GRAND VİTARA 2.5 V6 ÖN AKS PROBLEMLERİ

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nickmikyoq Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,497

nickmikyoq

Yeni Üye
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
arkadaşlar merhabalar
2001 model Suzuki Vitara V6 sahibiyim yaklaşık 8 aydır,3 kere aks kırdım,birkerede ön diffransiyeli kırdım benim sorunum 4h veya 4L ye aldığım zaman arazide biyerde devamlı ya aks kırıyorum ya da önler bi şekilde devrede çıkıyor, ben mi araba kullanmayı bilmiyorum yoksa benim araçta bir arıza mı var bilemedim,hiç te anlamam arabadan, birde 4L ve 4H farketmiyor hep 4x4 e takınca önlerden arada bir tak tuk sesler geliyor,sanki araya taş sıkışmış ta onu arada bir kırıyor gibi bu önler neden ikide bir devreden çıkar ?

Aracımda becce'nin yükseltme kiti var ve ustam sorularımı tam net cevaplayamıyor,dediki beccenin kitinde sol aks vidayla diffransiyele bağlanmış ama sağ aks ta herhangi birşey yok dolayısıyla sağ aks ın diffransiyele giren yerinde silindir biçiminde olan yer dışa çıkıyor ve 4x4 devre dışı kalıyor filan zırvalıyor bu konu hakkında bilgisi veya başına aynısı gelmiş birileri varmıdır? arabadan soğudum yeminle.

Şimdiden çok teşekkürler,saygılar
 

Etiketler
Ynt: GRAND VİTARA 2.5 V6 ÖN AKS PROBLEMLERİ

hatırlıyorum ki bundan epey bir zaman önce sitedeki bir arkadaşın vitara jlx inde de devamlı hubslar yani 4 çeker başlıkları kırılıyorud. problemin aracın yükseltme kitlewriyle diferansiyel arasındaki açı uyuşmazlığından kaynaklandığı ortaya çıkmıştı. sizin ise havalı sistem olduğu için hubsları değil de aksları kırıyor olabilir. buna bir dikkat edin ve baktırın derim
 

Ynt: GRAND VİTARA 2.5 V6 ÖN AKS PROBLEMLERİ

cevap için teşekkür ederim fakat bunu nerde baktırabilirim ?
becce de mi?
saygılar
 

Ynt: GRAND VİTARA 2.5 V6 ÖN AKS PROBLEMLERİ

Merhaba,araciniz normalde son derece saglam,dayanikli,guclu bir aractir.
Eger yukseltme kiti dogru takilmadiysa,yada gereginden fazla yukseltme yapildiysa gibi bir suru sey yazmaya gerek yok.
Ayni sehirdeyseniz Becce'ye vakit kaybetmeden gidin,profesyonel yardim,bakim,onarim neyse onu alin.
Ayni sehirde degilseniz bulundugunuz sehirdeki forum uyeleri belki bu konuda tavsiyede bulunabilirler.
Yine de en yakin yer yerine bir firsat yaratip en bilgili yere gitmekte fayda var derim.
Ben mumkun oldugunca araclarimda orjinalden fazla uzaklasmak istemem.Cok az dokunuslar iyidir.
Bir yeri ile oynanan araclar baska bir yerlerinden sorun cikarabilirler.Her yapilanin sinirlari vardir.
Buyuk lastik belli oranda takilir,cok buyuk lastik ise bir suru aks,diferansiyel,yukseltme,camurluk kesme vs ister.
Yukseltme belli oranda yapilir,cok yukseltme,uzun amortisor,aci ayari,farkli aks vs ister.
Erol beyin tespitleri de dogrudur.Fizigi ile oynandigini anladigim aracinizi mumkunse Becce'ye degilse tecrubeli bir yere goturun.
Benim nacizane tavsiyem bu yonde olacaktir.Yoksa yine bir yerlerini kirmak isten bile degil.Kirilmakla kalsa iyidir.
Allah korusun hic ummadik bir anda seyir halindeyken bir yeri kilitleyip kazaya bile sebep olabilir.
Sahsi fikirlerimdir,yarari olursa ne mutlu.
 

Ynt: GRAND VİTARA 2.5 V6 ÖN AKS PROBLEMLERİ

çok teşekkürler
ben istanbuldayım becce ye bi göstermekte fayda var
 



Ynt: GRAND VİTARA 2.5 V6 ÖN AKS PROBLEMLERİ

Kesinlikle,yoksa aractan soguyup binmek istemeyeceksiniz.
Sonucu burdan paylasirsaniz baska arkadaslara da faydasi olur.
Kolay gelsin.
 


merhabalar bende bu konuda yardım almak istiyorum 2.5 v6 grand vitara sağ ön aks iç tarafı difransiyel tarafını nasıl temin edebilirim elinde olan varmıdır yardımcı olabiriseniz sevinirim komple de olabilir
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Mesajlar
1,524,990
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst