Grand Cherokee'nin İşletme Maliyetinden Korkmalı mıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mcoush Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,155

mcoush

Yeni Üye
Merhabalar,
Uzun zamandır grand cherokee almayı istiyor ve bu doğrultuda araştırma yapıyorum. İnternet üzerinden mail yoluyla görüştüğüm birkaç grand cherokee sahibi- satıcısı araçlarının, her cherokee de olduğu gibi ön takım sorunlarından bahsediyor. Bir türlü ön takım sorunları giderilemiyormuş. Gerçekten bu aracı almaktan korkmalı mıyım? Eş dost baskısı var üzerimde, aracın son sahibi olarak kalacağım yönünde. Ama ben yine sahibi olmak istiyorum. Belki garip gelecek ama hareket etmese bile bana ait cherokee'nin içinde oturup motorun sesini duymak bile bana yeter.Lise yıllarından beri hayalim olan tek araç. Şimdi siz değerli grand cherokee sahiplerinden cevabını öğrenmek istediğim bir kaç sorum olacak. Bu aracın işletme maliyeti gerçekten yüksek midir? (Vergisi-Sigortası-Bakımları) Muhtemel riskler nelerdir? 1500-2000 arası aylık gelirim var. Bu aracı alırsam başedemez miyim? Gerçekten uzak durmam gereken pahalı bir hayal midir? Son olarak aracı almam halinde İzmir de gösterebilecğim bir usta var mı? İzmir de parça sıkıntısı yaşar mıyım?

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee'nin İşletme Maliyetinden Korkmalı mıyım?

Öncelikle forumun jeep bölümünü baştan aşağıya okumanızı tavsiye ederim . Zira birçok bilgi ve görüş bulacaksınız .

Ön takım sorunu Düzgün yapıldıktan sonra sorun yaratmaz bunlar sonuçta yürür aksamı gayet sağlam araçlardır . Ön difransiyellerinin ses yapma durumu var ama öyle çok ciddi bir sorun olarak görmüyorum ben . Sistem düzgün çalıştıkça 2 çeker bir otomobil kadar sesiz olmasa da olur .
İşletme maliyeti çok dşük araçlar değil . Bu biraz aaracınızla da ilgili . Yani ne durumda ve nasıl masrafları olan bir aldığınız önemli . Düzgün bakılmamış ve kullanılmamış bir GC can sıkabilir . Bununla birlikte parçası rahat bulunan bir araç . Periyodik standart bakımlar bişey tutumaz zaten ...

Vergisi 94*95 lerin en alt dilime düştü . yani 16 yaş üstü ve 4000cc yukarısına bakacaksın . Yalnız eğer kasko bedelinin %5 ini geçiyorsa 3500-4000 arasından vergilendirilir daha düşük olur .

Kaskosu %50 kazasızlıkla 1000 lira tutuyor .

Durum böyle daha tecrübeli arkadaşların söyledikleri forumda mevcut zaten birçok başlıkta ...

Bundan daha güzel ne olabilirki?

" Son sahibi olmak...."
Ben arabamı 95'te sıfır almıştım, sonuna kadar son sahibi olabilmekten başka ne isteyebilirimki?.....:smiley:

Aslında İzmir de 1997 model 130 bin km. bir GC buldum. Fakat kime gösterebilirim. Aracın sahibi temizliği konusunda çok iddaalı fakat anlayan bir ustaya göstermek gerekiyor. Ergun bey, aslında temiz olduğuna emin olduğum bir GC bulsam dediğiniz gibi son sahibi olmaktan korkmam. Fakat araçlardan anlamadığım için elimde kalacak stabil çalışmayan, problemli bir GC nin son sahibi omak istemiyorum. Yoksa bu fiyatlara bence alınabilecek araçlar içerisinde hem konfor hemde güç olarak fazla alternatif yok. Patronumun garaj da yatan bir GC si vardı 1 yıl önce Ispartaya giderken direksiyona geçmiştim. O gün kaptım virüsü :smiley:

Patronun arabasını alın olmazsa :D

İzmirde ki arkadaşlardan yardım isteyin olmazsa size usta tavsiyesinde bulunabilirler . Yada İzmirdeki yetkili serviste de ücret karşılığı sıkı bir ekspertiz isteyebilirsiniz .

