Grand Vitara 1.6 manuel benzin tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,496

prafa

Kamp II
Arife gününden bir gün önce sabah Aydın istikametine yolculuk başladı. Arabada 3 kişiydik. Gaziemirde otoban girişinden önce depoyu fullettim kilometre sayacını sıfırladım.
Aydında kısa süre eylendik, öğlen hacıda kebabımızı yedik, Tellidedede kabristana uğradık oradan Çine üzerinden Yatağan Milas yoluyla Bodruma geçtik. Boğa yokuşundan uzun zamandır geçmemiştim, yeni bir yolla kısa sürede Milasa iniveriyorsunuz. Yatağandan sonraki yoldada genişletme çalışmalarının büyük kısmı halledilmiş.

Bodrumda araçla yapılan dolaşmalarında çoğu şehir dışıydı. Ancak kilima hiç kapanmadı tüm seyahat boyunca. Dönüşü Bafa üzerinden yaptık. Sökeden sonra otobana girmeyip eski yoldan Ortaklar Çamlık güzergahından Selçuğa uğradık. Meşhur ciğercide ciğer tavalarımızı yedikten sonra otobana geçerek İzmire döndük.

Ortalama süratim 100 km, devir ise 3.000 ile 3500 arasında seyrettik. Toplam 680 km. yol yapmışız. Dönüşte araçta 4 kişi olduk, çanta ve valizlerle araç tamamen dolmuştu. Toplam benzin harcaması 300 TL. Yani kilometrede yakılan benzin 45 kuruşa denk geliyor. Bu da 100 km. de yaklaşık 10 litre demek oluyorki beklediğim tüketimi tutuyor. Biraz daha sürat ve devir azaltılırsa, kilima dikkatlice kullanılırsa bu tüketimi 8 litreye düşürmek mümkün gibi geldi bana.

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 1.6 manuel benzin tüketimi

Bu sabah aracı servise götürdüm. Genel kontrolü yapılırken yol bilgisayarının kullanımı hakkında bilgi aldım. Yardımcı olan yetkili son sıfırlamadan sonra ortalama tüketimi 100 km. de 9.8 lt. olarak bana da ekrandan gösterdi. Yaklaşık 10 lt tahmin etmiştim zaten.

Ancak şuna eminimki daha sakin kullanım ve kilimasız bir sürüşle bu tüketim 8 lt ye zorlanmadan indirilebilir. Bu yakışla ve ayda 500 km civarında yapılacak yolla, hiç lpg takılmamış bu araca lpg taktırmak anlamsız diye düşünüyorum.

Ayda 500km için bence de LPG taktırmaya deyeceğini sanmıyorum. Montaj maliyetinin kendisini amorti etmesi hayli bir zaman alacaktır. Bagajdan yer kaybı da cabası olur. Ama LPG taktırdıktan sonra gezme tozma, yapılan km miktarının artması gibi durumlar da olabilir, öyle de bir artısı olabilir :smiley:

Sn.arkadaş haline razı ol.lpg takınca insan daha da kuduruyor bir bakmışsınızki tassaruf edeyim derken israf etmiş.olursunuz.mutedil olmak en iyisi iyi gezmeler.Arcın tüketimi gayet makul.heleki bir az basıp usul usul gidilirse dediğiniz seviyeye düşer tüketiminiz.iyi gezmeler ve muhabetler.bende karburatörli samurai var inan senden ya aynı yada daha çok yakıyor.

2011 GV 3k benim hesaplamalarıma göre 35 kuruş yakıyor, bursa - konya - kuşadası - bursa 1570 km yol yaptım bu hafta, 550 tl yaktı, klima hep açıktı, araçta 3 kişiydik, arka koltuğun birini yatırıp bavulları koyduk, ortalama 100 - 120 km hızlarda gittim, zaman zaman 170 km hıza kadar çıktığım da oldu. Araçtaki en büyük sıkıntı yokuş çıkarken çok yavaş hızlanıyor. 2013'te 2.0 5k otomatik olan modele geçmek istiyorum ama onun gidişi de 3k gibi ise hayal kırıklığı olur.

Aslında bursa - konya - kuşadası kısmında 1060 km'lik yolda hesapladım 32 kuruş yakmış.
Kuşadası - bursa arası 40 kuruşa yaklaşmış, niye daha fazla yakmış anlayamadım ama daha fazla yokuş olduğu için olabilir belki.

Verdiğiniz değerler benzin içinse mükemmel demek lazım.

Ben 110 km üstüne sollamalar dışında çıkmamama rağmen sizinkinin yakışını yakalamam mümkün olmaz zannındayım ancak aracı sadece hafta sonları kullanacağımdan km. de ince hesaplar yapmama gerek kalmıyor.

Bu gün otobanda rampada aracın hızlanmasını test ettim ama anormal bir durum göremedim.

Her yönüyle çok çok iyi bir araç.

Verdiğim değerler benzin için, hatta bende şaşırdım, en az 700 tl'lik yakıt alırım diyordum kendi kendime ama 1000 km boyunca yol bilgisayarı ortalamayı 6.9 lt/100km gösterdi, ama sonrasında kuşadası - bursa arası çok daha hızlı kullandım sanırım 8.7 lt/100km ortalamaya kadar çıktı. Bu durumu da otobandaki hızlı sürüşüm etkiledi sanırım, bursaya yaklaştıkça 120-130 civarında seyrettim ama daha fazla yaktı. Makyajlı kasalarda yakıt 1 lt iyileştirilmiş durumda, daha az yakması bundan dolayı.

