GRAND VITARA DIFERANSIYEL KILIT PROBLEMI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pixelyus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,877

pixelyus

ilkerkonuk
Merhaba Arkadaşlar,
98 grand vitara sahibiyim. Aracımda (öyle sanıyorum ki) %100 kilit var.
(alırken bostancı grand oto da doğrulamıştı.)

Forumda okuduğuma göre dönüşlerde ve park manevralarında tık tık ses yapması çalıştığını gösteriyormuş.
Benim aracım da düşük süratte dönüşlerde, park manevralarında sürekli tık tık ses yapıyor.
Fakat sorunun şu ki arazide çalışmıyor. Askıda kaldığım zaman tek teker boşa dönebiliyor.
(hatta sırf denemek için aracı çamurun içine soktum, burada da tek teker patinaja düşüyor)

Bilmek istediğim neyi yanlış yapıyorum arkadaşlar?
Yoksa benim kilidim mi bozuk?

Özel bir bakımı veya tamirat gerektiren bir durum olabilir mi?
Kilidin çalışması için illa ağır devirde vs. mi olması icap ediyor?

Araçta kilit var diyoruz ama bir işe yaramıyor.
Bilgisini benimle paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
ilker

Etiketler
Ynt: GRAND VITARA DIFERANSIYEL KILIT PROBLEMI

Aracınızı Aksiyon suzuki servis Murat ustaya götürün sorununuz %100 çözülecektir

Kilit konusundapek tecrübem yok ama gene bostancı sanayide yen oto var cemafer bulut zaten dükkanın önü arazi araçlarıyla dolu size yardımcı olacaktır 0532 320 85 35 ararsanız selamımı söyleyin .

Şafttan gelen hareketle mekanizma kilitler ve her ikiş tekerde aynı yöne döner dönüşlerdede defransiyel etkisiyle kilit boşa cıkar ve içte kalan teker boşa cıkar mekanizmanın calişma prensibi bu eger arac tek teker havadayken yere basan tekeride şaftan gelen hareketle dönmesi gerekir dönmüyorsa kilitin ayarında bir sorun var demektir pul ayarı yapılarak kilit ayarlana bilir

grant vitaraların bazılarında lsd tip orjınal kilitlerde mevcuttur bu kilit sessiz calışır ve patinaj esnasında oranı nispetinde tekerler arasındaki cekişi dengler askıda kalma durumlarında pek iş yapmaz

en temizi masaya yatırıp görmek..

aracı lifte kaldırın vites boşta..iki elle şaftı cevirin eger tekerin biri ileri digeri geri dönüyorsa standart.>>sonra tekerlekten cevirin şaftın dönmesi lazım..

her ikiside ileri dönüyor..ise kilitli..>>sonra tekerlekten cevirin şaftın dönme..mesi lazım..tık tık yapıp boşa atması lazım tekerin..

lsd kilitlerde..>> nasıl olur ? onuda bir bilenine sorun derim..benden bukadar.. onunla daha muhatap olamadım.. ;D ;D :

cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar,
Cenk bey, Kütahyada yaşıyorum, İstanbula gelince aksiyon murat ustayı görmeyi düşünüyorum.
reis28, grand vitaralarda LSD olduğu hakkkında hiç bilgim yoktu. İlk defa sizden duydum umarım lsd değil %100 kilittir
Oğuz abi senin dediğin gibi şafttan tutarak çevirmeyi deneyeceğim. Ama alttaki muhafazaları sökmek gerekecek, arabanın altı tamamen kapalı.

benden önceki sahibi aracın altını alüminyumla kapatmış.
Neredayse hiçbirşey görünmüyor, muhagfazayı sökmek gerekecek şarfı döndürmek için.

1 deli taşı atarmış bin akıllı cıkaramazmış muhabbetine döndü.. ;D ;D

önden başlayıp şanzıman bitimine kadar eni yaklaşık..40 cm gibi yeterlidir skil plate..

şanzıman..katalizator..motor...yeterince havalanamaz..içabına bak..bir bilene baktır..+ yaptır..derim..

seninki şaselerin üstünden tam kapalı anladığım.. ..karda süper olur.. ;D gerisi hoş olmaz..yaz sıcaklarında sag dizini dayayabiliyormusun..vites konsolunun oraya..

aracın otomatikse bide ..coban kavurmaya döner..şanzıman içindeki zarzavatlar..

Kenarları boş Oğuz Abi, dediğin gibi ortadan 60cm falan genişliğinde devam ediyor.

Olmaz yanar sıcaktan yanlış bir yöntem acil çözülmesi gereken problem

Aracın hararetinde veya içinde aşırı bir sıcaklık artışı yaşamadım...
ama bazen gazlamak gerektiğinde aracı sıkıştırınca biraz koku gelebiliyor, balata konusu gibi.
normaldir diye bu zamana kadar üzerine düşmedim.

şanzuman yağını değiştireyim diye ustaya gittim bir seferinde, adam nereden dolduracağını bulamadı
sonra gel hallederiz dedi

Bir fırsat bulup aksiyona gitmem lazım.

merhaba arkadaşlar, önerilerinizin tamamını dikkate aldım.
korumayı söküp kestik, koruma olmasına rağmen altı çamur çerçöple dolu çıktı. şimdi daha iyi olacak umarım.

Oğuz bey sizin dediğiniz denemeleri yaptım.
şafttan çevirince 2 teker aynı yöne dönüyor.
tekerden çevirince biri öne biri arkaya dönüyor, şaft dönmüyor.
tekerleri biri öne diğeri arkaya dönebiliyor ve biri dururken diğeri sabit durabiliyor.
bu denemeleri yaparken hareket halinde iken çıkardığı tık tık seslerini de çıkarmadı.

küçük bir video da çektim. çözünürlük düşük ama yine de az buçuk görünüyor.

http://www.youtube.com/watch?v=GH0gL92YYmY&feature=youtu.be

Bu arada bu videoyu bilye değişimi yapılırken çektim.
usta diferansiyelden anlamam dedi. sorunum hala çözüme ulaşmış değil.

selamlar.

Tekerlerden cevirdiginizde biri öne digeri arkaya dönüyorsa aracınızda kilit yok sanırım