mcoush' Alıntı:
Aslında İzmir de 1997 model 130 bin km. bir GC buldum. Fakat kime gösterebilirim. Aracın sahibi temizliği konusunda çok iddaalı fakat anlayan bir ustaya göstermek gerekiyor. Ergun bey, aslında temiz olduğuna emin olduğum bir GC bulsam dediğiniz gibi son sahibi olmaktan korkmam. Fakat araçlardan anlamadığım için elimde kalacak stabil çalışmayan, problemli bir GC nin son sahibi omak istemiyorum. Yoksa bu fiyatlara bence alınabilecek araçlar içerisinde hem konfor hemde güç olarak fazla alternatif yok. Patronumun garaj da yatan bir GC si vardı 1 yıl önce Ispartaya giderken direksiyona geçmiştim. O gün kaptım virüsü :smiley:

Taaamaaaammm..... simdi dinle; nelere dikkat etmelisin.:
;)
- Önce kaportadan baslayalim; camurluk kenarlarina ( ice kivrilan kisimlarina) bak buralarda paslanma varmi ? Bunun sebebi buralardan herhangi bir kaldirma islemi olmussa zayif oldugu icin kivrim yerlerinden boya patlar ve paslanmaya acik olur. Daha sonra kapi üstlerinde tavan ile birlesim noktalarinin altinda pas varmi bak. bagaj kapagini ac, yukari kaldir, üst ice katlama yerlerinde pas varmi bak. Marspiyelerin ön camurlukla birlesim noktalarinin altlarina bak paslanma veya ezikler varmi. Bu noktalar ZJ lerde en zayif yerlerdir. Paslanmalar ilk bu noktalardan baslar.

- farlarin camlarina bak ( genelde plastiktir) soluk ve sarilasmismi. Farlari elinleköselerinden bastirarak yokkla, yerlerinden oynuyorlarmi ?( Far baglanti tirnaklari cok zayiftir ve genelde kiriktir > far ayari yaptiramassin sonra)

- Bütün bunlari kontrol ettikten sonra arabanin yerini birkac metre degistir > bak bakalim yerde bir yag akintisi varmi ( ne olabilir ? özellikle kecelerden yag kacagi olabilir)

- Gelelim icine; koltuklara bak bakalim > özellikle söför koltugu sol taraftan asinir. Koltuk kumanda dügmelerinden ön koltuklara komut ver > motorlari calisiyormu ( ZJ kullanim kitabi topiginden kullanim talimatini incele)

- Tüm camlarin komutlara cevap verip vermedigini kontrol et.

- Ortada gögüste ve tavanda bulunan yol bilgisayari calisiyormu?

- Dikkat; toplam yaptigi km degil Mil`dir...!!
- Arka koltugun altinda sol tarafta orjinal amfisi (infinity) olacak, yerindemi? Cok degerli bir ampfidir.
diger koltuk altinda kriko ve aletler yerindemi?

- Koltuk isitmalari ve klima calisiyormu?
- Arka bagaj perdesi varmi? ,calisiyormu? ( kendini geri topluyormu?)
- Stepne kilifi varmi?

- Bagaj kapagi amortisörleri calisiyormu? yoksa kapak kafanami iniyor?

- Arabanin uzaktan kumandasi varmi? calisiyormu ( bu kumandayi sonradan bulmak cok zor ve pahalidir)

- Arabanin altina bak, ön saft varmi? ( Jeep kullanmakla alakasi olmayan tipler az yaksin, gereksiz parca diye cikartirlar veya mecbur kalirlar eger ön difransiyelde bir ariza varsa)

- Motoru calistir > D`ye taktiginda arabada sarsinti varmi veya tak diye bir ses alttan geliyormu.
- Geriye tak ve 30 saniye kadar ayagin firende beklet > alttan bir inleme sesi geliyormu?

-Vitesi bosa al ve Soldaki arazi sanzimanini hizli bir hareketle 4 LOW konumuna getir ve kalkmayi dene ( calisiyormu? > yani araba kalkiyormu?)

- Araba gazli ise benzine gecir ve sadece benzinli konumda bir kac dakika calistir ( motorda sarsinti vuruntu varmi? )

- Motor kapagini ac ve söför tarafinda önde bulunan hava filtresi kazanini kontrol et kirikmi?

- Motor kapagi alt koruma kece örtüsü saglammi?

- kalorifer sisitemini muhakkak kontrol et > genelde soguk sicak ayrim motorlari ariza yapar.

- Tavan dösemesinde sarkma, kabarma varmi > bilincsiz yikama veya temizlikten dolayi tavan dösemesi bozulur > ön cam birlesme noktalarindan ilk
önce atar.
- Yol testine cik, özellikle 100 km`de giderken ön difransiyelde inleme varmi?

- Vitesler hissettirmeden ve zamaninda geciyormu?

- 100 Km ile glderken vitesi bosa at ve sag arka aksi dinle > inleme veya normal olmayan bir gacirti sesi geliyormu? ( Kronik hastaliktir > daha sonra aks koluna yüzük takilir veya kol degistirilir)

- Hafif yokusa gel ve dur > direksiyonu tam sag yap ve yavasca kalkis yap > arka difransiyelden cat..! cat..! diye ses geliyormu ? Limited kilit pullari bozuksa yapar ) ayni islemi direksiyonu tam sol yaparak dene.

- Direksiyonda bosluk varmi?

- Dik bir yokustan asagi inerken vitesi 1 konumuna getir ve arabayi asagi sal > motor arabayi firenliyormu?

- Katalizatör yerindemi? cikartilmismi?

En önemli noktalar bunlar....!

Hepsinden sinifi geciyorsa kacirma bu arabayi....!!!! ;D ;D ;D

orjinal parca kullanıp ve deli gibi off road yapmadıkca ne ön takım nede başka bişeden arıza vereceğini sanmıyorum açıkçası

Arkadaşım araba hangı semtte ve rengı ne istersen sana yardımcı olabılırım .Parça konusunda hıç sıkıntı yok tum parçalar ıkıncı sanayıde mevcut.Tamır edecek ustada var o konuda merak etme.Yeterkı almaya karar ver.

Ynt: Grand Cherokee'nin ??letme Maliyetinden Korkmal? m?y?m?

GC nin kitabi beatrix hocamdan okumasi bizden ( tebrikler ). :smiley:

Ergün abi senin bu madde madde sunduklarından sıfır araba geçmez yahu :smiley: TÜV bile muayenede bu kadar incelemiyor arabayı. :smiley:
Bunların hepsinden geçerse değilde %75 inden geçerse al diyelim bence. Netice de bu arkadaş bahsettiği gelir düzeyi ile 16 yaş ve yukarısı grubundan almak zorunda o korktuğu altından kalkabilirmiyim dediği işletme maliyetini kaldırabilmesi için. Bu yaşta bir arabada da senin maddelerin hepsi zor tutar..

Tabi şimdi üstad gerekeni yazınca bizim tavsiyelerimiz ne kadar geçerli olur bilmem ama neticede kullanıcı olarak bir iki şey demek isterim.

Bakacağın ve kısmet olursa da alacağın arabada mutlaka sorunlar olacaktır. Bunların önemlisi var önemsizi var. Ben aracımı almadan önce yaklaşık 10 tane zj baktım. Gördüm ki en önemlisi elektronik aksam. ÇÜnkü araçlarımızı özel kılan(yaşına göre) bir sürü donanım var ve bir çoğunda bunlar arızalı. Ve çok pahalı tamirleri var. Tabi bakış açısıdır. Elektirkli koltuk çalışmasın arka cam açılmasın dersen bi şey diyemem. Ama benim için tavan lambalarının bir tanesi bile çalışmaması problemdir. Öncelikle bir aracın içi sorunsuz ya da en azından az sorunlu olmalı bence çünkü ben içindeyim orada yaşıyorum.

Araçtan gelen seslere gelincede alışıyorsun zamanla :smiley: Eğer usta teknik bir arızaya sebep olmaz diyorsa yaptırmanın pekte bir manası yok. Biri kesilir biri gelir. Benim ön şafttan ses geliyor mesela alıştım iki günde. Bi alışamadığım arka bagaj kapağından gelen ses. Çok sinir bozucu.

Ben daha geçen hafta zj ile İzmir'e gittim. Uzun yola çok çıkarım. Ve hayatımın en keyifli uzun yollarını bu yıl yapıyorum çünkü chereokeem var :smiley: Tuvalet ihtiyacın gelmese mola vermek bile istemiyor insan. Hiç yorulmuyorsun.

Size tavsiyem aracı alırken şartları zorlamanız. Benim baktıklarım arasında 94 model zj ye pazarlıkla 11 bin liraya inen vardı ama araba tam bir leşti. En başta yapın masrafı ve temiz bir şey alın. Bulabiliyorsanız ilk sahibinden alın. Kusuru varsa da bakılan bir arabadır o. Ben piyasasına göre pahalıya aldım. Ama aracımı Ergun abi(beatrix) gördü kaporta boyasına kusursuz dedi. İç temizliğine bayıldı. Ve şaft sesi dışında bir problemim yok. İşte bide VIC ekranım arızalı. Bunun dışında problemsiz keyifle biniyorum.

