Herkese slm. Yaklaşik 6 ay kadar oldu aracımı degiştirdim. 2008 model Suzuki grand vitara 1.9 ddis full bir aracım var. Aracı doga gezilerinde, kampa giderken birde yamaç paraşütü için yamaca çıkarken kullanıyorum. araç kullanmak benim için zevk işi. Vıtaradan once standart bı qashqai kullanıyordum halıyle bana yetmıyordu. qashqai satınca hedefim td5 disco 2 idi. ama o donem aracımıda sattıgım için uygun sartlarda da disco bulamadıgımdan dolayı severek takip ettıgım ikinci secenegim olan kmsi de uygun buldugum vitarayı aldım. araçtan hiçbir sikayetım yok. lakin standart yukseklıkte oldugu ve kapıların altında rock slider oldugu için bana alçakmış hissi veriyor. neyse bu gecen 6 ay içerisinde araca alıştım. gayet iyi geçınıyoruz. o benı uzmuyor bende onu. istedigim her yerede gıdebılıyorum. Fakat benim içimde alevlenen disco 2 aşkı sonmuyor. bu iki aracıda kullanıp yorum yapabilecek arkadaslarımız varmıdır? 2008 model aracımı degiştirip 2003- 2004 model arası bır disco 2 td5 almalımıyım? Dediğim gibi araç sürmek benim için keyif işi . sizce hangi araç daha keyif vericidir?
Ynt: Grand Vitara 1.9 Ddis Mı? Discovery 2 Td5 Mi?
Hem Suzuki hem de LR Disco sahibiyim, kıyaslamaya cevap vereyim istedim.Lakin modellerim biraz farklı; Suzuki GV 2006 2.0 benzinli; Disco da Seri1 ve v8i 3.9 benzinli.
Disco bariz daha ağır ama şasesi,arazi altyapısı ve torku sayesinde arazide çok rahat bir araç.Modifiyeye çok uygun ve bu amaçla aranan her parçayı buluyorsun.
Suzukinin 2006 sonrası kasada parça bulmak biraz sorun bir de aracın yeniliğine ben çok kıyamadığım için araziye sokmaya çekindim.Disco ile kum, çamur vb bana mısın demeden giriyorsun
Suzuki motor ve servis olarak çok dertsiz; Disco itinalı bakım ister.Çok pahalı değildir ama neyi kime yaptıracağını bileceksin.
Uzun yolda Disco ile 140a; Suzuki ile 160a dek güvenli sürüş yaparsın fazlası gereksiz risk olur.
Disco şehirde her park yerinde sana fazladan 2 manevra yaptırtır; ama yeri gelir istediğin kaldırıma da çıkarsın