Aracınız resimdeki araç ise aynı kasa gibi geldi bana. Bende bir resim ekleyeceğim en kısa zamanda.

kasa aynı, donanımı farklı.

donanım farkları;
anahtarsız giriş çalıştırma
dijital klima
kapsamlı yol bilgisayarı
tam stepne kapağı
siyah renk koltuk döşemesi
aynalarda sinyal
desenli ön panjur
esp ve antipatinaj sistemi
v.s.

yakıt iyileştirmesi ile ilgili broşürden alıntı;

5B60EEBCCB6A4A3E86817CC6F6B05DF1.jpg

Gaz hassasiyetine alıştıkça aracınızın tüketimi biraz daha düşebilir.
Sakin kullanımda 2000-3000 devir arası kullanmanızı tavsiye edebilirim.
Yine de yakıt konusunda dediğiniz gibi ince hesaplar yapılacak araçlar değiller çünkü Grand Vitaralar sıradan araçlar değiller .
Daha önce 2009 modelini kullanıyordum, yani 3 yıldır 3K kullanıcısıyım, araçtan ben de eşim de çok memnunuz, yolculuklar GV ile çok keyifli, umarım sizde memnun kalırsınız.

Dün yeni bir ölçüm yaptım. Bir hafta önce depoyu fullediğim istasyonda aynı pompaya yanaştım ve fullettim. 107 TL. de attı pompa. Sayaca baktım 248,8 km. yol almışım.
1 km.de benzin tüketimim 43 kuruş olmuş.
Bu hesapla gidecek olursam 100 km. de 43,00 TL. tüketim söz konusu. 95 oktan benzin litre fiyatı 4,59 TL. olduğuna göre 43,00 : 4,59 = 9,36 litre/100 km. çıkıyor ki arabanın bilgisayarıda bunu teyit etmekte.(en son baktığımda 9,8 lt.di)
Klima kullanımı azaldıkça tüketim de aşağılara doğru seyretmeye başlıyor.

Ynt: Grand Vitara 1.6 Manuel Benzin Tüketimi

Aynı istasyonda dün gece ölçüm yaptım. ( pompacı tembihli, pompa otomatik attımı bırakıyor, her zaman aynı dolum yani)

Fişe göre yazayım : 28,07 litre x 4.810 = 135,02 tl. ödenen para.

Kilometreye baktım 278 km. ( Olsa olsa 30 km. yani yüzde onu şehiriçi gerisi şehir dışıdır. Ancak arabaya alıştım biraz seri kullanmaya başladım. Devir 4000 civarı seyrediyorum genelde...)

Ortalama 9,9 litre olmuş 100 km. de... paraya tahvil edersek beher kilometrede 48 kuruş yakmışım.

Önceki ölçümlere göre yüzde on artış var. Sebep ne olabilir diye düşündüm. Lastikler yenilendi, standarttan A/T geçtik ama onun etkisi ile bu artış olamaz. Ancak sebep bence malum. Otobanda 90-100 km. ile gidip gelirken şimdi 110-120 den aşağı düşmemeye başladım. Yani yüzde yirmi gibi bir sürat yükselmesinin faturası benzinde yüzde on artışı getirdi hemen.

Sakin kullanımdan şaşmamak lazım.

İki haftadır dağda yabani çilek yemeğe gidiyoruz. Orman yollarında devamlı birinci vitesle gitmek gerekiyor, çok yerde de debriyajla. Yollar yağmurlarla kanala dönmüş durumda. Eğer çilek yemek için duracağım yer çok eğimliyse arabayı ne olur ne olmaz diye istop etmiyorum boşta bırakıp bir taş koyuyorum tekere, dakikalarca çalışıyor araç.

Çok yakar diye düşünürken ölçüm gene 9 litre düzeyinde çıktı. Suzuki çok can araçmış...

Merhaba sayın prafa,marş basmama ya da el freni tutmama gibi bir problem var mı?

En küçük sorun yok şükür. Orman içinde dağda ya basmazsa demektense çalışsın diyorum. El freni demir gibi ama korkanın anası ağlamaz deyip tekere de koyuyorum takozu...
(Geçen sene aracı aldıktan kısa süre sonra aküyü hiç sıkıntı olmamasına rağmen kitabi ömrünü doldurdu diye yenilemiştim. Sebebi gene dağda ya basmazsa endişesiydiı...Bana bir aküden pahalıya patlardı.)

Yıllar önce Datça turuna katıldık... Otobüs dönüşte Sakar yokuşunun seyir yerinin bir tanesinde durdu. Otobüs çalışıyor kaptanda koltuğunda... Aşağıya indim seyre katılayım diye ama bir baktım kaptan da indi. Otobüs neredeyse dolu, çok kişi yorgun inmemiş uyumakta... Kaptan el frenini çekmiş boşta araç çalışıyor... Arabanın ağırlığı yolcuların kendi ağırlığı ve eşyaları düşününce hemen koştum kaya aramaya... bir taraftanda kaptana bağırıyorum... araç kurtulsa el freninden yüzlerce metrelik uçurume gidecek direkt... Kaptan korkma abi el freni sağlam diyor bu arada... Yapma kaptan bir tele bağlı olurmu bu kadar can demiştim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.