Çok yol yapıyorsanız yakıt çok önemli yalnız. İşletme maliyetlerini kaldırabilrmiyim sorusunun cevabı burada. Bakım parça vergi bunlar inanın ki dert değil. Her arabada olan dertler ama çok km. yapıyorsanız yakıt problem. Kimileri abuk sabuk rakamlar söyler şu kadar yakıyor bu kadar yakıyor diye aldanmayın 5.2 v8 bir zj kilometrede ortolama 400 kuruş rahat yakar. Siz aylık yaptığınız km. yi bununla çarpın işin içinden çıkarmıyım çıkamazmıyıma karar öyle verin. Yoksa yıllık 900 lira civarı vergi dert değil bence bi önceki arabamın yıllık 600 liraydı arada var 300 lira böl aya 25 lira. Almamı engelleyecek bir fark değil. Ama o aracımın iki katı yakıyor. İşte bu bi kriterdir. Tabi ne için kriterdir. Siz aylık bir gelir yazmışsınız bunun için bir kriterdir. Ben işim içinde bu aracı kullanıyorum ve aylık ortolama 1200-1500 liralık yakıt giderim var.

Siz aylık kilometrenizi bir hesaplayın bu makul ise gerisini düşünmeyin. Zj keyfini yaşamak herkesin hakkı ve bu haktan kendinizi mahrum bırakmayın..

İzmir büyükşehir netice de oradaki chereokeeci abilerimiz yardımcı olur size mutlaka iyi ustalar vardır. Tamir bakım hususunda kaygınız olmasın..

Alpaslan Bey,
Açıklamalarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Aslında almayı düşündüğüm aracın 12-16 yaş aralığında olduğunu düşünürsek muhakkak ki bir takım muhtemel sorunlar beni bekliyor ve o sorunları göğüsleyecek kadar cherokee aşkı ile yanıp tutuşuyorum.İlk görüşte aşka inanıyorum. ve İlk temasta ;) ilk direksiyona geçtiğimde evet dedim araç bu. Bundan bi tane de ben alayım. :smiley: Şu an hiçbir araç dikkatimi çekmiyor.

Cherokee ile yatıp onunla kalkıyorum desem yalan olmaz. Ufak tefek yapacağı nazı kaldırırım tabi ki. Her ilişkide olduğu gibi bizim ilişkimizde de sorunlar olacaktır. Birlikte sorunlarımızı çözeceğimize de inanıyorum. Karşılıklı sevgi, saygı ve sadakat çerçevesinde. Ben onu seviyor, ona saygı duyuyor ve bugüne kadar hiç olmadığım kadar sadık olacağıma yürekten söz veriyorum.

Beni taşıyabilecek, aşka inanan ama fazla duygusal olmayan, mümkünse dul fakat ikiden fazla evlilik yapmamış ( kırk kocalı hürmüz de istemem hani ) 12-16 yaş aralığında olgun, kendine güvenen, önemli olan iç güzelliği ama yine de fiziği düzgün atletik yapılı ve doğa sporlarını seven bir Grand Cherokee ile izdivaç talebim var lütfen arkadaşlar bu kritelere uygun bir tanıdığınızın, dostunuzun yada site üzerinde bir üst modeli düşünen arkadaşlar var ise bu hayırlı işe aracı olup sevap işlemeye çağırıyorum sizi.

Özellikle Ergun Bey, sizden bana çöpçatanlık yapmanızı talep ediyorum. Hayırlı bir kısmet çıkar inşallah :smiley:

Aaaa bu arada medeni durumumu yazmayı unuttum tabi ki de bekarım. Birazda kendimden bahsedeyim İzmir için an azından iyi bir işim var, işimde yükselebilirim, eski SSK yeni SGK güvencem var.Ayrıca çok sosyal biriyimdir, üniversite mezunuyum içkim kumarım yoktur, doğa sporları ile ilgiliym.
Rumuz:sevgi çiçeği :D

Eyvaaaahhhh......! ilk defa Grand Cherokee istemeye gideceğiz desenize.....:smiley:

Lütfen Ergun Bey,
Artık yanlızlık canıma tak etti!!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR