Ynt: grand vitara xl-7 td 'de kullanmak için asvalt lastiği secimi..
Yerden 3 inç yükseltilmiş araç zaten iyi bir asfalt aracı değildir. = 10numara dogru bir tespit şapkamı cıkarırım.
fazla detay vermedim..7,5 cm süspansiyon yükseltme + 3 cm de takacagım 245/70/16 lastiğin cap farkı = 10,5 cm yükselmiş olacak..
eski aracım v6 2.0 vitarada işin ehli insanlara gittim bana kit kilit vs taktılar parasını ödedim aslanlar gibi bindim..hiç altına bakıp ne taktılar ne yaptılar merak bile etmedim..
suzuki buluşmalarına gidipde jlx lerle yan yana gelince benimkinin güdük kaldığını fark ettim
sonrasıda altından cıkmaz ken di işini kendi gören kurt oldum birden bire..
şaft + aks flanşı takılmamış onları taktım..v6 2.0 vitara'da defransiyel askı kolu kit için de olmadığından az yükseltılirmiş..hiç bir yerde olmayan kolu yaptırıp tekrardan aracı yükselttim.
vitarayla tanışalı 7-8 yıl oldu köprü altından da cok sular gecti..
xl-7 nin de kitinde dif askı kolları yok..ne yaptım kendi kitimi kendim yaptım..a dan z yede ben yükselttim..hesapladım kitapladım..şu an da tezgahta..tezgahlanması bitmek üzere. dif askı kollarını benden başkasınında ugraşıp becerebilcegini sanmıyorum..
235/60/16 lastik yerine >245/70/16 lastik takıcam yere basan taban farki 1 cm buda her iki lastikde 0,5+0,5 iz genişliği demek ..!
0,5+0,5 lastik taban farkı + 3+3 de spacer kullandım = 7 cm iz genişliği arrtırımı yaptım.
yani 10,5 cm yükselen aracın 7 cm de iz genişlemesi yapıldı..
aracın orjinal yaylarını kullandım kendi amortisörlerinide %25 sertleştirip gazlıya cevirdim..tamirli amortisörüde max 2 sene den fazla kullanamayacagımı bile bile bu işe girdim netiçeyi göreyim..2sene sonrasınıda yeri gelince cözerim artık..
offroad 'cılar viraj demirinide söker cöpe atar..salınıma fazla müsade etsin diye ön takım..ben sökmem..yerinde durur..
aracım agır ve o na az gelen bir motora sahip turboda kanat büyütme + remap yaptırdım. + oldukca uzun arazide uzaklaşma acısı berbat..en arka alt kısımda depoyu hemen yere degdiriveriyor..depo muhafazasını benden önceki sahipleri haşat etmiş..yükseltme zorunluydu..
arazi şanzımanlı + şaseli aracımın ruhsatında arazi aracıda yazıyor (bmw x5 de porche'de yazıyor) ben bunu kapasitesini bilip cok hafif arazi şartlarında kullanacam
camurdan uzak durmam gerekiyor her türlüsünden..arka difime göre ne lsd nede %100 lock righ çinsi kiliti mevcut degil..>şapkasız cıkmam hesabı..bende kilitsiz camura cıkmam anlatabildiysem 2 küsür tonluk aracla..
1998<>2005 grand vitara ile aynı alt yürüyene sahip..dif oranları ve ön dif yapısı degşik sadece salıncagı amortisörü dingli vs tıtatıp 1/1 aynı yalnız bu arac uzun yolda tarifi mümkün olmayan bir konfora sahip kadillak yanında halt etmiş desem cok da yalan olmaz.. ;D
motoru güçsüzdü ..el attım,,uzun ve altı degiyordu..onuda yükselterek çözdüm..off road da kullanmayacam ..her yükselen arac offroad aracı offroadda kullanılır..benimki hariç olacak..
offroad görünümlü suv olarak asvalttaki yerimi alıçam..
lastik önerilerinize teşekkür ederim..