, yoksa sabit bir şekilde yanık mı kalmalı!. , 4 çeker hava hortum borularının yanlış takıldığından şüpheleniyorum da!. lütfen acil cevap. şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Grand Vitaracılar İçin Bir Soru.

Direk olarak yanar
Hortumdan ziyade soketine baktırın arazi şanzumanının altında temazsızlık olabilir.
4L ye alın dirksiyon sertleşir araç kasılırsa dönerken hortumlar tamam demektir

sokete baktım, çıkardım herhangi bir temassızlık yok gibi. acaba boruların gittiği hava tankından olabilir mi. o tankın iç düzeneği nasıldır. temizlenmekte midir?. geçen güz arazideyken yaklaşık 2 -3 saat boyunca 4WD gitmek zorunda kaldık ve birden bire araç 4WD den çıktı. arazi şanzumanının ısındığını fark ettim. bir kaç saaat sonra tekrar çalıştı ama şüphelendim.

aracı dün tekrar kontrol ettim, 4 çekerler çalışıyor, ancak 4WD ışığı devamlı yanıp sönüyor. acaba neden olabilir, fikirlerinize ihtiyacım var ,arkadaşlar.

On tamponun altinda 4x4 icin gerekli havayi ureten sistemde demekki kacak var.
Hava kacirdigi icin isik yanip sonuyordur muhtemelen.
Sokulup tamir edebiliyor grand oto Rizede tamir edecek biri varmidir sormak gerek.
En kotu Istanbula kargo yaparsiniz tamir eder geri yollarlar.

arkadaşlar az önce sanayiden geldim ve problem çözüldü. tahmin ettiğim gibi hava hortumlarından birinde delik varmış, usta orayı kesip yaptı, 30 tl. şimdi 4WD ışığı sürekli yanmakta ve sorun yok. önerileriniz için çok teşekkürler.

Erol Bey merhabalar;
2004 GV Otm aracımda benzer şekilde 4 WD lambası yanıp sönüyor, nerelerin kontrol edilmesi gerektiği konusunda resim göndermeniz mümkün olurmu?

aracın alt ön kısmında ilk koruma demirinin hemen üstünde, yani şanzumanın başlangıç noktasında; çıkış noktasında lastik devamı çelik olan borular var. tam o nokta arazide çamur ve suya maruz kalıyor. o da borunun delinmesine sebep olmuş. yarın sizin için fotoları çekebilirsem yüklerim. ( yada siyah hava tankı var ya, hani şu direksiyon hidrolik kutusunun yanında olan. işte o hava tankının turuncu-siyah bir bağlantı parçası var, ondan sonra arabanın altına doğru giden boruları takip edin, o boruların sonu.

Erol Bey teşekkürler,
Haftasonu söylediğiniz yerlerin kontrolünü yapacağım.
Sevgiler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.